Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Pensii, alocaţii şi indemnizaţii pentru persoanele cu handicap, încasate de poştaş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poştaş din comuna Moara este cercetat penal, fiind acuzat că a încasat ilegal banii din zeci de mandate de plată reprezentând pensii, alocaţii şi indemnizaţii pentru persoane cu handicap.
În total, susţin surse judiciare, respectivul factor poştal, Cristian C., în vârstă de 32 de ani, ar fi măsluit nu mai puţin de 47 de mandate şi şi-ar fi băgat în buzunar aproape 19.000 de lei.
Măgăriile au fost comise în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, Cristian C. fiind în acea perioadă agent poştal la oficiul Moara Nică, care ţine de Oficiul Poştal Rural Mecanizat Suceava.
Factorul poştal trecea date fictive pe mandatele cu pricina şi semna în fals în locul destinatarilor. La fel ar fi procedat, susţin anchetatorii, şi în cazul unui borderou de plată către trei producători de lapte.  
Zilele trecute, la propunerea poliţiei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au început urmărirea penală împotriva factorului poştal respectiv, acesta fiind acuzat de fals, uz de fals şi delapidare.
Din informaţiile pe care le deţinem, prejudiciul a fost recuperat până în prezent.
Cazul de la Moara nu este singular, recent Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava anunţând urmărirea penală faţă de un alt factor poştal din aceeaşi localitate, Elena C. Poştăriţa este acuzată că în perioada august 2008 – iunie 2010 a semnat în fals nu mai puţin de 28 de mandate poştale, încasând ilegal 4.560 de lei în locul titularilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensii, alocaţii şi indemnizaţii pentru persoanele cu handicap, încasate de poştaş.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pensii, alocaţii şi indemnizaţii pentru persoanele cu handicap, încasate de poştaş1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In tara lui BSASE , legea lui PESTE trimis de
(25 feb 2012, 10:19:45
Cum e posibil ca niste oameni si asa batuti de soarta , sa mai fie batjocoriti de niste nesimtiti .Ce stat e ala care permite asemenea lucruri ??? Aceste lucruri se intampla la noi pentru ca legile fie sunt foarte blande fie nu se aplica . Se mai spune ca in aceeasi localitate postarita a facut in anul anterior acelesi matrapazlacuri... si banii pensiilor handicapatilor au fost recuperati, dar nu asta e esentialul , esentialul ca indivizi de teapa celor de maisus , sa nu mai incerce niciodata asemenea furturi si asta nu se poate face decat prin pedepse exemplare cu parnaie consistenta (daca ar fi dupa mine as aplica legea musulmana de taiere a mainii) . Asa daca un individ limitat vede ca primeste ceva cu suspendare ... din start desi are perspectiva pedepsei lalaite , el isi asiuma acest lucru si o plesneste ori de cate ori are ocazia. Si apoi chiar nu se poate verifica daca toti pensionarii de pe listele postasului isi incaseaza cu adevarat pensia ??? caci nemernicii profita de faptul ca de multe ori batrani sarmani cu cateva sute de lei pensia unii dintre ei nu mai au perceptia timpului si uita , fie accepta plata la cateva luni si aici nemernicul e la el acasa sa dea tepe. Organele bilitate bar treui sa-i beleasca pe acesti nemernici proportional nu de cuantumul daunei ci in raport de gradul de abuz asupra victimelor. Ar trebui sa ne fie rusine la toti ca aceste lucruri se intampla langa noi si nu facem nimic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei