Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2012 - Anul XVII, nr. 96 (5001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recunoştinţă

Trei personalităţi sucevene, propuse pentru titlul de Cetăţean de Onoare al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Lista cetăţenilor de onoare ai Sucevei se va îmbogăţi de astăzi cu trei nume, ale unor personalităţi sucevene care s-au remarcat în domeniul teatrului, muzicii şi ştiinţei.

Cei trei suceveni propuşi pentru atribuirea titlului de Cetăţean de Onoare al Sucevei în cadrul şedinţei de Consiliul Local sunt dramaturgul Matei Vişniec, profesorul universitar Viorel Munteanu şi profesorul dr. ing. Dorel Cernomazu.

Primarul Sucevei a precizat că numele maestrului Matei Vişniec, care face onoare Bucovinei, ar fi cel mai potrivit pentru înfiinţarea unei instituţii de teatru în municipiul reşedinţă de judeţ.

Preşedintelui Concursului internaţional “Lira de aur”, care va avea loc în perioada 8 – 12 iunie, la Suceava, este de asemeni propus ca “Cetăţean de Onoare al Sucevei”.

“Preşedintele acestui concurs este un sucevean cu care ne mândrim, profesorul universitar Viorel Munteanu, care până curând a fost rector al Conservatorului din Iaşi”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Aceeaşi titulatură îi va fi atribuită şi “celui mai inovator sucevean” - profesorul dr.ing. Dorel Cernomazu, descris astfel de primarul Ion Lungu.

“Profesorul Cernomazu, de la Universitatea <Ştefan cel Mare> Suceava, este cel mai mare inventator de pe plan local – are 230 de invenţii, din care 153 au şi fost brevetate”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a declarat că cei trei suceveni sunt “personalităţi la care noi, comunitatea, avem obligaţia să le aducem recunoştinţa noastră, oferindu-le titulatura de Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei personalităţi sucevene, propuse pentru titlul de Cetăţean de Onoare al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Trei personalităţi sucevene, propuse pentru titlul de Cetăţean de Onoare al Sucevei3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei