Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suceava

Incendiu extins pe zece hectare, care a „muşcat” şi din pădure, stins cu greutate de pompieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu izbucnit pe un teren de la ieşirea din Suceava spre Pătrăuţi s-a extins cu repeziciune şi a dat mari bătăi de cap pompierilor, flăcările întinzându-se pe aproximativ zece hectare şi punând în mare pericol şi pădurea din apropiere.

Alarma s-a dat sâmbătă, în jurul orei 16.30, terenul pe care a fost observat incendiul aflându-se în apropierea străzii Mitocelului din Suceava, pe raza Ocolului Silvic Pătrăuţi.

Plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a declarat că la sosirea pompierilor la faţa locului ardea vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare, gradul de extindere al incendiului fiind unul ridicat din cauza vântului puternic. Cum fondul forestier era în apropiere, pompierii au trimis toate efectivele disponibile în zonă, de la Detaşamentul Suceava dar şi de la Grupa Operativă a ISU Suceava. De asemenea, la faţa locului au intervenit şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai Direcţiei Silvice, precum şi jandarmi şi poliţişti.

Focul a fost stins în totalitate după aproximativ trei ore. Au ars aproximativ zece hectare de vegetaţie uscată şi în jur de 200 de mp din litiera pădurii. Cu alte cuvinte, intervenţia a fost o reuşită, pagubele de la fondul forestier fiind minore.

Cauza izbucnirii incendiului este o veche problemă care apare cel puţin de două ori pe an, înainte de începerea lucrărilor agricole. Incendierea resturilor de vegetaţie de pe terenurile agricole, pentru curăţarea acestora, fără ca focul să fie supravegheat ulterior şi ţinut sub control.

 

Recomandări pentru prevenirea incendiilor de vegetaţie uscată

Pentru ca incendierile de acest gen să nu mai creeze problemele de sâmbătă ori chiar mai mari, inclusiv victime, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale trebuie realizată sub supraveghere atentă, inclusiv a lucrătorilor de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă când e vorba de suprafeţe mai mari, şi cu respectarea unor reguli foarte importante: condiţii meteorologice fără vânt, parcelarea miriştilor în suprafeţe de maximum zece hectare, prin fâşii arate, izolarea zonei de ardere faţă de căile de comunicaţii, construcţii, clădiri, fond forestier etc. prin executarea de fâşii arate, supravegherea până la finalul arderii, asigurarea unor substanţe şi mijloace de stingere.

De asemenea, foarte important, pe terenurile în pantă, arderea miriştii se face pornind din partea de sus a pantei.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu extins pe zece hectare, care a „muşcat” şi din pădure, stins cu greutate de pompieri.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Incendiu extins pe zece hectare, care a „muşcat” şi din pădure, stins cu greutate de pompieri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei