Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Etapa finală

Concursul Naţional „Sărbătoarea limbii materne”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Cultură „Mihai Teliman” din oraşul Siret găzduieşte duminică, 26 februarie, între orele 10:00 - 14:00, etapa finală a Concursului Naţional „Sărbătoarea limbii materne”.

Concursul, organizat de Şcoala cu clasele I-VIII Bălcăuţi în colaborare cu Uniunea Ucrainenilor din România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, are ca scop, aşa cum precizează organizatorii, „atragerea tinerilor minorităţii ucrainene în activităţi menite să promoveze afirmarea identităţii culturale ca fundament al dezvoltării viitoare a cetăţeanului european”, având ca temă „valorificarea folclorului şi a creaţiilor literare aparţinând patrimoniului cultural ucrainean”.
Organizat ca o competiţie naţională care se adresează unităţilor şcolare, concursul, care are patru secţiuni - eseu, creaţie literară (poezie şi proză), costum popular şi moment artistic - a antrenat şcoli/elevi din mai multe judeţe ale ţării, numărul total al elevilor participanţi fiind de 240, din care 200 de elevi din judeţele Suceava şi Botoşani.
Se vor acorda Premiile I, II şi III şi Premii speciale pentru fiecare secţiune. Pentru lucrările nepremiate elevii vor primi diplome de participare, iar cadrele didactice îndrumătoare vor primi adeverinţe care să ateste participarea la concurs.
Diplomele şi adeverinţele vor fi înmânate în cadrul festivităţii de premiere.
Invitaţi din Ucraina sunt: insp. Olga Ostafii, de la Direcţia Principală Învăţământ şi Ştiinţă ARS Cernăuţi, dir. Havka Svetlana şi prof. Havka Heorhiy, de la Complexul instructiv-educativ Gimnaziul Boian, raionul Noua Suliţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional „Sărbătoarea limbii materne”.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul Naţional „Sărbătoarea limbii materne”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PROPUN JURIU IMPARTIAL trimis de
(24 feb 2012, 17:35:01
Propun inspectoratului judetean sa ceara bani pentru deplasare, cazare si petrecere pentru vre-o 2 saptamani la HANUL VOEVOZILOR pentru juriul acestui concurs.
Pentru impartialitate sugerez ca presedinta juriului sa fie Elena Basescu iar membrii cu drept de vot sa fie ministri in functie sau fosti ministri cu realizari la sectia mutilare. Daca mai raman bani puteti invita off concurs si ceva oameni de afaceri si firme publicitare de bretele info. Oricum, solicit in mod expres ca toti cei mentionati mai sus sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu vor deschide gura iar votul se va face cu bilele la vedere , adica vine Igas isi arata bilele voteaza si pleaca, vine eba isi arata debilele si pleaca , vine becali isi arata bilele si pleaca, samd.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei