Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2012 - Anul XVII, nr. 46 (4951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scandal de proporţii

Protestatarii din faţa Palatului Administrativ, amendaţi de jandarmi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Oamenii care protestează seară de seară în faţa Palatului Administrativ încă de la mijlocul lunii ianuarie, cerând înlăturarea actualei puteri, au început să primească amenzi de la Jandarmerie, sancţiunile fiind de câte cel puţin 500 de lei. Amenzile au fost aplicate în baza Legii 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, motivul principal fiind lipsa autorizaţiei pentru proteste.   
Aseară, la ora 18.00, un grup de şapte-opt oameni, nucleul dur al celor care protestează deja de mai bine de o lună de zile, s-au adunat conform obişnuinţei peste drum de Palatul Administrativ, în faţa Bisericii romano-catolice şi au reclamat acţiunea Jandarmeriei, pe care o consideră un abuz şi o intimidare.
Octavian Dârja, cel care poate fi considerat un lider al grupului, a fost foarte vehement şi le-a cerut camarazilor să nu se lase intimidaţi de „camarila portocalie şi slugile sale”.
El a anunţat că a fost obţinută deja o autorizaţie pentru proteste, în perioada 25-28 februarie, în intervalul orar 17.00-18.00, aşteptând cât mai multă lume în sprijin.

 

A încasat amenzi de 2.500 de lei

Vasile Filimon, un tânăr care a putut fi văzut aproape seară de seară în faţa Palatului Administrativ, a încasat nu mai puţin de trei amenzi.
„Nu mă tem, merg înainte. Am două amenzi de câte 1.000 de lei şi una de 500 de lei, în total 2.500 de lei, precum că sunt organizator de grup. Şi nu sunt singur, mai sunt şi alţi protestatari care au fost amendaţi. Vom merge la CEDO, vom face greva foamei în faţa Prefecturii”, era vehement tânărul, ţinând în mână cele trei procese verbale de sancţionare.
Un alt protestatar, Lucian Spetcu, care a primit o amendă de 500 de lei, era şi el vehement. El nu contestă că a participat la proteste, însă susţine că în ziua pentru care a fost amendat nici măcar nu s-a aflat în faţa Prefecturii, având un deces în familie.     
„Am primit amenda pentru o zi în care nici măcar nu am fost în piaţă. Apare în procesul verbal un individ Bozu Amac, martor, pe care, după ce contest amenda, o să-l dau probabil în judecată, să-l întrebăm unde m-a văzut el pe mine aici...”. 

 

Ce spune Jandarmeria

Căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a precizat că amenzile au fost aplicate după ce protestatarilor li s-a adus la cunoştinţă în mod repetat că au nevoie de autorizaţie pentru a manifesta, însă acest îndemn de intrare în legalitate a fost ignorat cu desăvârşire.
„În cursul zilei de astăzi (n.r. - ieri) liderii protestatarilor ni s-au adresat în vederea autorizării, fiind îndrumaţi spre Primăria municipiului Suceava, unde au şi primit acord pentru a manifesta în perioada 25-28 februarie, cum de altfel au şi solicitat. Aceste manifestări se pot face fără nici o problemă, însă cu respectarea prevederilor Legii 60/1991, pentru organizatori şi participanţi la adunările publice”, a mai declarat căpitanul Bogdan Cornaci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestatarii din faţa Palatului Administrativ, amendaţi de jandarmi.
 Vizualizări articol: 3188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Protestatarii din faţa Palatului Administrativ, amendaţi de jandarmi3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Autorizare sau declarare? trimis de
(25 feb 2012, 11:42:06
Pentru organizarea și desfășurarea activităților publice avem un cadru legislativ bine stabilit, și anume Legea 60/1991.
Ideile principale sunt:

Adunările publice ce urmează să se desfășoare în piețe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber se pot organiza numai după declararea prealabilă.
Organizarea adunărilor publice se declară la primăriile municipale, orășenești sau comunale, pe teritoriul cărora acestea urmează să se desfășoare.
Organizatorii adunărilor publice vor depune declarație scrisa la primărie, cu cel puțin 3 zile înainte de data desfășurării acestora.
Primăriile pot, cu consultarea organului local al poliției, să interzică organizarea adunării publice, în anumite situații.
organizarea, desfășurarea, participarea, nerespectarea orelor de desfășurare, traseelor de deplasare sau locului se sancționează contravențional, contravențiile se constata de către primari sau împuterniciții acestora anume desemnați, ofițerii și subofițerii de politie și jandarmerie.

Ați reținut ideea în mare, nu? Nu e mare chestie: faci o hârtie (modelul este în lege), te duci la primărie să declari, aia te pot interzice sau modifica trasee, locuri, condiții și.. asta e tot.
O problema de înțelegere o au cei din Jandarmerie, Primărie, presă. Toți îi trag sus și tare cu "autorizarea", cuvânt ce are un cu tot alt înțeles decât "declararea".

 ☭  ☭  www. bogdanturcanu.ro/autorizare-sa
1.1  RE: Autorizare sau declarare? trimis de
(25 feb 2012, 11:57:02
E disperare ! disperare mare !
Şi la protestatari şi dar la băsişti
Soluţia nu-i prin amenzi usturătoare
Nici unii nici alţii nu devin optimişti

Dar ce să-i faci ?! democraţia , greu cu ea
E mai greu fără ea ( d-aia’i dificil , se pare )
Flutur (săracu) îşi trage cu dinţii Puterea
Metoda prin care-o face duce la-nfiorare

Sănătatea mintală a democraţiei are scurgeri
Pe bune , cum să-i iei cuiva dreptul la protest ?
Tu,cetăţean viitor falimentat la ce să mai speri
Când Democraţia pică la principalu-i test ?

2.   Lol trimis de
(25 feb 2012, 12:33:14
oricum le plateste usl-ul amenzile... de asta stau toti asa de relaxati
2.1  RE: Lol trimis de
(26 feb 2012, 09:13:49
USL-ul n-o sa le plateasca amenzile,o sa le promita doar:)))))))) asta-i stilul lor, promit si nu fac nimic
3.   !!! trimis de
(28 feb 2012, 10:43:41
Filimon asta Dumnezeu sa ma ierte nu este sanatos mintal, cine s-o fi folosind de el.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei