Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2012 - Anul XVII, nr. 96 (5001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vânzare cu cântec

Au tranzacţionat un teren cu o sumă de 28 de ori mai mică faţă de preţul pieţei şi sunt cercetaţi penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Doi foşti poliţişti cu funcţii importante în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava sunt cercetaţi alături de un notar public din municipiu pentru că au pus la cale o tranzacţie în urma căreia au păcălit o bătrână în vârstă de 65 de ani. Comisarii-şefi Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, precum şi notarul public Adela Ivaşcu sunt urmăriţi penal pentru că au pus la cale o tranzacţie în urma căreia s-au ales cu o suprafaţă de 2,12 hectare de teren în zona Metro la un preţ de 28 de ori mai mic faţă de cel practicat pe piaţa imobiliară de la acea vreme, în februarie 2002. Culmea este că bătrâna ştia că vinde un teren la Mitocu Dragomirnei, iar ulterior a aflat cu stupoare că terenul „a zburat” în zona Metro. Neregulile au fost constatate de fiica şi ginerele femeii păcălite, care au demarat o luptă de uzură cu instituţiile statului. După şase ani de la prima plângere penală, dosarul este pe cale să fie finalizat. Expertiza solicitată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava a fost înaintată la dosar, iar de aici rezultă foarte clar că ex-poliţiştii Buznea şi Tărniceru au cumpărat cu 2.000 de euro un teren care în realitate valora 56.300 de euro.

 

Notarul public Adela Ivaşcu a încercat să ajungă la o înţelegere cu soţii Crăciun

În baza acestei expertize şi a probelor depuse de urmaşii bătrânei înşelate dosarul este acum în linie dreaptă. Mai mult, într-o discuţie pe care soţii Crăciun, urmaşii bătrânei de 65 de ani, au avut-o cu Adela Ivaşcu, notarul public a încercat să se scuze.

„În luna martie, notarul public Adela Ivaşcu ne-a solicitat o întrevedere pentru a cădea la o înţelegere. În discuţia avută, notarul a aruncat vina pe cei doi foşti poliţişti, susţinând că dacă ştia că este minţită de către cei doi nu ar fi autentificat contractul de vânzare-cumpărare”, au arătat soţii Crăciun.

În opinia familiei care luptă pentru a-şi recupera terenul de 2,12 hectare din zona Metro, mărturiile notarului public Adela Ivaşcu nu reprezintă decât o recunoaştere a vinovăţiei. În plus, se ridică şi mari semne de întrebare cu privire la modul în care notarul a autentificat actele, în baza unor afirmaţii şi nu a unor documente clare.

„<Dacă atunci m-aş fi gândit că ei mă mint, n-aş fi semnat>, asta este ceea ce ne-a spus notarul public. Dar faptul că notarul public pretinde că a fost minţit de către cei doi poliţişti nu este o scuză”, consideră soţii Crăciun.

Urmaşii bătrânei păcălite grosolan de Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru spun că li s-au oferit bani în schimbul retragerii plângerii penale.

„Ne-a spus că este de acord să ne plătească partea de bani care-i revine proporţional pentru a avea linişte. Această recunoaştere a notarului public vine să înlăture orice speculaţii făcute de către procurorii suceveni care au instrumentat până acum dosarul şi care, până în momentul de faţă, au dat doar rezoluţii de neîncepere a urmăririi penale faţă de cei trei”, au mai spus soţii Crăciun. Înregistrarea discuţiei dintre soţii Crăciun şi notarul public Adela Ivaşcu a fost postată şi pe youtube şi poate fi ascultată la „liber”.

 

Furcile caudine ale justiţiei din România

Dosarul a avut un traseu extrem de sinuos, iar familia Crăciun susţine că s-a încercat muşamalizarea. Iniţial, plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, iar de aici a fost trimisă la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, care a dispus neînceperea urmăririi penale atât faţă de poliţiştii Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, cât şi faţă de notarul public Adela Ivaşcu. Nemulţumiţi de această soluţie, soţii Crăciun au sesizat structura centrală a DNA, care după mai multe verificări a constatat că sunt elemente de natură infracţională, dar a considerat că dosarul trebuie instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii de aici au spus însă că nu descoperit infracţiuni şi au dispus neînceperea urmăririi penale. Şi de această dată soluţia procurorilor a fost contestată, iar Curtea de Apel Suceava a dispus retrimiterea dosarului către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Ultima încercare pare să fie şi cea care duce pe drumul corect, procurorii dispunând începerea urmăririi penale atât faţă de ex-comisarii-şefi Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, cât şi faţă de notarul public Adela Ivaşcu.

 

Cumpărat pe nimic, terenul le-a adus poliţiştilor câteva sute de mii de euro

În plângerea depusă la Parchet se arată că Tatiana Buznea şi Ilie Tarniceru, cu complicitatea notarului public Adela Ivaşcu, au înşelat-o pe bătrână, cumpărând de la aceasta acţiuni la Staţiunea de Cercetări Agricole la un preţ derizoriu, pe care le-au transformat apoi în parcele de teren în zona Metro.

Ulterior, în cursul anului 2005, noii proprietari de la Metro, respectiv comisarii-şefi Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, au vândut către SC CAOMI SRL Bucşoaia suprafaţa de 3.636 metri pătraţi, contra sumei de 90.000 de euro. Pe 30 iunie 2006, cei doi au mai vândut o bucată de teren, de această dată firmei SANADENTA SRL. Pentru o suprafaţă de 1.250 de metri pătraţi de teren, ex-poliţiştii au încasat 150.000 de euro. Banii s-au împărţit, ca şi în primul caz, în părţi egale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au tranzacţionat un teren cu o sumă de 28 de ori mai mică faţă de preţul pieţei şi sunt cercetaţi penal.
 Vizualizări articol: 5505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Au tranzacţionat un teren cu o sumă de 28 de ori mai mică faţă de preţul pieţei şi sunt cercetaţi penal5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baba asta... trimis de
(26 apr 2012, 12:11:01
...Ivascu a fentat mulţi oameni în special la încheierea actelor notariale. În special bătrâni neştiutori de carte. O cunosc f bine şi de asta mă pronunţ. Cât priveşte miliţienii nu am nimic de zis.
2.   Observatie trimis de
(26 apr 2012, 14:45:49
Totul e sa ajungi procuror. Ca dupa aia, zaci ca boul intr-un scaun si dormi toata ziua, ca doar ai 6 ani pt rezolvarea unui dosar. O sa zica dobitocii ca au f multe dosare. OK. Dar 99% sunt dosare de 1 (una) zi, gen, alcool la volan, furat un salam din metro, etc. Cele grele, de genul acestuia, sigur s-a lasat cu spaga sau un mic pesches romanesc (porc de cracun, miel de paste, excursie in grecia vara, etc). Oare cati procurori se simt cu usca pe caciula?
3.   Unde-i legea??? trimis de
(26 apr 2012, 15:35:09
daaa...militienii sunt foarte constientzi de magaria ce o faceau!clar asta!dar posibil sa le de-a cu suspendare deoarece devin bolnavi de raie,scarlatina,buba neagra si jeancar....in plus sigur devin amnezici si nu mai retin ei cine sunt si se clasifica dosarul....dar daca fura ION din Scheia trei gaini sa de-a la copii de mancare al condamnau rapid la 2 Ani si 6 luni...ca merita!:))))traim intr-o tzara de nimik,stim asta....dar nu putem face mare lucru.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei