Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2012 - Anul XVII, nr. 46 (4951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Analiză

Adjunctul procurorului general al României, la şedinţa de bilanţ a procurorilor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Gabriela Scutea, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost prezentă, ieri, la sediul Parchetelor din Suceava, la şedinţa de bilanţ a activităţii pe anul 2011.
La întrunire au participat prim-procurorii şi reprezentanţi ai unităţilor de parchet de pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, unităţi aflate în subordinea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Suceava.
„Poziţia dumneavoastră ca judeţe de frontieră cu state non-UE generează foarte multe aspecte referitor la domeniile prioritare de combatere a criminalităţii asumate de Ministerul Public. Am discutat despre activităţile de combatere a contrabandei, a evaziunii fiscale, dar şi a corupţiei”, a declarat la finalul şedinţei de bilanţ Gabriela Scutea, apreciind drept bună activitatea procurorilor din cele două judeţe în cursul anului trecut.
Procurorul general al PCA Suceava, Vasile Mandici, a subliniat volumul mare de muncă al procurorilor în cursul anului trecut, peste 50.000 de dosare în lucru, din care aproape jumătate au fost soluţionate, în condiţiile în care sunt mai puţini procurori decât numărul prevăzut în statul de funcţiuni.
Mandici a ţinut să aprecieze eforturile conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a „monitorizat permanent unităţile din subordine şi a intervenit prompt pentru înlăturarea disfuncţiilor acolo unde a fost cazul”.
De asemenea, procurorul general al PCA Suceava i-a lăudat şi pe colegii din Rădăuţi, care au finalizat cel mai mare număr de dosare pe procuror.
„În vederea îmbunătăţirii activităţii, ne propunem pentru 2012 să reducem stocul de dosare mai vechi de un an de la sesizare şi şase luni de la începerea urmăririi penale, creşterea eficienţei şi operativităţii în combaterea infracţiunilor de corupţie, evaziune fiscală, contrabandă şi a celor cu violenţă, recuperarea prejudiciilor produse prin infracţiuni, reducerea numărului de achitări şi creşterea operativităţii şi fermităţii”, a adăugat procurorul general Vasile Mandici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adjunctul procurorului general al României, la şedinţa de bilanţ a procurorilor din judeţ.
 Vizualizări articol: 2133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Adjunctul procurorului general al României, la şedinţa de bilanţ a procurorilor din judeţ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE trimis de
(25 feb 2012, 23:11:02
CUM IL RABDA D-ZEU PE ACEST PROCUROR TININ-D CONT DE TOATA MIZERIA DIN PCA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei