Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2012 - Anul XVII, nr. 57 (4962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici negre

Cancerul de col uterin a ucis cinci sucevence într-o lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cancerul de col uterin face tot mai multe victime în rândul sucevencelor, cinci femei decedând în ianuarie din cauza cumplitei maladii, se arată într-un raport întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Medicii spun că numărul de îmbolnăviri prin cancer de col uterin este mare în judeţ şi se arată îngrijoraţi de faptul că boala este depistată în majoritatea cazurilor târziu, când nu mai poate fi tratată.

Cancerul de col uterin ucide în fiecare an 2.000 de românce, ţara noastră situându-se pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de această maladie. Ministerul Sănătăţii a lansat în acest an un program naţional de prevenire a maladiei, însă a amânat data de implementare a proiectului. Înscrierile medicilor în cadrul programului de instruire pentru screening-ul cancerului de col uterin, cancer de colon şi de sân - “Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă” - a fost prelungit până la data de 15 martie.

Programul este finanţat din fonduri europene şi vizează recrutarea în toată ţara a 132 de medici specialişti instructori şi 7.200 de medici specialişti participanţi, care au sarcina de a implementa programele de screening pentru aceste tipuri de cancer. În cadrul proiectului, medicii care participă la aceste cursuri vor fi recompensaţi cu 18 puncte de  Educaţie Medicală Continuă, potrivit MS.

La nivel local, se estimează că 175 de medici se pot înscrie la cursuri, fie pentru a deveni instructori, fie pentru a intra în programul de screening.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cancerul de col uterin a ucis cinci sucevence într-o lună.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Cancerul de col uterin a ucis cinci sucevence într-o lună4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONSTATARE trimis de
( 9 mar 2012, 13:16:22
CINE VORBESTE DESPRE ,,INSTRUIRE SI PREVENTIE PTR O VIATA SANATOASA'',ABIA ACUM IN 2012.V-ATI TREZIT DRAGI TOVARASI SAU AU INCEPUT SA VA AJUNGA BLESTEMELE BOLNAVILOR?
VEDETI LA TV,LA CE SUNTETI COMPLICI???ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!
2.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
( 9 mar 2012, 13:23:31
CU CAT LI S-A CUMPARAT TACEREA MEDICILOR,IN PRIVINTA ,,APEI POTABILE'',DEPOZITARII HAOTICE A DESEURILOR DE TOATE TIPURILE,A POLUARII,ETC?
CINE I-A OPRIT SA FACA PUBLICE ACESTE ASPECTE NEGATIVE?ASTA AR FI FOST CEA MAI BUNA PREVENTIE,FACUTA INCA DIN ANII '90!ASTAZI BOLNAVII N-AR FI SCRIS BLESTEME PANA SI PE FILA GOAL DIN BIBLIE.
PERSONAL,V-AM PREGATIT,,BLESTEMUL CAVALERILOR TEMPLIERI'' DIN ,,REGII BLESTEMATI''.
SPER SA VA AJUNGA PANA LA AL XIII-LEA NEAM!
3.   Aveti informatia pe internet. trimis de
( 9 mar 2012, 15:15:58
La ce dr ginecologi sunt in judet,nu ma mira.Ma mira ca femeile nu au curiozitatea sa caute informatii despre partea genitala pe internet.de ce nu cautati? IN JUDET NU EXISTA UN NENOROCIT DE LABORATOR PRIVAT UNDE SA POTI RECOLTA ANALIZE DIRECT DIN COLUL UTERIN.DACA FIECARE FEMEIE AR PUTEA AVEA ACCES LA O PRELEVARE DIN COL PE AN ,NU AR MAI MURI NIMENI.PAPANICOLAU ESTE FACUT LA MISTO..DOCTORII SUNT AFONI.CU UN OVUL SI UN ANTIBIOTIC DAT LA NIMEREALA FARA CULTURA DIN COL,MAI RAU AGRAVEAZA.DE CE NU SE IMPLICA ONEST?PENTRU CE NENOROCESC BIETELE FEMEI? PRIMESC BANI,PLOCOANE SI TOT NU LE AJUNGE.RUSINE SA VA FIE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei