Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2012 - Anul XVII, nr. 94 (4999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boli rare

Angajata unei societăţi de turism din Rădăuţi, depistată cu boala Lyme, transmisă de căpuşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O femeie în vârstă de 35 ani, angajată a unei societăţi de turism din Rădăuţi, a fost diagnosticată cu boala Lyme, o afecţiune gravă, care este transmisă de căpuşe. Aşa a informat ieri directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a precizat că acest caz este primul din 2012. O altă femeie din Rădăuţi, în vârstă de 59 ani, prezintă la rândul ei simptome specifice bolii Lyme, însă deocamdată nu se poate vorbi decât despre o suspiciune, investigaţiile în acest caz nefiind încă finalizate. Pacienta suspectă de boala Lyme este o asistentă medicală pensionară, care a lucrat în secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.

 

Lyme, supranumită şi boala cu o mie de feţe

Boala Lyme este foarte greu de diagnosticat şi tratat din cauza numeroaselor simptome pe care le are, specifice şi altor afecţiuni. Lyme mai este supranumită şi boala cu o mie de feţe, din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează simptomele altor boli. Reacţia individuală faţă de agentul patogen este foarte diferită de la om la om, de aici şi multitudinea de manifestări, iar cu cât boala este tratată mai repede, imediat după muşcătura de căpuşă, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari. În caz contrar, se poate ajunge la o afecţiune cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice şi neurologice. În cazurile complicate, tratamentul poate dura şi ani de zile.

 

Numărul persoanelor muşcate de căpuşe creşte odată cu încălzirea vremii

Medicii atrag atenţia că riscul de a fi muşcaţi de căpuşe creşte considerabil odată cu venirea primăverii şi a verii, moment în care numărul activităţilor desfăşurate în aer liber este mult mai mare, şi recomandă măsuri de protecţie în timpul grădinăritului, campingului sau la picnicuri.

Potrivit specialiştilor, fiecare persoană care a extras o căpuşă de pe pielea sa trebuie să consulte imediat un medic, mai ales dacă apare o înroşire la locul muşcăturii sau se confruntă cu alte simptome suspecte, cum ar fi dureri musculare, nas înfundat, transpiraţii - aşa numita gripă de vară.

 

Primele semne ale infecţiei

Primul semn al infecţiei este, de obicei, o urticarie circulară, denumită eritem migrator, care apare în una, două săptămâni de la infecţie, dar care poate apărea uneori şi la 30 de zile după muşcătura căpuşei. Urticaria trece, în general, în circa o lună, iar deşi medicii consideră urticaria ca fiind un semn tipic pentru boala Lyme, sunt mulţi bolnavi care nu o fac.

Împreună cu urticaria, persoana infectată mai poate avea simptome asemănătoare gripei, cum ar fi umflarea ganglionilor limfatici, oboseală, dureri de cap şi dureri musculare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajata unei societăţi de turism din Rădăuţi, depistată cu boala Lyme, transmisă de căpuşe.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Angajata unei societăţi de turism din Rădăuţi, depistată cu boala Lyme, transmisă de căpuşe5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AUTORITATILE SA IA MASURI trimis de
(24 apr 2012, 14:35:03
DE CE NIMENI NU IA NICI O MASURA CU ACEST ARTICOL? LUMEA ESTE FOARTE DELASATOARE,NESTIUTOARE,NEPASA OAMENI BUNI LA REALITATE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei