Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Început de primăvară

Ofertă slabă de verdeţuri şi preţuri piperate, în pieţele sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă temperaturile de afară arată că primăvara s-a instalat şi la Suceava, oferta de verdeţuri din pieţe este slabă, preţurile sunt piperate, iar majoritatea produselor sunt aduse din străinătate: Grecia, Italia sau Turcia.

Comercianţii din pieţe se plâng că în pofida perioadei de post (Postul Paştelui), când ar trebui consumate mai multe legume şi fructe, vânzările sunt slabe. Preţurile, spun ei, cel puţin la verdeţurile aduse din import, sunt la fel ca anul trecut.

 

Vânzare slabă

Maria Hreciniuc a venit la piaţă cu salată, ridichi, pătrunjel, mărar, toate din sera proprie, de la Ipoteşti. Vinde legătura de salată cu 2 lei, pe cea de pătrunjel sau mărar cu 1 leu, dar, spune ea, nu prea este cerere.

„Oamenii cumpără destul de puţin. A fost şi frig până acum şi nu au prea ieşit verdeţurile, ca în alţi ani, la această dată. Puterea de cumpărare este mult mai mică decât în alţi ani”, ne-a spus precupeaţa.

La o altă tarabă, găsim salată verde adusă din Italia, la 3 lei bucata, roşii la 8 lei kilogramul, roşii cherry la 15 lei kilogramul, castraveţi la 9 lei kilogramul, dovlecei tot la 9 lei kilogramul, iar ardeiul gras la 15 lei kilogramul.

Fiind oferta destul de slabă, nici preţurile nu pot fi toate foarte sus. Silvia Gafencu, din Grăniceşti, ne-a spus că producătorul pentru care vinde ea în piaţă a scăzut preţul la cartofi de la 3 lei pe kilogram, la 1 leu pe kilogram, tocmai pentru că stă marfa pe tarabă şi vânzarea este slabă.

 

În aşteptarea unei oferte bogate

Ana Corogeanu, speriată puţin de preţurile mari din piaţă, ne-a spus că nu are ce face, „trebuie să ne alimentăm, să cumpărăm ce găsim, deşi sunt preţuri piperate”. Tot ea a completat că în perioada de post se cheltuieşte mai mult, pentru că se mănâncă mai mult. „Mâncarea de frupt (carne, ouă etc.) este mai săţioasă, în timp ce mâncarea de post te face să-ţi fie mai mereu foame şi atunci cumperi mai mult, consumi mai mult”, a spus femeia.

Pe tarabele din piaţă îţi fac cu ochiul şi căpşunile, aduse din Grecia, la 25 de lei kilogramul. Deşi sunt expuse în caserole de jumătate de kilogram, căpşunile sunt vândute la bucată, pentru că oamenii nu prea îşi permit aceste trufandale. Un comerciant ne-a spus că a avut la vânzare şi cireşe, la 80 de lei kilogramul, fructe pe care le-a vândut destul de greu, având în vedere preţul. Ciupercile Champignon se vând pe tarabele sucevene la 12 lei kilogramul, mai scumpe decât în unele supermarketuri.

Până ce vom vedea pieţele sucevene că abundă de verdeţuri şi legume proaspete, din serele noastre, româneşti, la preţuri rezonabile, va mai trece ceva timp, spun comercianţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofertă slabă de verdeţuri şi preţuri piperate, în pieţele sucevene.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ofertă slabă de verdeţuri şi preţuri piperate, în pieţele sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(19 mar 2012, 21:50:45
la aprozare 1 kg de cartofi e 70 bani.si esti sigur ca ai un kg nu ca in piata iei un kg si ajungi acasa cu 800gr

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei