Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2012 - Anul XVII, nr. 46 (4951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Percheziţii la 30 de adrese din cinci judeţe privind o evaziune fiscală de 20 milioane de euro

Duminică, 26 Februarie 2012 (13:43:23)

Treizeci de percheziţii au loc, duminică dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Cluj, Hunedoara, Timiş şi Argeş, fiind vizat un grup infracţional organizat, format din 34 de persoane, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat prin aceste activităţi fiind de 20.000.000 de euro

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi fac 30 de percheziţii domiciliare - 13 în localitatea Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara , patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Liderii grupării, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societăţi comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, se arată în comunicatul DIICOT.

"Membrii grupării au înfiinţat în acest scop cinci societăţi comerciale, tip fantomă, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale", potrivit sursei citate.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către cei doi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.

"Cu titlu de exemplu, numai pentru cinci dintre societăţile comerciale atrase de către învinuiţi s-au facturat mărfuri şi servicii în valoare totală de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), sumă ridicată în numerar de către învinuiţii Mihai Ion şi Mihai Fănel Daniel, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 2.400.000 de euro", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până în acest moment la 20.000.000 de euro.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi urmează să fie aduse pentru audieri 34 de persoane.

Cercetările au fost făcute cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la 30 de adrese din cinci judeţe privind o evaziune fiscală de 20 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Percheziţii la 30 de adrese din cinci judeţe privind o evaziune fiscală de 20 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   STIE TOT SATU DAR NU STIE BARBATUL trimis de
(26 feb 2012, 22:58:21
Cand femeia da cu dosul in populatia sateasca de obicei toti cei interesati stiu cu exceptia sotului care este cel mai interesat, asa se intampla si acum cu acest mod de evaziune fiscala.
Ce sa zic , a descoperit DIICOT ingineria perfecta de evaziune fiscala abia acum si numai la 50 de societati comerciale !!!!
Ba nene ziaristu-le trebuia matale sa scrii acolo sa nu ne creada prosti pe cei ce mai pricepem cate ceva cum se coace placinta infractiunilor fiscale.
Treaba este prea simpla ca sa treaca neobservata de DIICOT daca ar fi fost bine intentionati ... erau beliti de zece ani acesti banditi si nu mai eluda nimeni plata tva-ului si a impozitului pe profit, dar si inspectorii DIICOT veneau cu bicicleta la servici.
Nefiind asa inspectorii vin cu gipanul iar cei din Strehaia umbla cu mertanul , in timp ce noi cei cinstiti care ne platim taxele facem buru buru la luna.
Cum merge treaba ...Sa zicem ca Gigel confectiona izmene le vindea cu tva iar tva-ul acumulat trebuia varsat la stat. La el vine cetateanul Piramidon cu casa cu turnulete din Strehaia ii da o traista de bani, si o factura ce reprezinta 1 tona de bumbac care valoreaza cu tot cu tva exact traista de bani. Gigel bucuros de pleasca , depune banii ca plata in contul firmei fantoma a lui Piramidon , mai da acestuia 10%, ia hartiile si se duce acasa la fabrica de izmene unde da in consum bumbacul cumparat , plateste diferenta dintre tva-ul acumulat pe izmene si cel platit pentru bumbacul volatil, recalculeaza profitul ce trebuie impozitat si gata e curat ca lacrima , asteapta linistit sa vina inspectorii DIICOT sa-l sanctioneze ca au gasit paznicul casieriei descult.
E foarte simplu ,daca nu s-a vrut sa se observe nu s-a observat tarasenia decat acum cand demonstrativ DIICOT e pus pe dijmuiala pentru campania electorala si ne anunta ca deja are in mana 50 de perechi de bile pe a caror presiune spera sa scoata bani frumosi si cred ca exista inca multi Gigei ce urmeaza a fi mulsi astfel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei