Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Două eleve din Suceava vor reprezenta judeţul la un concurs naţional pe teme de protecţie a consumatorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două eleve din Suceava, Alexandra Gora, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, şi Andreea Maxim, de la Colegiul Agricol Fălticeni, vor reprezenta judeţul la faza naţională a concursului „Alege, e dreptul tău!”, care va avea loc la Bucureşti, la sfârşitul lunii aprilie.

Cele două eleve au fost primele la faza judeţeană a competiţiei, etapă care s-a derulat pe 17 martie 2012 şi a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Suceava şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava. Competiţia a avut loc la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, iar la concurs au participat elevi din clasele IX-XI de la şcoala gazdă, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” Suceava, Colegiul Agricol Fălticeni, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc şi Liceul Particular Nr.1 Suceava.

Concursul a constat în două probe, un test grilă cu întrebări din legislaţia specifică protecţiei consumatorilor şi prezentarea unui eseu cu tema ,,Informarea corectă, clară şi precisă a consumatorilor. Publicitatea înşelătoare”.

Şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Elena Oanea, a declarat: „Am remarcat modul serios  în care elevii s-au pregătit pentru acest concurs, eseurile originale şi foarte interesante care au fost prezentate şi, prin urmare, interesul pe care această problematică îl reprezintă pentru tânăra generaţie”.

 

Un nou concurs, adresat elevilor din clasele primare

În paralel cu concursul „Alege, e dreptul tău!”, CJPC Suceava a organizat şi concursul de desene/pictură pentru elevii din clasele primare cu tema „Informarea consumatorilor. Eticheta produselor”. Au fost selectate patru lucrări care vor fi trimise la Bucureşti în vederea participării la etapa naţională a concursului „Alege, e dreptul tău!” pentru aceste categorii de vârstă.

„Preocupată în permanenţă de caracterul preventiv al activităţii, de informarea cât mai eficientă a consumatorilor, în special a tinerilor, instituţia noastră a lansat din nou un concurs de eseuri, cu tema <Să avem grijă de banii noştri! Comercializarea produselor de folosinţă îndelungată>. Aşteptăm eseurile pe adresa de e-mail suceava@opc.ro până la data de 01.05.2012”, a declarat comisarul-şef Elena Oanea.

Premierea se va face în prima săptămână a lunii mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două eleve din Suceava vor reprezenta judeţul la un concurs naţional pe teme de protecţie a consumatorului.
 Vizualizări articol: 1205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două eleve din Suceava vor reprezenta judeţul la un concurs naţional pe teme de protecţie a consumatorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei