Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2012 - Anul XVII, nr. 94 (4999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitatea “Ştefan cel Mare”

Locuri fără taxă mai puţine, la admiterea la facultate din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va şcolariza mai puţini studenţi în regim fără taxă din anul academic viitor. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat că „pentru admiterea din vară vom avea un număr de locuri fără taxă mai mic cu aproximativ 10-15% faţă de cel din anul anterior”. În acelaşi timp, însă, rectorul Popa a explicat că „vor fi introduse locurile subvenţionate parţial”.

Admiterea la facultate din această vară aduce modificări semnificative în sistem în ceea ce priveşte finanţarea, dar şi unele schimbări minore privind intrarea la facultate.

Aşadar, locurile de şcolarizare nu vor mai exista, acestea fiind înlocuite cu granturi, adică o sumă de bani pe care conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” o va direcţiona către acoperirea taxei de şcolarizare totale sau parţiale a studenţilor. Din cauza înlocuirii cifrei de şcolarizare cu granturile, USV nu ştie exact care va fi numărul locurilor pentru noul an. „Nu ştim exact câţi studenţi fizici vor beneficia de finanţare. Din acest an dispare noţiunea de cifră de şcolarizare şi apare cea de grant. Numărul de granturi poate avea o relaţie cu cifra de şcolarizare, dar este greu de determinat, deoarece diferă de la o specializare la alta, dar şi de la o universitate la alta”, a mai spus rectorul Valentin Popa.

Aşadar, viitorii studenţi ai USV vor ocupa fie un loc bugetat, fie un loc bugetat parţial, fie un loc complet cu taxă. În ceea ce priveşte taxele de studiu, acestea nu vor creşte faţă de anul academic în curs. „Vom avea locuri cu scutire totală de taxă, cu scutire parţială de la 90 la 50%, la care studentul va cofinanţa, dar taxele de şcolarizare nu cresc, ci sunt asemănătoare cu cele de anul trecut”, a spus Valentin Popa.

În ceea ce priveşte modalitatea de admitere la facultăţile din cadrul USV, rectorul Valentin Popa a spus că „nu introducem şocuri în sistem. Admiterea se va face în principiu, ca şi anul trecut, numai că nu vom mai utiliza note din anii de liceu, ci note de la examenul de bacalaureat. Unele facultăţi vor avea examen de admitere, iar altele admitere pe bază de dosar”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri fără taxă mai puţine, la admiterea la facultate din acest an.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuri fără taxă mai puţine, la admiterea la facultate din acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei