Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cele mai multe locuri de muncă pentru români, prin EURES, sunt în Germania şi Norvegia

Germania şi Norvegia sunt ţările cu cele mai multe locuri de muncă disponibile şi pentru români prin reţeaua europeană EURES, în total aproape 1.000 de români putând să se angajeze în cele două state, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Elvira Rodica Andronescu.
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că nu este o persoană care să încurajeze exodul forţei de muncă dar nici nu pierde din vedere faptul că România este stat UE şi astfel parte a reţelei europene de ocupare, EURES.
Ea a precizat că în Germania sunt disponibile aproximativ 500 de locuri de muncă pentru meserii de top (inginer, medic, asistent medical, agent call center, specialist în domeniul hotelier), candidaţii trebuind însă să vorbească limba germană.
Elvira Rodica Andronescu a mai amintit că şi studenţii şi masteranzii pot obţine locuri de muncă în Germania, timp de două luni în perioada vacanţei de vară, cei interesaţi putând să mai depună dosarele până în 27 ianuarie.
În Norvegia sunt disponibile 405 locuri de muncă, fiind căutate persoane care să poată lucra ca ghid turistic, inginer electrician, inginer automatist, sudor, montator conducte, tinichigiu.
Alte 100 de posturi sunt vacante în Danemarca, ţară în care sunt căutaţi lucrătorii necalificaţi în ferme de cultivare a fructelor şi legumelor, stagiar - lucrător calificat în ferme de creştere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume şi fructe.
Din datele centralizate de ANOFM şi Belgia are disponibile cinci posturi de asistent medical care ar putea fi ocupate de către români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai multe locuri de muncă pentru români, prin EURES, sunt în Germania şi Norvegia.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cele mai multe locuri de muncă pentru români, prin EURES, sunt în Germania şi Norvegia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei