Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La control

Teste psihologice pentru copiii care vor să meargă la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Suceava a dat startul evaluării psihosomatice a elevilor în vederea înscrierii lor în clasa întâi sau în grupa pregătitoare. 2012 este primul an în care copiii de grădiniţă sunt supuşi unor teste psihologice. În acest fel se va face trierea copiilor, în funcţie de competenţe şi vârstă. Este vorba despre o evaluarea la cererea părinţilor, în cazul în care copilul are vârstă pentru grădiniţă, însă părintele vrea să îl dea la şcoală, de exemplu. Părinţii trebuie să ştie că, dacă preşcolarul împlineşte 6 ani până la 31 august 2012 şi vrea să îl dea în clasa I, evaluarea copilului se va face la solicitarea în scris a tutorelui, ori părintelui, dacă a frecventat grupa pregătitoare. Dacă nu a frecventat grupa pregătitoare, dar evaluarea certifică faptul că acel copil are deprinderile necesare, poate fi înscris în clasa I.
Dacă preşcolarul împlineşte 6 ani între data de 1 septembrie şi 31 decembrie 2012, atunci va urma clasa pregătitoare. Şi în această situaţie, evaluarea se face la cererea părintelui. Dacă are aptitudinile necesare, atunci va merge la clasa pregătitoare, iar dacă după evaluare se dovedeşte că nu are astfel de aptitudini, atunci copilul rămâne la grădiniţă, în grupa mare.

 

30 de preşcolari, evaluaţi în prima zi

Inspectoratul Şcolar Suceava a format patru comisii de evaluare a copiilor, formate din doi specialişti ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi un medic.
Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a declarat că „centrele de evaluare funcţionează la Şcoala Nr. 1 Suceava, Şcoala Nr. 5 Rădăuţi, Şcoala Nr. 2 Fălticeni şi Şcoala Nr. 3 din Câmpulung Moldovenesc”, el completând că „în prima zi de evaluare au fost testaţi 30 de copii preşcolari, cei mai mulţi, 16 copii, fiind din municipiul Suceava”.
Pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor, părinţii trebuie mai întâi să se programeze la centru. Programul de funcţionare a comisiilor de evaluare acoperă atât dimineaţa, cât şi după-amiaza, astfel încât părinţii să poată veni în funcţie de orarul de la serviciu.
„Deocamdată sunt stabilite pentru evaluare zilele de luni, miercuri şi vineri, dar dacă vor exista multe solicitări, se va suplimenta atât numărul de comisii cât şi al zilelor din săptămână în care să se facă evaluarea”, a subliniat Vasile Monacu.
Etapa de evaluare se încheie pe 29 februarie.
Această evaluare nu va arăta nivelul de pregătire al copilului, ci modul cum reacţionează, dacă este atent.
Copiii sunt supuşi unor probe care vizează comportamentul socio-afectiv, care le evaluează emoţiile, capacitatea de a reţine regulile unui joc, de a descrie un desen, adunări sau scăderi simple, ori aranjarea unor obiecte după diferite criterii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teste psihologice pentru copiii care vor să meargă la şcoală.
 Vizualizări articol: 2087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Teste psihologice pentru copiii care vor să meargă la şcoală1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prescolarii sa dea teste de conducere a trotinetei trimis de
(24 feb 2012, 17:20:53
Observ ca dibla tuguiata de debil a fostului ministru al invatamantului a produs un fecaloid ce tinde sa murdareasca judecata copiilor.
Este o stare de fapt , ceea ce este deranjant ca o gramada de oameni cu judecata se arunca in capsa aplice niste prescriptii tembele intr-un mod tembel.
BA PEDAGOGI IRESPONSABILI DE OCAZIE CU BUBA LA CREIER !!! v-ati pous problema traumei unui copil care nu intelege rostul unuor asemenea teste, este bine intentionat, vrea sa invete, dar pentru ca cineva il va aprecia negativ cum isi va explica el ca ceea ce face el nu e bun ??? desi toti ii vor explica ca si el este inteligent ???
Pricepeti bai VITAGOGILOR . Daca voiati totusi sa aplicati musai o selectie , apoi asta trebuia facuta numai dupa o discutie pedagog-parinte deoarece parintele isi cunoaste cel mai bine copilul si nu cred ca il va incadra intr-ocategorie care sa-l defavorizeze.
Un parinte obligat sa-si ia un copil perscolar cu el in strainatate mi-a povestit cum dupa prima zi de gradinita acolo , copilul a venit acasa si a povestit ca vorbele lui nu sunt bune in tara aceea si el altele nu stie. Judecati cu mintea copilului aceasta intamplare si vedeti ce departe sunteti de realitate.
Acum inteleg ca politizarea e marea sansa a celor slab pregatiti si va da posibilitatea ca permanent sa invatati lucruri noi, si o aplicati cu sarg de frica raspunderii pentru gesturile proprii... aici sta originea prostiei aplicate si daca tot vreti sa va bagati in seama , dati macar teste pe masura priceperii copiilor cum am spus mai inainte ... cu trotineta.
2.   Varsta jocului trimis de
(25 feb 2012, 10:56:00
Varsta mica, a copilariei, este varsta jocului! Experimente nu pot fi facute pe copii. Era destul de buna organizarea actuala - in gradinite copiii aveau conditii bune si educatoarele faceau activitati pregatitoare pt scoala.Vor apare mai multe probleme: lipsa cadrelor didactice calificate deoarece nu toti invatatorii au dubla calificare, unele educatoare vor ramane fara post, lipsa spatiilor, lipsa amenajarilor, pericolul de accidente pt. cei mici in pauze etc. Ca sa nu mai spunem de o alta mare minciuna - nr. de copii de la clase. Oare nu stiu d-nii de sus ca in prezent la gradinite sunt cate 40 copii in grupa. Asa vor fi si la scoala. Explicatia e simpla; reducerea costurilor. Pe ei nu-i intereseaza calitatea educatiei si costuri cat mai mici. Acesta e de fapt scopul acestei miscari!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei