Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Gică Popescu, haiducul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ne obişnuiserăm cu termenele de judecată la dosarul transferurilor precum cu anotimpurile. Nu ne puneam problema că se termină, ştiam doar că vor urma altele, şi altele. Când, pe neaşteptate, ne trezim în minutele de prelungire. Ştim, nu va urma ultimul fluier, vor fi prelungiri mai consistente, apoi lovituri de departajare. Ne surprinde asprimea pedepselor cerute de procurori, la limita de sus a intervalului. De cerut nu e greu, contează ce se primeşte. De exemplu, interlopul care l-a trimis în lumea drepţilor pe baschetbalistul american de la Giurgiu a primit la limita de jos. Printre numele implicate în dosarul transferurilor este unul aparte. Gică Popescu. Despre el chiar se poate spune că a plonjat în această lume fără vestă de siguranţă. Fraţii Becali l-au avut în grijă toată cariera şi l-au atras apoi în afacere, le pica de minune un asemenea nume cu greutate. Cu Hagi nu s-a putut, îi plăcea prea mult în iarbă, dar lui Popescu îl prindea bine diplomatul. Gazeta Sporturilor n-a ţinut cont de acest nume şi l-a servit publicului pe tavă. După ce a înţeles cum stă treaba, Popescu a ieşit din afacere, dar uite că i-au rămas nişte tinichele agăţate de coadă. Însă de-a lungul timpului mulţi sportivi celebri au fost urmăriţi de fisc, Boris Becker şi Maradona îmi vin acum în minte. Îmi pot imagina că fraţii impresari l-au convins că legea se fentează, nu se încalcă. Cum să dai la stat milioane de euro?! Păi noi muncim şi el ne fură. Căci, dacă statul nu face ce zice el că face cu banii din impozite, aceştia ajungând la băieţii docenţi în contracte cu statul, fentarea impozitelor se poate numi haiducie. Dar banii ăştia s-au direcţionat ei către cluburi, către juniori, infrastructură, performanţă?! Nici vorbă! Dimpotrivă, cluburile au fost prejudiciate cu mult mai mult. Păi atunci nu mai e haiducie, e altceva. Şi dacă e altceva, chiar se poate ajunge la ani de puşcărie cu executare. Poate nu atât de mult cât a cerut acuzarea, dar câţiva tot s-ar putea să rămână. N-ar fi ceva ieşit din comun, se dau pedepse cu închisoarea şi la case mai mari. Moggi de la Juve a încasat 5 ani şi 4 luni, iar ditamai preşedintele lui Fener cică riscă închisoarea pe viaţă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gică Popescu, haiducul.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gică Popescu, haiducul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei