Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2012 - Anul XVII, nr. 94 (4999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP

Crescător de animale diagnosticat cu o boală rară, de la bălegarul din grajd

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Un crescător de animale din satul Glodu, comuna Panaci, a fost diagnosticat cu o boală rară, care are un potenţial destul de ridicat de mortalitate. Bărbatul s-a îmbolnăvit de febră hemoragică cu sindrom renal, o afecţiune mai dificil de depistat şi tratat, însă medicii suceveni care s-au ocupat de caz au reuşit să-l salveze. Pacientul, în vârstă de 44 ani, a fost internat recent în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în secţia de Nefrologie, după ce boala respectivă i-a afectat rinichii. 
Directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a informat ieri că bărbatul s-a îmbolnăvit de la bălegarul din grajd. „Febra hemoragică este o boală transmisă şi prin contactul direct cu urina şi materiile fecale de la animalele infectate. Pacientul a îndepărtat dejecţiile fără a se proteja”, a spus medicul.
 
 
 
Febra hemoragică, o boală asemănătoare cu leptospiroza
 
 
 
 
 
Responsabilul DSP a arătat că febra hemoragică este o boală asemănătoare cu leptospiroza, atât ca proces epidemiologic, cât şi ca simptomatologie. Virusul responsabil de apariţia ei nu se transmite de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că boala nu este una contagioasă. Astfel de cazuri se diagnostichează şi se tratează de obicei la Iaşi, însă bărbatul de 44 ani a fost depistat şi vindecat pe plan local, datorită medicilor din secţia de Nefrologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.
Febra hemoragică cu sindrom renal este o afecţiune renală acută, de origine infecţioasă. Este o boală rară cauzată de virusul lui Hantaan (sau hantavirus), care apare mai des în mediul rural şi afectează de obicei agricultorii şi tăietorii de lemne. 
 
 
 
Simptomele febrei hemoragice cu sindrom renal
 
Boala debutează brusc, simptomele fiind la început asemănătoare celor ale unei gripe, după care apar durerile: de cap, musculare, abdominale, lombalgiile, simptome care pot dura între 6 şi 15 zile. Uneori survin şi hemoragii, respectiv sângerări nazale sau ale conjunctivei, fiind determinată şi prezenţa de sânge în urină. A treia fază este cea a insuficienţei renale acute, când urinele devin rare, hemoragice şi conţin proteine. Nivelurile ureei şi creatininei în sânge pot creşte foarte mult. 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescător de animale diagnosticat cu o boală rară, de la bălegarul din grajd.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Crescător de animale diagnosticat cu o boală rară, de la bălegarul din grajd4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei