Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie discutabilă

Elevii ar putea circula gratuit şi duminica, în baza abonamentelor TPL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei aproape 4.000 de elevi care beneficiază de abonamente de transport în comun speciale, pe care plătesc doar 15 lei, ar putea circula gratuit, în baza acestora, şi în zilele de duminică, deşi TPL a impus o restricţie în acest sens.
Astfel, pe toate abonamentele pentru elevi şi studenţi eliberate de la 1 februarie 2012 scrie că acestea nu sunt valabile şi în zilele de duminică, această măsură fiind luată de conducerea TPL în baza faptului că în această zi nu se ţin cursuri şi nici alte activităţi care să aibă legătură cu învăţământul.
Numai că, la şedinţa de ieri a Consiliului Local, în care s-a aprobat acordarea facilităţilor la transportul în comun pentru elevi şi studenţi, pentru anul 2012, consilierul local Corneliu Vornicu a solicitat în mod special ca aceste abonamente să fie valabile şi în zilele de duminică.
“Am fost mandatat de părinţii elevilor din două şcoli să solicit acest lucru”, a precizat Vornicu, a cărui cerinţă a fost susţinută şi de Virginel Iordache, care a spus că e anormal ca elevii să fie constrânşi să cumpere bilete duminica, când chiar prin lege se specifică faptul că abonamentele speciale se acordă pe tot parcursul anului calendaristic.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a declarat de acord cu această solicitare, deşi directorul TPL, Darie Romaniuc, a precizat că măsura a fost luată pentru a diminua din pierderile TPL, care suportă o diferenţă de 30 de lei pentru fiecare abonament.
“Dacă numai 1.000 dintre elevii care au abonamente subvenţionate circulă duminica cu bilete, avem încasări de aproape 2 miliarde de lei vechi anual. Măcar astfel, taxându-i pe cei care se duc la mall-uri, la distracţie, nu la şcoală, recuperăm o parte din pierderile pe care le avem din subvenţionarea abonamentelor elevilor”, a spus Darie Romaniuc.
Argumentele sale nu i-au convins pe consilierii USL să retragă propunerea făcută, ca duminica să se poată circula tot în baza abonamentelor speciale.
Pentru că s-a considerat că formularea din proiectul de Consiliu Local, referitoare la anul calendaristic, include automat şi duminicile, nu s-a formulat expres obligativitatea acordării facilităţilor la transportul în comun şi duminicile.
Tocmai de aceea, directorul TPL spune că va păstra actuala restricţie, prin care abonamentele nu sunt valabile duminica, pentru a nu afecta grav bugetul societăţii pe care o conduce, spunând că măsura sa a fost chiar apreciată de mulţi părinţi, care spun că astfel, copii lor nu mai hoinăresc duminica peste tot, prin mall-uri, ci îşi fac temele şi învaţă.
Această situaţie controversată va fi lămurită la finele lunii februarie, când vor fi eliberate primele abonamente speciale pentru luna martie, în baza hotărârii de Consiliu Local adoptată ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii ar putea circula gratuit şi duminica, în baza abonamentelor TPL.
 Vizualizări articol: 1614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Elevii ar putea circula gratuit şi duminica, în baza abonamentelor TPL4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(24 feb 2012, 13:26:40
In sfarsit se vede ca cineva mai si gandeste la primarie acolo, felicitari pentru initiativa domnule Vornicu si celor care v-au sprijinit, nu saraceste dar nici nu se imbogateste TPL cu banii copiilor. Tot pe spinarea parintilor,care sunt si asa impovarati de taxe si impozite, ajung si banii de bilet.
Pt Cosmin, chiar trebuia adaugat cuvantul "doar", ce ai vrut sa subliniezi, ai fost si tu elev, student si ai uitat ca orice banut din buzunar era bun si orice cheltuiala ti se parea enorma? Reflecta un pic.
2.   Abonamente pentru toti trimis de
(24 feb 2012, 13:40:49
Dati abonamente la toata lumea,la totii elevii si studentii,in curand am inteles ca o sa dati si la pensionari...........pentru cei de la scoala sanitara,scoala de stat,si platim taxa de scolarizare 1800 de lei nu ne dati...noi nu suntem eleviPe langa banii aia 1800 de lei doar ne mai permitem sa platim transportul zilnic
3.   Abonamente pentru toti trimis de
(24 feb 2012, 13:42:12
pentru cei de la posliceala sanitara sa nu dati ca noi avem bani sa platim transportul
4.   Abonamente.. trimis de
(24 feb 2012, 15:57:15
chiar credeti dle.Darie Romaniuc ca daca eliberati abonamentele cu duminica restrictionata veti castiga mai multi bani pt. buget??nu prea cred..sunt eleva si beneficiez de acest abonament ...si ca oricare abonament am tot dreptul sa merg si duminica cu autobuzul...deci prin urmare de la inceputul lunii va anunt ca in nicio duminica nu am dat nici 1 leu la dna.Taxatoare din motiv ca nu mi se pare corect..!!!! ii dau dreptate lui LORICUTZ pt. ca asa este voi astia de la putere va ganditi doar la voi dar nu vedeti elevii,studentii care poate se chinuie din greu sa faca o facultate si sa termine o scoala....RUSINE SA VA FIE>>!!!!
5.   ... trimis de
(24 feb 2012, 16:25:44
E o prostie sa restrictionezi abonamentele in ziua de duminica poate cineva are nevoie sa mearga in oras sau undeva,nu e destul ca nu le dati in timpul vacantelor ! cel mai bine ar fi sa aiba valabilitate toata saptamana nu sa le dati cu portia ! dupa cat fura primaria subventionarea abonamentelor TPL e o nimica toata !
6.   Tembelii.. trimis de
(24 feb 2012, 17:58:35
Duminica nu se tin cursuri sau alte activitati care au legatura cu invatamantul...Ce cretini! Copilul meu a avut olimpiada la o alta scoala din oras duminica...olimpiada n-are legatura cu invatamantul?Poate pentru Lungu Industrial 1 si Harsovschi Industrial 2 nu....
7.   Comentariu trimis de
(24 feb 2012, 18:25:42
Duminica TPL-ul nu vede nici un ban de la mine, pentru ca folosesc cu incredere mersul pe jos din dotare pentru distante de pana la 12 km.
8.   .. trimis de
(24 feb 2012, 18:45:49
Ce ingenios este domnul asta,darie romaniuc.Nu mai stie cum sa faca bani si ce a zis "hai sa interzic abonamentele cu pret redus duminica ca elevii si studentii duminica se rup in figuri la mall nu la scoala" .Pai,dupa logica dumitale nici sambata nu se face carte ..deci de ce nu interzici si sambata folosirea abonamentelor? Deja sunteti penibili .Interesati-va desteptilor ca examenele studentilor pot fi programate si sambata si duminica (examene ce se dau la facultate nu la mall) si apoi interziceti ce rahaturi de abonamente mai aveti voi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei