Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2012 - Anul XVII, nr. 96 (5001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promisiune

Ion Lungu: “Vara aceasta vom rezolva problema câinilor vagabonzi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, este decis ca anul acesta să rezolve una dintre problemele cu care se confruntă marea majoritate a populaţiei municipiului reşedinţă de judeţ – problema câinilor vagabonzi.

Tocmai de aceea, în şedinţa de Consiliu Local de astăzi urmează să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai unui nou adăpost, în care vor fi duşi toţi câinii adunaţi de pe străzile Sucevei.

“Vreau ca până la sfârşitul lunii iunie adăpostul să fie funcţional. Valoarea totală a investiţiei este de 618.525 lei. Este o lucrare care va fi efectuată în mai multe etape. Anul acesta vrem să facem în primul rând pardoseala betonată şi ţarcurile”, a precizat Ion Lungu.

În paralel cu lucrările de amenajare a noului adăpost de câini, cu o capacitate de 1.500 de locuri, municipalitatea suceveană caută soluţii pentru a prinde cât mai uşor şi mai repede patrupedele ce vagabontează pe străzi, deranjând populaţia.

Şeful municipalităţii sucevene a spus: “Le promit sucevenilor că vara aceasta vom rezolva problema câinilor vagabonzi. Suntem în căutarea unor firme care au ca obiect de activitate prinderea câinilor fără stăpân. Nu este o acţiune uşoară. Noi avem foarte puţin personal – doi hingheri, un medic veterinar şi un tehnician. Avem nevoie de ajutor, să prindem câinii fără să-i traumatizăm, fără să-i speriem şi fără a panica populaţia. Vreau să începem deja să-i strângem şi să-i ducem în adăpostul din lunca Sucevei. De opt ani ne învârtim în jurul cozii, deşi am sterilizat gratuit peste 1.500 de câini cu cei de la VierPfoten şi ProAnima, aproape că nu se cunoaşte”.

Strategia Primăriei Suceava, de a prinde toţi câinii de pe străzi şi a-i duce în adăposturi special amenajate, unde să fie sterilizaţi şi îngrijiţi, este dată ca exemplu la nivel naţional şi altor comunităţi care se confruntă cu această problemă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: “Vara aceasta vom rezolva problema câinilor vagabonzi”.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Ion Lungu: “Vara aceasta vom rezolva problema câinilor vagabonzi”3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(26 apr 2012, 11:04:18
M-am născut aici,aici am crescut da’ n-am habar
De când e Suceava un pogon de nefericire-ntunecată ?!
Pe ogorul unui ziar fac desene cu rime , doar
Aplic prezumţii de corupţie corupţilor ce-aici apar
Tarerău mă doare că Suceava cu Congo-i aliniată

Majoritatea dintre noi ajunşi la frontierele speranţei
Privesc în jur cu groază să n-ajungă cerşetori
Bisturiul “reformei sănătăţii” e pe culmile condoleanţei
Dreptatea nu ţi-e-n Justiţie , eşti ‘nafara balanţei
Şi parcă ţi-ai dori o schimbare ( da’ .. să fie până mori )

Cu vise centrifugate , amânate , demult prescrise
Înaintăm privindu-ne mereu în oglinda altuia
Iubeam Suceava da’ ( parcă ) ea mă pedepsise
I l-am dat pe Lungu şi , de-atunci,ea să moară vrea
Ce pot să-i mai spun eu azi pentru-a mă justifica ???
2.   600.000 lei + o suma frumusica lunar!!! trimis de
(26 apr 2012, 11:29:49
Acum ma intreb ce buget are Protectia Copilului in Suceava? Cati bani sar cheltui pentru o cantina sociala pentru persoanele cu adevarat nevoiase?
2.1  RE: 600.000 lei + o suma frumusica lunar!!! trimis de
(26 apr 2012, 11:38:08
S-AR "gresela de tipar"
3.   PROMISIUNI ELECTORALE trimis de
(26 apr 2012, 11:29:51
Nu trece ziua fara alte promisiuni electorale.Ieri Lungu vorbea de anveloparea blocurilor,azi de cainii vagabonzi.Acum In luna mai se vor rezolva toate problemele si va pogara Raiul peste suceveni.
4.   Si marmota... trimis de
(26 apr 2012, 11:49:27
Mda, vrajeala electorala maxima... Din 1990 incoace, la fiecare campanie electorala auzim ca se va rezolva problema, iar situatia se inrautateste constant. 8 ani n-ai facut nimic, rezolvi luna viitoare. Vai de capul nostru, o sa ajungem sa ne fie frica sa iesim din casa la plimbare. Este absolut strigator la cer cat de multi caini vagabonzi are Suceava.
CIUC007, initiativa e buna indiferent ce costuri are, numai sa se rezolve odata, sa nu se dea banii si problema sa ramana, ca au mai fost cazuri.
5.   Dupa alegeri, nu? trimis de
(26 apr 2012, 12:13:48
Marş la Prelipca cu minciunile tale. Sucevenii au totuşi scoală şi nu pot inghiţi la infinit că-catul pe care îl mănânci zi de zi!
6.   412 RON / adapost patruped. trimis de
(26 apr 2012, 12:31:41
Cred ca vor iesi de 5 stele custile, nu credeti?
7.   De ce nu se tine oaie in casa!?..De unde iar bani? trimis de
(26 apr 2012, 12:52:15
Cei bolnavi si fara stapini sa fie omoriti, fara a fi chinuiti.
Câinii neaparat sa aiba stapâni, nu trebui lasati liberi pe strazi!

In sate, daca mergi, nu vei gasi câini nelegati! Oamenii sunt cu mult bun simt, au rusine si nu-i lasa liberi, mai ales ziua. Sunt tinuti legati ori lasati liberi prin curte, dar… nu au cum sa iasa si sa atace oamenii pe drum.

De ce in oras trebuie sa fie brambureala, mirlanie ca doar f. multi dintre noi si-au lasat nu demult opincile la bariera!

Progeniturile de ce nu sunt educate ca sa-si tina animalutele in casa si nu lasate libere prin fata blocurilor, formându-se haite periculoase…ca sa nu mai spun de mizeria lasata de acestia, dar chiar si de cei purtati in lesa!?

In strainatate amenda este de 35 euro. Pentru a o evita stapinii au la ei manusi, pungi si tot ce le trebuie pentru a nu lasa mizerie

. De ce la noi nu este educatie, dar admiram la altii?!
8.   STANA DE CAINI IN BURDUJENI! trimis de
(26 apr 2012, 12:56:39
Veniti in burdujeni,in cuza-voda 2,pe langa scoala gen.11,pe tineretului,peste tot e plin de caini,stau in haite de cate 5-10 caini,ti-e frica sa iesi din bloc!asa ceva nu mi-a fost dat sa vad pana acum!au fost caini tot timpul,dar acum parca a venit cineva si i-a descarcat cu trenul!luati masuri,oameni buni,de promisiuni suntem satui!
8.1  RE: STANA DE CAINI IN BURDUJENI! trimis de
(26 apr 2012, 14:03:35
Si pe str. privighetorii sint foarte multi caini, nu pot sta copii in fata blocului din cauza caiilor. Nu vine D-nul lungu in burdujeni, o sa mai iasa primar la pastele cailor

9.   Propunere trimis de
(27 apr 2012, 08:21:09
Propun declansarea unei gripe cainesti..................dupa care vom scapa legal de javre! daca nu propun ca fiecare familie sa prepare un snitel pe baza de stricnina, sticla  ☭ a si vom scapa oricum de maidanezi!
10.   Mergeti la vot trimis de
(27 apr 2012, 09:21:12
Poate reusim sa scapam de buhaiul asta de Prelipca.Daca te uiti atent,tot ce s-a facut in mandatele lui a fost de mantuiala si cu cheltuieli enorme.Canalizarea e subdimensionata si orasul pute ca o latrina,a asfaltat artera principala cu un puscariabil,dupa 5-6 luni e varza iar,a umplut orasul de borduri si pavele de unica folosinta,cainii s-au inmultit in asa hal incat ne-ar trebui si un primar al cainilor,sa le reprezinte drepturile,etc,etc..Din nenorocire taranii s-au mutat la oras si orasenii fug la tara.Rezultatul se vede.
11.   Comentariu trimis de
(27 apr 2012, 10:56:15
Dom'le eu zic sa ti-i iei acasa pe toti. Oricum stim ca daca azi " se rezolva " , maine vine un camion din alt oras si-l decarteaza la noi....din pacate nu se va rezolva niciodata, atata timp cat avem la putere numai oameni incompetenti, care stiu doar sa-si ingroase lor conturile...si nu-i intereseaza de oamenii din jur...UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ??????????????????????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei