Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2012 - Anul XVII, nr. 44 (4949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri necurate

Celebrul interlop ieşean Cosmos Tănase a vrut să plaseze droguri şi pe piaţa suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Celebrul interlop ieşean Cosmos Tănase, arestat zilele trecute la el acasă, a încercat să vândă droguri şi pe piaţa din Suceava. Cel puţin aşa reiese din propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi.

„În noaptea de 21 spre 22 decembrie 2011, Cosmos Tănase s-a deplasat în municipiul Botoşani, unde s-a întâlnit (într-o locaţie

numită „hotelul lui Chioru’”) cu Cătălin Turiceanu, din Suceava. Scopul întâlnirii a constat în interesul lui Cosmos Tănase de a identifica, prin Turiceanu, persoane dispuse să preia, pentru consum propriu, sau pentru distribuţie, o cantitate de cocaină (20 de doze)”, se arată în propunerea de arestare pe care procurorii au depus-o la Tribunalul Iaşi.

Până la urmă, tranzacţia nu a mai avut loc, iar drogurile nu au mai fost distribuite pe piaţa suceveană.

 

Dorea să vândă 1,6 kg de cocaină

Cosmos Tănase este considerat de anchetatori liderul unei grupări de trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi organizat preluarea cantităţii de 1,6 kilograme de cocaină din Spania, transportul acesteia prin intermediul  locotenenţilor săi, Costel Cozma şi Costel Puia, zis Cocai. Marfa a fost depozitată la locuinţa celor doi apropiaţi, iar Cocai s-ar fi ocupat de porţionarea ei. Cosmos ar fi apelat pentru distribuţia cocainei şi la fratele său, Cristache (zis Amar) şi la fiul său, Aleodor.

Potrivit propunerii de arestare, o parte din cocaina pe care „prinţul ţiganilor” a vrut să o vândă a fost ascunsă într-un bloc din Iaşi. Pachetul cu 40 de grame de stupefiante a fost „furat” de anchetatori.

Membrii reţelei lui Cosmos Tănase ar fi găsit metode inedite pentru a ascunde drogul. Potrivit propunerii de arestare preventivă a lui Tănase, o parte din cocaină a fost pusă pe casa scării blocului în care locuia Costel Puia, zis Cocai.

Pachetul a fost ascuns între etajul unu şi parter, într-o cutie metalică de protecţie a cablurilor TV şi de internet, care era amplasată sub ţeava de gaz. Însă, pe 15 februarie, anchetatorii au luat cocaina din cutie pentru a obţine probe împotriva reţelei lui Cosmos Tănase.

„În seara zilei de 15 februarie , la orele 21.58, Puia Costel a sosit la domiciliu şi a căutat de mai multe ori cocaina în ascunzătoare, respectiv în cutia metalică de protecţie a cablurilor TV şi internet, amplasată sub ţeava de gaz. Apoi la locuinţa acestuia  a venit inculpatul Groapă Cătălin. Inculpatul Puia se afla într-o stare vizibilă de surescitare, era foarte supărat şi i-a spus inculpatului Groapă că a ascuns într-o scară de bloc circa 40 de grame de cocaină, iar cineva i-a luat-o”, se precizează în propunerea de arestare preventivă.

 

Spaniolii l-au refuzat pentru că marfa era de proastă calitate

Procurorii susţin că iniţial „prinţul ţiganilor” a încercat să vândă cocaina patronului unei fabrici de încălţăminte din Spania. Acesta nu a cumpărat-o pentru că nu era de calitate. Marfa a fost adusă apoi la Iaşi. „Prinţul ţiganilor” ar fi încercat să-i vândă cocaina unui sucevean şi ar fi furnizat mai multe doze unor consumatori din Iaşi. În cele din urmă, reţeaua a încercat să distribuie drogurile în judeţul Galaţi.

Pe 20 februarie 2012, Cosmos Tănase ar  fi fost sunat de Fănică Drug „care i-a transmis că a vorbit la ţiganii din Tecuci şi că poate aduce aia albă” cât mai repede. „Prinţul ţiganilor” le-ar fi cerut locotenenţilor săi să aducă marfa. Însă, la ora 16.00, Cozma şi Puia au fost prinşi în flagrant de anchetatori. Cei doi aveau într-un rucsac 1,3 kilograme de cocaină.

Cosmos, Cozma şi Puia au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Tribunalul Iaşi a decis, pe 21 februarie, arestarea celor trei pentru 29 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celebrul interlop ieşean Cosmos Tănase a vrut să plaseze droguri şi pe piaţa suceveană.
 Vizualizări articol: 1170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celebrul interlop ieşean Cosmos Tănase a vrut să plaseze droguri şi pe piaţa suceveană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(23 feb 2012, 13:58:03
SA-L VEDETI PE,, PORTHOS''DE PRIN ,,COSMOS'' DE LA C-LUNG.ASTA DE LA IASI ,PRIN COMPARATIE ,E DOAR UN BIET ,,COPIL DE GRADINITA'',PE LANGA EL.INCA N-AM AFLAT CINE-I ,,ATHOS'',POATE IN CAMPANIE.
TRANZITUL DE ,,TOXICITATI''PE DRUMURILE PUBLICE,TREBUIE SA AIBA AVIZ SI DE LA ARR???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei