Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Simulare de incendiu la Grădiniţa “Licurici” din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Grădiniţa “Licurici” din municipiul Fălticeni s-a desfăşurat luni o simulare de incendiu urmată de o evacuare rapidă a clădirii. Activitatea, la care au participat preşcolarii şi tot personalul didactic şi nedidactic din grădiniţă, s-a desfăşurat sub atenta îndrumare a unui cadru specialist de la ISU Suceava.

Dorind să iasă totul bine şi să nu îi sperie pe copii, educatoarele au făcut micuţilor încă un instructaj luni dimineaţă, când i-au anunţat că, în cursul zilei, va suna în grădiniţă alarma de incendiu, moment în care fiecare grupă va trebui să părăsească în cel mai scurt timp clădirea sub atenta supraveghere a educatoarelor şi să se deplaseze afară, într-un loc sigur, ferit de pericole.

Educatoarea Mihaela Chelariu, de la Grădiniţa „Licurici”, ne-a declarat: “Credem noi că, atât cât este posibil la copiii de grădiniţă, exerciţiul a fost o reuşită şi că cei prezenţi la această activitate au avut ce învăţa. Este foarte important ca la vârsta preşcolară să se exerseze în mod repetat astfel de simulări, deoarece numai în acest mod copiii vor conştientiza, alături de adulţi, care este cel mai potrivit comportament în cazul unor situaţii de urgenţă. Pentru a mări eficienţa reacţiilor colective în situaţiile amintite mai sus, ne propunem ca astfel de exerciţii să se desfăşoare lunar în grădiniţa noastră. Sperăm că în primul râd copiii au înţeles lucrul cel mai important, şi anume că nu e de joacă cu focul”.

Atâta timp cât nu a existat nici un fel de pericol, copiii s-au simţit foarte bine, ba chiar aşteaptă cu nerăbdare ca în perioada următoare să ajungă la Detaşamentul de Pompierii Fălticeni, să vadă maşinile de intervenţie ale acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simulare de incendiu la Grădiniţa “Licurici” din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Simulare de incendiu la Grădiniţa “Licurici” din Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei