Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2012 - Anul XVII, nr. 96 (5001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petrescu: Sezonul estival pe litoral începe vineri; soarele nu e în priză, să-l aprinzi de la buton

Joi, 26 Aprilie 2012 (18:00:18)

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a declatat, joi, la Buzău, unde a participat la inaugurarea unui complex hotelier, modernizat şi extins cu fonduri europene, că sezonul estival pe litoral va începe chiar de vineri, când se preconizează că vor începe să vină primii turişti.

"Sezonul estival de pe litoral începe zilele acestea. Teoretic de 1 la mai, dar practic cred că chiar de mâine vor ajunge turiştii. Bineînţeles că soarele nu e în priză, cu un buton să aprinzi, să-l faci să bată mai puternic. Sper ca turiştii să ajungă la mare în număr cât mai mare de 1 mai, să se distreze, sper să aibă posibilităţi de agrement, să vină pe litoral nu doar pentru soare şi plajă, ci să aibă şi alte poosibilităţi, pentru că în acest fel poţi extinde sezonul. Dacă ţii un hotel deschis două luni este greu să faci un profit în condiţiile în care oferi şi servicii de calitate şi atunci ar trebui făcut ceva pentru ca sezonul să se extindă”, a declarat ministrul Turismului.

Petrescu s-a referit şi la faptul că mulţi români aleg în ultimii ani litoralul bulgăresc în detrimentul celui românesc: "Depinde de fiecare operator în parte, depinde de promovarea făcută de destinaţiile respective, operatorii sunt organizaţi foarte bine în patronate şi pe ce înseamnă promovare, noi promovăm ce revine Ministerului. În ceea ce priveşte calitatea serviciilor şi alte moduri de a aduce turiştii nu mai e în sarcina noastră. Dacă turiştii vor fi mulţumiţi, vor reveni".

În ceea ce priveşte turismul la negru, ministrul Cristian Petrescu a spus că nu poate avea informaţii legate de amploarea fenomenului, însă lucrurile se vor schimba atunci când va intra în vigoare sistemul integrat electronic.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut. Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrescu: Sezonul estival pe litoral începe vineri; soarele nu e în priză, să-l aprinzi de la buton.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrescu: Sezonul estival pe litoral începe vineri; soarele nu e în priză, să-l aprinzi de la buton0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei