Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2012 - Anul XVII, nr. 57 (4962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Ziua de 8 Martie, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

8 Martie a fost o zi a bucuriei pentru femeile din municipiul Fălticeni, mai ales pentru cele care au primit flori şi diferite cadouri. În Piaţa „Nada Florilor” au fost amplasate zeci de tarabe cu mărţişoare tradiţionale, cu produse care mai de care mai colorate, din sticlă, plastic, lemn, aţă, dar şi foarte multe flori.

De la unul dintre comercianţi, Marius Maxim, am aflat că majoritatea clienţilor tarabelor cu cadouri au fost elevii de şcoală generală, care au preferat bibelourile din porţelan, urmaţi de bărbaţii care au dorit să ofere colegelor sau soţiilor diverse obiecte unicat de artizanat. Cei mai pretenţioşi au găsit la două dintre magazinele specializate bijuterii de argint al căror preţ porneşte de la 10-15 lei şi ajunge la 150-200 de lei, dar care ar mulţumi orice femeie, sau bijuterii din aur. Şi de la vânzătorii de electrocasnice am aflat că pe 8 Martie s-au vândut cel mai bine cafetierele, expressoarele şi fiarele de călcat.

În ceea ce priveşte comerţul cu flori, anul acesta municipalitatea a luat hotărârea ca vânzătorii de flori să nu mai blocheze trotuarele şi intrările în spaţiile comerciale, aceştia având la dispoziţie Piaţa “Nada Florilor”. Florile s-au vândut în această locaţie cu 2 lei zambila, 3 lei firul de frezie, 6 lei firul de trandafir. Au fost şi buchete de flori al căror preţ a variat de la 15 lei la 50 – 60 de lei, în funcţie de flori şi numărul de fire. Pentru că florile nu au fost însoţite şi de bonuri fiscale, preţurile au putut fi negociate, şi după ora 12 chiar au scăzut.

Cei ce au cumpărat flori din florării au preferat aranjamentele florale, principalii clienţi fiind angajaţi ai agenţilor economici sau din administraţie, care au dorit să ofere colegelor “altceva, decât un simplu buchet”. În funcţie de aranjament, plante folosite, preţurile au variat de la 7 lei la peste 100 de lei.

Aglomeraţie a fost şi la cofetării, unde băieţii şi-au dus, după orele de curs, colegele de clasă sau prietenele. Au fost preferate prăjiturile în formă de inimioară, cele cu multă frişcă şi minitorturile.

De Ziua Internaţională a Femeii, reprezentantele sexului frumos din Fălticeni au avut de ales între cluburile care au dat petreceri organizate în cinstea lor. În majoritatea locaţiilor, accesul tinerelor a fost gratuit, în schimb bărbaţii care le-au însoţit au plătit un bilet de intrare la un preţ destul de generos.

 

Salon de înfrumuseţare pentru mămici

Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită într-un mod aparte la Grădiniţa “Voinicelul”. Salonul de înfrumuseţare pentru mămici a fost surpriza pe care preşcolarii au pregătit-o mămicilor chiar de ziua lor. „Înarmaţi” cu truse de machiaj, perii de coafat, lac de unghii, copiii au contribuit la aspectul fizic al mamelor.

„Nici un copil din oraş nu a mai făcut ce am realizat noi în această zi. După ce au participat la o scurtă serbare, mămicile copiilor au fost aranjate, înfrumuseţate de copiii lor. Mămicile le-au dat pe mâna micuţilor rujuri, truse de machiaj, farduri, parfumuri, perii”, ne-a spus educatoarea Doina Jibu.

“Pentru ca mama mea să fie mai frumoasă trebuie să o machiez, să o pieptăn, să o dau cu ruj. Ea foloseşte aceste cosmetice şi m-am gândit să-i mai aplic ceva”, ne-a spus una dintre fetiţe.

Majoritatea mămicilor sau bunicilor s-au arătat mulţumite de talentul dobândit de copiii lor în materie de coafură şi machiaj, multe dintre fetiţe dovedind că ştiu deja să mânuiască luciul de buze sau rujul, să folosească parfumurile şi să aplice fardurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua de 8 Martie, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua de 8 Martie, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei