Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Pericol public

Poleiul a pus stăpânire pe trotuarele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trotuarele municipiului Suceava s-au transformat în adevărate capcane pentru pietoni, care au trebuit să înveţe să meargă pe gheaţă, să facă exerciţii de echilibristică sau chiar să cadă cât mai elegant, pentru a nu se lovi, după ce un strat fin de polei, dar extrem de alunecos, a acoperit chiar şi trotuarele care au fost în totalitate curăţate de zăpadă.
Fenomenul care a dat bătăi de cap, dureri de coate, genunchi sau spate unui număr mare de suceveni s-a datorat în primul rând lapoviţei de luni seară, urmată de o scădere accentuată a temperaturilor în timpul nopţii.
Dacă pentru combaterea poleiului de pe străzi s-a intervenit chiar de la miezul nopţii, când şoselele au devenit nesigure, mai ales că ploaia a spălat substanţele antiderapante împrăştiate anterior, trotuarele au intrat în grija municipalităţii abia dimineaţă, când echipele Rosal au început să împrăştie şi pe acestea amestec de sare cu nisip.

 

Patinaj pe trotuare

Intervenţia echipelor de salubrizare s-a dovedit a fi insuficientă în cele mai multe cazuri, chiar şi pe trotuarele principalelor artere de circulaţie a Sucevei.
Astfel, chiar dacă din loc în loc s-a aruncat cu lopata amestec de material antiderapant, sute de suceveni au constatat cu surprindere că le fuge asfaltul de sub picioare atunci când coborau din autobuze, când încercau să traverseze strada sau pur şi simplu când circulau chiar şi pe porţiunile dintre două grămezi de antiderapant.
Situaţia era şi mai gravă în zona centrală a Sucevei, unde trotuare extrem de circulate precum cele de pe strada Curtea Domnească, care duc înspre Piaţa Mare, erau acoperite de un strat gros de gheaţă, fără ca agenţii economici din zonă să mişte un deget pentru a uşura circulaţia pietonilor.
Bătrâni, adulţi sau tineri, cu toţii trebuiau să se deplaseze foarte precaut, ţinându-se chiar de pereţii clădirilor, mai ales în zona treptelor acoperite de gheaţă, în vreme ce alţii au preferat să meargă pe stradă, printre maşini, expunându-se altor pericole, de teama de a nu cădea pe gheaţă.

 

Amenzi date celor responsabili de zonele cu probleme

Cum împrăştierea de material antiderapant şi îndepărtarea gheţii de pe toate trotuarele din Suceava este aproape o misiune imposibilă, dar şi extrem de costisitoare, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a cerut celor de la Rosal să se concentreze în special pe cele mai circulate străzi, acolo fiind prioritare staţiile de aşteptare a mijloacelor de transport în comun şi trecerile de pietoni.
Lucian Harşovschi a declarat: “Deszăpezirea şi îndepărtarea gheţii de pe trotuarele principalelor rute de acces a fost prioritară pentru noi, în condiţiile în care perioadele de îngheţ – dezgheţ şi ploaia de luni au dus la formarea unui strat de gheaţă pe toate arterele de circulaţie, atât pe şosea, cât şi pe trotuare. Dacă pe străzi nu au fost probleme, pentru că s-a intervenit din timp, cu multe utilaje, pe trotuare, împrăştierea amestecului de sare şi nisip nu se poate face decât manual, încât decurge cu mult mai greu. Chiar şi aşa, am cerut Rosal-ului să intervină pe cât mai multe străzi, iar în paralel, am trimis angajaţii primăriei să le amintească agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari faptul că au obligaţia să intervină pe trotuare, dacă nu vor să fie amendaţi”.
Viceprimarul Sucevei a spus că, pentru a-i impulsiona pe cei de la Rosal, pe agenţii economici şi pe cei de la asociaţiile de proprietari să îşi facă treaba, va ţine legătura cu Spitalul Judeţean, iar acolo unde vor fi raportate cazuri de fracturi, luxaţii sau alte probleme cauzate de căderea pe gheaţă, îi va sancţiona pe cei responsabili de curăţarea trotuarelor pe porţiunea respectivă.

 

Aproape 500 de persoane ajunse la spital după ce au căzut pe gheaţă

Zilnic, la UPU Suceava ajung câte patru, cinci persoane care au suferit traumatisme şi fracturi în urma căzăturilor pe gheaţă.
Potrivit medicului urgentist Tiberius Brădăţan, „de la începutul anului şi până în prezent, pe secţia Ortopedie s-au făcut 141 de internări, la care se mai adaugă alte 40 de consultaţii efectuate în ambulatoriul de specialitate”.
De asemenea, în urmă căderilor pe gheaţă, alte aproximativ 300 de persoane au mai ajuns la spital cu traumatisme uşoare, care au fost tratate pe loc, iar apoi pacienţii au fost trimişi acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poleiul a pus stăpânire pe trotuarele Sucevei.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Poleiul a pus stăpânire pe trotuarele Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abandon de pupincurism trimis de
(25 ian 2012, 11:15:04
Romega...cum ai putut sa scrii asa un articol? Nu s-a suparat d-nul primar?
2.   Subtil trimis de
(25 ian 2012, 15:14:30
N-are cum sa se supere dl. primar pt ca ziaristul nostru il critica defapt, subtil, pe D-zeu, ca el a dat frig si apa.big grin
E tare asta: "Cum împrăştierea de material antiderapant şi îndepărtarea gheţii de pe toate trotuarele din Suceava este aproape o misiune imposibilă, dar şi extrem de costisitoare..." Pai daca sa cureti niste trotuare e misiune imposibila cum sa mai discutam de reparat strazi, spatii verzi si celelalte probleme care le are orasul. Eu stiu o singura misiune care e superusoara: colectarea taxelor si impozitelor. Sa traim!
2.1  RE: Subtil trimis de
(25 ian 2012, 15:53:42
corect
3.   Accentul de la tara trimis de
(12 feb 2012, 03:47:04
Salut! In primul rand baiatul asta care merge la filmat are un accent de taran. No offense. Pai mai baiete, daca tot lucrezi in media, in locul tau as face lectii de a vorbi limba romana cu un accent cat de cat mai corect. Ca suna cam aiurea.

'Cum sa circula? ' Poate vrei sa spui - cum se circula?laughing etc

Si de multe ori observ ca puneti intrebari cam tampite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei