Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2012 - Anul XVII, nr. 66 (4971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termica

Căldura va fi furnizată în locuinţele sucevenilor până la sărbătorile de Paşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Suceava racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de căldură până aproape de sărbătorile de Paşti, dacă temperaturile exterioare vor impune această măsură.

Astfel, deşi stocurile de cărbune ale Termica sunt limitate, primarul Sucevei, Ion Lungu, a dat asigurări că sucevenii vor beneficia de căldura necesară cel puţin până la 1 aprilie, sau chiar până la sărbătorile de Paşti, deoarece prognozele meteo indică în continuare temperaturi destul de scăzute, mai ales în timpul nopţii.

Problema asigurării căldurii în municipiul Suceava a fost discutată ieri, la sediul Termica, împreună cu sindicatele şi conducerea societăţii de termoficare.

O primă măsură care va fi luată ca urmare a acestor discuţii va fi aprovizionarea societăţii de termoficare cu cărbune suficient pentru a livra căldură până în jurul datei de 15 aprilie.

O altă decizie luată ieri, în urma discuţiilor, vizează furnizarea căldurii şi apei calde celor 25.000 de locuinţe racordate la sistemul centralizat în sezonul rece 2012 – 2013.

Primarul Sucevei a declarat: „Termica va funcţiona pe cărbune şi în iarna următoare. Ne-am convins că cea mai sigură soluţie de furnizare a căldurii pe timp de iarnă, mai ales la temperaturi extreme, cum au fost anul acesta, este cea de a avea cărbunii în curte. De aceea am discutat cu conducerea Termica să înceapă de acum tratativele cu furnizorii de combustibil, în vederea asigurării necesarului de cărbune pe sezonul rece viitor”.

Mai mult, Ion Lungu nu exclude nici varianta unei colaborări de lungă durată cu unii furnizori de cărbune, care s-au arătat interesaţi de preluarea Termica, în vederea producerii de energie electrică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura va fi furnizată în locuinţele sucevenilor până la sărbătorile de Paşti.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Căldura va fi furnizată în locuinţele sucevenilor până la sărbătorile de Paşti1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei