Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2012 - Anul XVII, nr. 25 (4930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secetă

Aproape 6.000 de fântâni din judeţ au rămas fără apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de fântâni din judeţ sunt secate în totalitate, la acestea adăugându-se alte câteva zeci de mii de fântâni care au nivelul apei scăzut. Avertizarea cu privire la efectele secetei în judeţul Suceava a fost transmisă în ultima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Ioan Corjuc, care a precizat că în fiecare localitate a judeţului au fost întocmite planuri de restricţii şi de folosire a apei în perioade deficitare. Corjuc a precizat că în urma centralizării datelor furnizate de 67 de primării din judeţ, din totalul de 51.194 de fântâni,  5.888 sunt secate, iar la alte 26.971 de fântâni nivelul apei este scăzut.
Directorul SGA Suceava a arătat că în 40 de comune din judeţ au fost raportate probleme cu privire la secarea apei din fântâni, cel mai grav afectate fiind localităţile Satu Mare, cu 80% din numărul fântânilor, Mălini cu 50 %, şi Rădăuţi, cu 62%.
Corjuc a arătat că în urma secetei, nivelul apei din fântâni a scăzut în cea mai mare parte a localităţilor sucevene. El a arătat că cele mai mari probleme sunt în localităţile Putna, Comăneşti şi Liteni, acolo unde apa a scăzut în toate fântânile oamenilor. De asemenea, în Calafindeşti această problemă a afectat 98% din numărul fântânilor existente, în Cornu Luncii – 96%, în Crucea - 95%, în Vatra Moldoviţei – 92%, în Bălcăuţi – 87%, în Ciprian Porumbescu - 85% şi în Muşeniţa - 80%. Directorul SGA Suceava a precizat că există şi localităţi în care nu s-au înregistrat fântâni secate sau cu nivel scăzut al apei, amintind aici de Poiana Stampei, Fântânele şi Milişăuţi.
„În urma condiţiilor meteorologice din vara anului 2011, dar şi din această iarnă, caracterizate de temperaturi excesive şi lipsa precipitaţiilor, s-a produs o scădere a debitelor pe toate cursurile de apă, în lacurile de acumulare, precum şi coborârea nivelului pânzei freatice în anumite zone ale judeţului”, a spus Ioan Corjuc.
Nu în ultimul rând, şeful SGA Suceava a mai precizat că în localităţile în care există sisteme centralizate de alimentare cu apă potabilă, furnizarea acesteia către populaţie nu se face cu restricţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 6.000 de fântâni din judeţ au rămas fără apă.
 Vizualizări articol: 1696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 6.000 de fântâni din judeţ au rămas fără apă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SPECIALISTI trimis de
( 1 feb 2012, 18:47:25
Asta e specialist in hidro de isi da el cu parerea sau citeste de pe hartie? cAND MAI FACETI O DEVERSARE controlata, domnilor specialisti? Vad ca e plin PD-L-ul de specialisti ca este numit Corjuc sef la ape?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei