Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Numărătoare inversă pentru startul construcţiei şoselei de centură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eforturile primarului rădăuţean, Aurel Olărean, şi ale administraţiei locale pentru realizarea unei şosele de centură a municipiului Rădăuţi nu au rămas fără ecou. Cel mai probabil în primăvară vor debuta lucrările la şoseaua ocolitoare, la această dată fiind realizate ultimele demersuri în acest sens.
Inginerul Marius Tcaciuc, de la compartimentului Fond Funciar din Primăria Rădăuţi, a precizat că „până în prezent au fost eliberate toate avizele pentru această investiţie, urmând ca proiectantul să depună, peste câteva zile, documentaţia pentru eliberarea autorizaţiei de construire. De partea cealaltă, cei de la Direcţia de Drumuri Iaşi au transmis întreaga documentaţie pentru promovarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea coridorului de expropriere şi declanşarea procedurii de expropriere, urmând ca după finalizarea întregii documentaţii şi eliberarea documentelor necesare, în funcţie de finanţarea prevăzută pentru anul 2012, să înceapă construirea primului tronson. Cel mai probabil, în primăvară vor începe lucrările pentru şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi”.  

 

Lungimea totală a şoselei de centură va fi de 16,579 km

În cadrul studiului de fezabilitate au fost studiate trei variante de traseu, fiind avizată cea care cuprinde patru tronsoane. Tronsonul 1 va pleca din DN 2H, va ajunge într-un sens giratoriu proiectat la intersecţia cu DN 17A şi va avea lungimea de 5,617 km. Tronsonul 2 porneşte din DN 17A, spre Nord-Est, va intersecta drumul comunal Rădăuţi - Horodnic într-un sens giratoriu, va traversa calea ferată Dorneşti - Nisipitul şi DN 2H pe un pasaj. Acestu tronson va avea lungimea de 2,905 km. Tronsonul 3 va pleca din sensul giratoriu al intersecţiei cu DN 2H al tronsonului 2, va traversa DJ 178C printr-un sens giratoriu, şi va ajunge în sensul giratoriu din DN 17 A la ieşirea din Rădăuţi, lungimea sa fiind de 4,5 km. Tronsonul 4 va pleca din sensul giratoriu al intersecţiei cu DN 17A, va traversa calea ferată, va parcurge terenuri din intravilanul municipiului Rădăuţi şi va ajunge la kilometrul zero de plecare al variantei, pe o porţiune de 3,557 km. Lungimea totală a şoselei de centură va fi de 16,579 km.
Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat: „Sunt bucuros că lucrările pentru şoseaua de centură vor debuta în curând şi că prin realizarea acesteia municipiul Rădăuţi se va înscrie în categoria aşezărilor urbane moderne. Până la urmă, pot spune că municipiul nostru va mai face un pas spre adevărata civilizaţie urbană europeană”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărătoare inversă pentru startul construcţiei şoselei de centură.
 Vizualizări articol: 2345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Numărătoare inversă pentru startul construcţiei şoselei de centură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Consilierii !!!! trimis de
(25 ian 2012, 12:06:52
Probabil uni dintre consilieri ai municipiului Radauti nu pot dormi linistiti afland ca se va incepe executarea centurii rutiere . Ei ar fi vrut ca aceasta lucrare sa nu inceapa inainte de alegeri , insa insistenta primarului a invins si probabil ca si la alegeri se va reflecta acest succes . Felicitari primarului si condoleante consilierilor .
2.   . trimis de
(25 ian 2012, 12:07:01
Era o stire, daca numaratoarea inversa se facea pentru terminarea soselei de centura. Asa, se incadreaza in categoria anunturilor cu care ne-am obisnuit: pana la inceperea/startul, se preconizeaza, pe viitor, exista un plan de...etc. Acuma n-o sa stim sa numaram pana acolo cand vor termina ei proiectul.
3.   Comentariu trimis de
(25 ian 2012, 12:15:13
un lucru esential: nu ne comunica si cine va fi constructorul ?!
4.   Bun trimis de
(25 ian 2012, 14:07:55
nu e perfect Olarean asta... insa e cel mai bun primar pe care l-a avut orasul asta! bravo lui!
5.   Olarean trimis de
(25 ian 2012, 14:29:01
Imi aduc aminte ca in primii 1-2 ani dupa ce a fost investit in functie, nu stiu daca a existat 1 comentariu pozitiv sau vreo stire pozitiva despre el. Ori de cate ori citeam ceva despre acest primar, era cate ceva de rau plus comentariile de rigoare.
In schimb, de prin 2010 dar, mai ales, pe toata durata lui 2011, vad ca omul anunta ca face, ba una ba alta. Partea interesanta e ca le si duce la bun sfarsit.
De asemenea, tonul comentariilor la adresa lui este mult schimbat fata de perioada de inceput.
Care o fi cauza care a dus la aceasta schimbare a atitudinii primarului (pentru ca este evident ca ceva s-a petrecut) cred ca va ramane un mister. Insa, daca o tine tot in acest ritm, cred ca radautenii nu ar trebui sa mai aiba prea multe motive de suparare pe primarul lor. Si oricum se va vedea la urmatoarele alegeri.
6.   Sper ... trimis de
(25 ian 2012, 17:51:32
Sper ca acest proiect cu soseaua de centura in Radauti sa ajunga la final. Radautiul are mare nevoie de o sosea de centura care sa preia traficul greu care trece prin oras.
7.   Bla, bla bla! trimis de
(25 ian 2012, 19:15:34
Grozave eforturi a facut! De aceea a mers la Felix in concediu ca-l durea spatele de la atatea eforturi?
Tot ce spune Olarean ca face va face la Pastele cailor. Promisiuni, scandaluri, chiolhanuri si concedii nesfarsite in cele mai exotice locuri ! Aceasta e reteta acestui parvenit care a ajuns primar din intamplare si care s-a folosit de dreptul de a da ajutoare sociale pentru a-si fideliza o masa manevrabila de pensionari si nu numai, care suna contra cost in emisiunile de la propria televiziune si il proslavesc incercand sa prosteasca radautenii carora doar le insulta inteligenta.
Daca se va face ceva in Radauti aceasta se datoreaza d-lui Gheorghe Flutur nu lui Olarean. Nu inteleg de ce d-l Flutur continua sa care in spinare acest balast care se numeste Olarean.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei