Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2012 - Anul XVII, nr. 44 (4949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zăpadă cărată

Lucrări de deszăpezire, necesare pentru protejarea străzilor Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunea de eliberare a străzilor şi trotuarelor de cantităţile mari de zăpadă, care încurcau circulaţia autovehiculelor, dar şi a pietonilor, este continuată în forţă de municipalitatea suceveană. Astfel, după ce mai bine de 200 de maşini încărcate cu zăpadă au fost deja transportate la groapa de gunoi a oraşului, o nouă acţiune de acest gen a fost programată ieri pentru noaptea dintre miercuri şi joi.

Astfel, şapte echipe dotate cu utilaje de deszăpezire şi transport au fost programate să acţioneze de miercuri seara, de la ora 20.00, pe străzile Mihai Viteazu, Mărăşti, Mitropoliei, Alexandru cel Bun şi Calea Unirii, precum şi în zona bulevardului George Enescu.

Pentru ca munca echipelor de deszăpezire să nu fie zădărnicită de prezenţa maşinilor parcate pe lateralele străzilor, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel la locuitorii acestor zone să nu blocheze o bandă de circulaţie cu maşinile parcate pe laterale, ci să găsească temporar un alt loc în care să îşi lase maşina.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că acţiunea va continua toată săptămâna, noapte de noapte:

“Vrem să asigurăm o circulaţie normală în oraş, inclusiv pe traseele secundare. În acelaşi timp, principalul duşman al străzilor este apa, care dacă se infiltrează şi îngheaţă, duce la apariţia gropilor. Dacă nu vom căra această zăpadă şi se va topi, vom avea probleme”.

Pentru a contracara fenomenul de apariţie a gropilor, de săptămâna asta vor fi trei echipe care se vor ocupa de repararea găurilor din asfalt, “la rece”, cu pavele, metodă considerată a fi un procedeu eficient, ieftin şi sigur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări de deszăpezire, necesare pentru protejarea străzilor Sucevei.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrări de deszăpezire, necesare pentru protejarea străzilor Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai de noi, sucevenii trimis de
(23 feb 2012, 11:57:51
"Pentru a contracara fenomenul de apariţie a gropilor, de săptămâna asta vor fi trei echipe care se vor ocupa de repararea găurilor din asfalt, “la rece”, cu pavele, metodă considerată a fi un procedeu eficient, ieftin şi sigur."

Lungule, scoti banii din piatra seaca, pardon, din pavele si iarna. Sfatul meu este sa-ti bagi pavelel alea in c_u_r ca sa avem si noi satisfactia ca pentru prima data pavele s-au folosit pentru un scop nobil.

Cu stima, un cetatean al mun. Suceava!

1.1  RE: Vai de noi, sucevenii trimis de
(23 feb 2012, 12:34:48
Il rog pe cetateanul mun. Suceava care a comentat mai sus sa ne impartaseasca si noua ce stie despre ALTE metode de reparat asfaltul in sezonul rece. Sau o fi mai bine sa lasam gropile pana-n primavara?
1.2  RE: Vai de noi, sucevenii trimis de
(23 feb 2012, 12:56:48
Pentru ca m-ai rugat o sa-ti raspund la nedumerirea ta. Atunci cand, din varii motive, in special in caz de urgenta, esti nevoit sa repari asfaltul iarna exista compozitii speciale pentru plombat/asfalatat. Acestea au diferite denumiri dintre care eu voi enumera doar doua: mixtura asfaltica stocabila si mixtura asfaltica rece.

Tot pentru cunostinta ta te informez ca exista sute de astfel de mixturi care se pot intrebuinta in diferite conditii si medii. Poti turna asfalt si cand ploua torential si cand este polei, etc. Toate acestea cu conditia sa te informezi si sa-ti doresti ceva cu adevarat durabil pentru cetateni.

Cand insa ai gandul numai la FURAT, mergi repede la familie si cumperi pavele!

ps: ai vazut prin Franta/Germania - si alte state civilizate- pavele infipte in asfalt? Daca exista asa ceva si ai dovada imi cer scuze anticipat pentru ca am dorit sa va deschid ochii in fata vrajelii preamaritului nostru primar.

O zi buna!
1.3  RE: Vai de noi, sucevenii trimis de
(23 feb 2012, 13:07:25
Multumesc pentru raspunsul civilizat!
Din cate stiu, si la noi in tara se foloseste mixtura asfaltica stocabila. De ce nu se foloseste si in Suceava nu stiu.

Ma intreb, oare cine ar trebui intrebathappy de ce pavele si nu mixturi speciale? Si daca e mai convenabil ca o lucrare (provizorie, banuiesc si sper) de plombare sa fie facuta cu pavele sau cu alte produse.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei