Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2012 - Anul XVII, nr. 46 (4951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciune

Escrocul care „măreşte” pensii şi are „pile” la medici a mai făcut o victimă la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce a înşelat în urmă cu câteva luni un bătrân şi o femeie care aşteptau la ambulatoriul Spitalului Judeţean Suceava, în zona Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU), escrocul care „măreşte” pensiile şi are „pile” la medici a mai făcut, zilele trecute, o victimă.
Joi dimineaţă, Eugenia J., în vârstă de 66 de ani, din comuna Dărmăneşti, aştepta în curtea spitalului sucevean pentru un consult medical.
La un moment dat, femeia a fost acostată de un bărbat necunoscut, în vârstă de circa 50-60 de ani, care a intrat în vorbă cu ea şi a întrebat-o de unde este şi ce pensie are.
Sexagenara i-a povestit că are o pensie de doar 480 de lei, iar necunoscutul s-a recomandat a fi „şef la pensii” şi că o poate ajuta să primească mai mulţi bani la pensie. Pentru acest lucru, i-a mai spus respectivul, trebuie să-i dea suma de 200 de lei, reprezentând chipurile o taxă, iar răspunsul cu mărirea îl va primi peste câteva zile.
Bătrâna i-a dat 190 de lei, cât avea la ea, şi s-a dus la consult, crezând că va primi mai mulţi bani la pensie.
Eugenia J. le-a povestit şi cadrelor medicale care au consulat-o în acea zi despre întâlnirea cu „şeful de la pensii”, iar acestea şi-au dat seama că e o escrocherie, mai ales că şi alţi pacienţi au trecut prin experienţe similare, şi au anunţat poliţia.

 

Îşi alege victimele din rândul persoanelor care aşteaptă să intre la medic

După descrierea escrocului, judiciariştii de la Investigaţii Criminale şi-au dat seama că e vorba de acelaşi individ care, anul trecut, a mai păcălit un bătrân în vârstă de 77 de ani, din Mănăstirea Humorului, şi o femeie de 48 de ani, din Bălcăuţi.
Septuagenarul avea braţul în ghips şi aştepta să intre la medic, în momentul în care escrocul a intrat în vorbă cu el şi i-a spus că a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care poate obţine bani în plus la pensie, arătându-se chiar contrariat că bătrânul nu ştia de noile modificări legislative. I-a luat un comision de 300 de lei şi dus a fost.
Aurica S., din Bălcăuţi, a dat şi ea peste acelaşi escroc, care i-a spus că are cunoştinţe printre cadrele medicale şi, aflând de problemele de sănătate ale femeii, i-a promis că o va ajuta să se opereze. A dispărut la câteva minute, după ce păgubita i-a dat şi ea 300 de lei.  
Judiciariştii de la Investigaţii Criminale susţin că ştiu identitatea suspectului, fiind vorba de un infractor voiajor din Bucureşti, prinderea acestuia fiind o chestiune de timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Escrocul care „măreşte” pensii şi are „pile” la medici a mai făcut o victimă la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Escrocul care „măreşte” pensii şi are „pile” la medici a mai făcut o victimă la Spitalul Judeţean2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 feb 2012, 02:47:46
este posibil sa fie unul de pe la parlament ca astia au promis in campaniile electorale ca maresc pensiile,salariile,alocatiile .Acum se antreneaza pentru noile campanii .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei