Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2012 - Anul XVII, nr. 96 (5001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mazăre: Am concesionat, pe 99 de ani, 1,8 hectare de teren în Madagascar pentru un complex turistic

Joi, 26 Aprilie 2012 (17:59:45)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că a concesionat, pe 99 de ani, 1,8 hectare de teren pe malul mării, într-un golf în nordul Madagascarului, unde vrea să construiască un complex turistic, cu bungalouri, restaurant şi club, investiţia costându-l "vreo 200 - 300.000 de euro".

"Am concesionat, pe 99 de ani, o suprafaţă de teren de 1,8 hectare, pe malul mării, într-un golf în nordul Madagascarului, un loc în care bate vântul nouă luni pe an. O să dezvolt acolo o mică investiţie turistică, vreo 15 bungalouri, cu un restaurant, cu un club, dedicat exclusiv sporturilor nautice", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Radu Mazăre.

El a precizat că investiţia nu este mare, deoarece terenul a fost concesionat ieftin, cu un euro pentru un metru pătrat, iar pentru construcţia complexului turistic va avea nevoie de câteva sute de mii de euro.

"Investiţia o să fie de vreo 200 - 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult", a declarat primarul Constanţei.

El a spus că terenul a fost concesionat pentru că în Madagascar legea nu le permite străinilor să deţină proprietăţi. În schimb se practică formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automată.

"Practic e un fel de proprietate, dar nu sunt acte de proprietate. Când va pemite legea, ea va trece automat în proprietatea mea şi a fratelui meu", a spus Mazăre.

Pentru a putea să concesioneze terenul, care aparţinea tribului din zona respectivă, Radu Mazăre a trebuit să aştepte câteva luni.

"Pământul aparţinea tribului. Nu aveau acte pentru pământ. Din cauza asta a durat cam patru luni până când a fost gata. Au dezgropat urnele străbunilor, au măsurat, au intabulat, au trecut terenul prin toatele formele legale", a spus Mazăre, care a adăugat că, după semnarea documentelor, a avut loc şi o ceremonie, condusă de şeful de trib.

"La ei, în paralel cu legile statului funcţionează şi legile tribale. Şeful de trib este preot, el îi căsătoreşte, îi judecă, are ştampilă omul. Şi-a pus ştampila pe documente că este de acord, după ce, în prealabil, acum trei-patru luni se întrunise tot tribul. A întrebat şi spiritele. Ei au o credinţă amestecată - sunt catolici şi musulmani, dar amestecat cu credinţa lor ancestrală", a mai spus edilul Constanţei.

Radu Mazăre a afirmat că a rămas impresionat de şeful de trib, pentru simplitatea lui, pentru bunul simţ şi sinceritate.

"Mi-a spus aşa şi m-a impresionat foarte mult: Ăsta nu este pământul meu şi nici al nostru. Este pământul străbunilor noştri. Şi pentru că noi te-am acceptat să vii aici şi vrei să faci această investiţie - care pentru ei este uriaşă - te rog frumos ca de acum încolo să consideri că eşti la tine acasă, iar pe mine să mă consideri ca pe tatăl tău şi orice ţi s-ar întâmpla să şti că poţi să apelezi la mine şi eşti ca şi unul din membrii noştri. A vorbit din suflet şi pe mine m-a mişcat", a mai spus Radu Mazăre.

Primarul Constanţei a mers în Madagascar însoţit de mama sa, Gabriela Mazăre, despre care a spus că i-a plăcut foarte mult şi că s-a simţit bine. I-au plăcut mult lemurienii, dar cel mai mult au impresionat-o copiii, a spus edilul.

"S-a lipit de nişte copii. Îmi şi spunea «mamă, prima oară când am auzit că Angelina Jolie a înfiat un negru mă gândeam, Doamne, şi asta chiar aşa. Ce-o fi căutat acolo! Dar era ală mic atât de dulce». A impresionat-o, fiind şi mamă", a spus Radu Mazăre, care a mai povestit despre mama sa că le-a făcut cadouri copiiilor din trib şi a cumpărat medicamente pentru o fetiţă cu răni pe picioare, care apoi s-a vindecat.

La începutul lunii aprilie, Radu Mazăre declara va petrece Paştele în Madagascar, împreună cu mama sa.

La emisiunea "După 20 de ani" difuzată în 8 aprilie de Pro TV, Radu Mazăre a spus, referindu-se la averea sa, că are peste un milion de euro, incluzând proprietăţi şi acţiuni. El a menţionat că face afaceri din 1990, prima fiind un ziar.

Radu Mazăre a mai spus că nu are casă în Brazilia, deşi este verificat de ANI în acest sens, dar a precizat că îşi cumpără două hectare de teren în Madagascar.

"N-am (casă în Brazilia - n.r.). Că vă spuneam, uite, am spus că îmi cumpăr pământ în Madagascar, asta am declarat-o public şi chiar mă duc să finalizez actele. Mi-am concesionat acolo, pe malul mării, cam două hectare de teren", a menţionat Mazăre.

Pe terenul pe care vrea să îl cumpere în Madagascar, Mazăre vrea să construiască unor bungalouri şi un restaurant.

Radu Mazăre a mai fost în Madagascar în octombrie 2011, iar de Crăciun a fost în Honduras şi Venezuela.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mazăre: Am concesionat, pe 99 de ani, 1,8 hectare de teren în Madagascar pentru un complex turistic.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mazăre: Am concesionat, pe 99 de ani, 1,8 hectare de teren în Madagascar pentru un complex turistic1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei