Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2012 - Anul XVII, nr. 94 (4999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De ce n-ar ţine?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Chiar dacă şi colegul meu de rubrică a atacat ieri subiectul, mă veţi ierta, sper, că scriu tot despre meciul meciurilor. În fond, tot ieri, „Gazeta sporturilor” i-a acordat vreo 4 pagini, başca editorialul lui Ioaniţoaia, deci probabil că merită încă mai mult spaţiu decât colţişorul ăsta de ziar. Nu e nevoie să vă spun cu câtă emoţie am aşteptat meciul. Chiar dacă visam la victorie, sigur că m-aş fi mulţumit şi cu egalul care păstra diferenţa de 4 puncte dintre Real şi Barcelona. De multe ori am scris, nu doar aici, că succesul contra Barcelonei poate veni numai dacă ignori total jocul ei şi-ţi vezi de ale tale. Un prim exemplu a fost victoria lui Chelsea, din care pare să fi priceput, în sfârşit, acest adevăr numitul Jose Mourinho. Acelaşi care în meciul din tur o făcuse pe Real să joace o tiki-taka pentru care n-are nici oamenii potriviţi, nici nervii de oţel necesari unui asemenea joc, şi care şi-a dovedit incompatibilitatea printr-o nouă umilinţă din lungul şir al ultimilor ani. Ei bine, acum trei zile, Real a jucat ceea ce trebuie, poate pentru prima oară în disputele cu Barcelona de când e Mourinho antrenor. Toate spaimele de dinaintea partidei mi-au dispărut încă din primele 2-3 minute, când mi-a devenit limpede că Real nu poate pierde. Era o siguranţă în jocul ei cum n-am mai întâlnit de pe vremea lui Zidane, Figo, Raul şi Carlos. Şi a lui Iker Casillas, prezent şi atunci, şi acum. Şi tot cel mai bun din lume, dovada supremă fiind chiar la faza care a adus golul Barcelonei, după ce Iker salvase uluitor de două ori! În mod evident, jucătorii Barcelonei au cedat psihic. Cred că încă de la meciul cu Chelsea, când au realizat că toate pe lume au un sfârşit, inclusiv tiki-taka. E omeneşte să te plictiseşti pasând nenorocita aia de minge de 782 de ori, iar la urmă să vezi că ai luat-o cu 1-0. Azi şi mâine se joacă semifinalele Champions’ League. Nu am chiar atât de mult tupeu încât să-mi doresc o finală cu Barcelona. În mod logic, Real ar trebui să o scoată pe Bayern. Nu cu 1-0, că ăsta-i scor de tiki-taka, ci să-i dea repede vreo 3 încă din prima repriză, mai ales că tonus trebuie să fie chiar în exces acum. Dincolo, mi-ar plăcea să se califice Chelsea. Nu din ură faţă de Barcelona, ci calculând cât se poate de „la rece”: Chelsea e mai uşor de bătut în finală, mai ales că Barcelona ar veni ultramotivată după înfrângerea de sâmbătă. V-aş da şi scorurile pe care le văd: Barcelona – Chelsea 2-1, Real – Bayern 3-0.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce n-ar ţine?.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
De ce n-ar ţine?1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei