Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilităţi

Aproape 500 de suceveni au depus cereri pentru restituirea taxei de poluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 500 de suceveni au depus până în prezent cereri prin care solicită restituirea unui procent din taxa de poluare plătită pentru înmatricularea maşinilor conform vechii legislaţii. Potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, la toate administraţiile financiare din judeţ au fost înregistrate 471 de cereri, cele mai multe fiind înregistrate în Suceava, respectiv 293 de astfel de cereri. Cererile pentru restituirea taxei de poluare trebuie soluţionate în termen de 45 de zile de la depunerea lor.
Potrivit directorului adjunct al DGFP Suceava, Simona Bădeliţă, de la intrarea în vigoare a noii legi privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în întreg judeţul au fost depuse 365 de cereri de calcul a acestei taxe, din care au fost soluţionate 359.
Potrivit noii legislaţii, persoanele fizice şi juridice trebuie să plătească o taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dar au şi dreptul la restituirea unor sume reprezentând diferenţa dintre vechea taxă de poluare şi noua taxă.
Solicitările pentru restituirea unui procent din taxa de poluare plătită în baza vechii legislaţii se pot depune la administraţiile financiare doar în condiţiile în care taxa de poluare pentru autovehicule care a fost achitată începând cu data de 1 iulie 2008 şi până la data intrării în vigoare a noii legi este mai mare decât taxa pentru emisiile poluante rezultată în urma aplicării noilor prevederi legale, calculată în lei, la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul înmatriculării în România. De asemenea, în baza noii legi se poate solicita restituirea sumelor reprezentând valoarea  reziduală a taxei plătite în condiţiile în care autovehiculul pentru care s-a plătit în România taxa pe poluare este radiat. Noua lege dă posibilitatea restituirii sumelor reprezentând diferenţe de taxă rezultate în urma contestării acesteia. Nu în ultimul rând, trebuie spus că noua taxă nu se plăteşte pentru maşinile istorice, precum şi pentru maşinile destinate competiţiilor sportive, pentru cele modificate special pentru persoane cu handicap sau pentru cele donate instituţiilor de învăţământ, sănătate sau cultură.
Potrivit reprezentanţilor Finanţelor sucevene, persoanele care doresc informaţii suplimentare cu privire la aplicarea noilor prevederi legale le pot solicita angajaţilor de la Asistenţă Contribuabili din cadrul DGFP toate detaliile referitoare la modalităţile de restituire sau de calculare a noii taxe pentru emisii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de suceveni au depus cereri pentru restituirea taxei de poluare.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 500 de suceveni au depus cereri pentru restituirea taxei de poluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei