Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2012 - Anul XVII, nr. 94 (4999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul 2012-2013

Universitatea „Ştefan cel Mare” a înfiinţat două specializări noi, în domeniul medicinii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava vor funcţiona, începând cu anul academic viitor, două specializări noi, în domeniul medicinii, şi anume Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi Nutriţie şi dietetică. Cele două specializări vor avea o durată de şcolarizare de trei ani, iar USV va scoate la concurs 60 de locuri de admitere, câte 30 pentru fiecare profil.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a spus că „cele două specializări fiind abia înfiinţate, nu vom primi buget de la Minister pentru primul an de funcţionare, dar am primit asigurări că ni se va aloca o sumă dintr-un anumit fond pentru dezvoltare instituţională”.

Fiecare dintre cele două specializări de medicină vor avea câte zece locuri cu scutire totală de taxă, zece cu scutire parţială şi tot atâtea cu taxă completă. „Estimăm o cerere foarte mare. Studiul nostru de piaţă ne-a arătat că va fi o concurenţă mare”, a spus Valentin Popa. Admiterea la aceste două specializări se va face pe bază de concurs scris.

Cele două specializări vor fi susţinute de un departament nou, de Sănătate, ce va fi condus de un cercetător mondial, specialist în ştiinţe nutriţionale. „Este vorba despre Mihai Covaşă, profesor la Universitatea din Versailles şi la Westren University California, SUA”. Acesta va fi nevoit să renunţe la activitatea didactică de la universitatea americană şi la Suceava va fi plătit cu salariul maxim ce poate fi acordat unui universitar, potrivit legislaţiei româneşti, şi anume 1.200 de dolari. „I-am explicat că poate face proiecte de cercetare prin care-şi poate creşte bugetul propriu, cum fac majoritatea profesorilor noştri, şi deja are în pregătire unul”, a spus rectorul sucevean.

La ora actuală este deja în lucru formarea echipei ce va lucra în Departamentul Sănătate, fiind formată din cadre noi, profesori-asociaţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dar şi câţiva profesori de la Facultatea de Educaţie Fizică, de la Industrie Alimentară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” a înfiinţat două specializări noi, în domeniul medicinii.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” a înfiinţat două specializări noi, în domeniul medicinii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 apr 2012, 15:28:52
sa dea impresia pompoasa a unei facultati de medicina la USV, chestia cu profesorul Covasa un exemplu tipic.
Cum adica "câţiva profesori de la Facultatea de Educaţie Fizică, de la Industrie Alimentară" care impreuna cu asociatii sfantului Ioan si cu profesorul aviator de ocazie intre centrele universitare Versailles, Westren University California si USV , vor forma noul "Departament de sanatate" de la USV ????? ba NENE autorule dar si initiatorule , aveti proprietatea termenilor cand faceti asemenea afirmatii , despre ce vorbiti ???
Chiar credeti ca daca vorbiti acolo in mediul vostru academic ceilalti sunt prosti si nu inteleg ceea ce voi credeti ca e apanajul vostru ???
De unde pana unde trebuie sa infiintezi o structura ca sa plantezi in mijloc un profesor (fie el chiar de renume mondoial) ???
Este nutritia o problema de sanatate , dar in conditiile societatii romanesti nu este prioritatea zero de studiu.
Fiind o universitate cu pondere de studiu tehnic daca dezvoltati la nivelul unei facultati cu profil de modelare matematica , o sectie de studiu statistic si al formelor , in domeniul sanatatii care sa dea o imagine concreta si cuantificata in marimi statistice a starii de sanatate , a factorilor de influienta , a trendurilor a distributiilor pe factori de risc a grupelor de varsta sau stare materiala va credeam ca aveti in vedere societatea ce va plateste bugetul din care cu avant va trageti seva.
Tot ce functioneaza la USV ca discipline medicale sunt gaselnite de a lua retributii pe niste prestatii discutabile. Daca vre-un profesor se considera neindreptatit de aceasta afirmatie ii propun sa se testeze astfel : sa-si trimita un rezident afara la un spital unversitar sa lucreze acolo si sa-i ceara la intoarcere date despre nivelul de pregatire a rezidetilor si profesorilor bastinasi , care si unde sunt diferentele (daca bineinteles o sa aiba indrazneala ).
Deci aia e domnilor universitari !!
1.1  RE: Comentariu trimis de
(24 apr 2012, 15:32:57
pasajul este continuarea unui comentariu care a fost sters de autorul articolului deoarece facea referire la documentarea problemei discutate...
Daca respecta dontologia profesionala autorul ar trebui sa se abtina de la asemenea gesturi altfel as crede ca este sub influienta fursecurilor si a apei minerale servite la conferintele de presa , oricum nu o sa fie felicitat niciodata pentru obiectivism.
1.2  RE: Comentariu trimis de
(24 apr 2012, 15:33:50
"deontologia"
1.3  RE: Comentariu trimis de
(24 apr 2012, 17:35:47
Ce ai baut nene, ce te agiti in halul asta? Vezi ca faci greseli gramaticale, ia si pune /te cu burta pe cartea de gramatica de clasa a III/a. pe cat pariem ca nici nu/ti sesizezi greselile din cearsaful tau de comentarii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei