Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

200 de câmpulungeni au protestat în fața Primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După un simpozion consacrat Unirii, la care au participat ieri liderii tuturor partidelor politice, cu excepția liderului PDL Gabriel Șerban, pe platoul din fața Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc a avut loc aseară un miting spontan de protest, în semn de solidaritate cu acțiunile din întreaga țară.
Peste 200 de persoane au improvizat pancarde și au strigat lozinci împotriva președintelui Băsescu și a PDL, dar și împotriva președintelui CJ, Gheorghe Flutur și a primarului local Gabriel Șerban.
Inițial s-au implicat mai mult pensionari, dar ulterior li s-au alăturat tineri cu convingeri politice diferite. Printre participanți au fost inclusiv simpatizanți ai mișcării Noua Dreaptă, care nu au făcut însă nici un fel de propagandă specifică și au fost acceptați și integrați de protestatari.
O prezență oarecum neașteptată a fost fostul șef al poliției comunitare, col(r) Marian Dumitrescu, care ne-a precizat că „în calitate de cetățean nu am putut să stau pe margine, pentru că și eu gândesc și simt la fel cu oamenii de aici”.
Pe parcurs s-au alăturat mitingului toți liderii politici locali, cu excepția celor de la UNPR și PDL, dar au precizat că nu participă ca politicieni, ci ca simpli cetățeni solidari.
S-a strigat „Jos Băsescu”, ”Băsescu și clica lui, asasinii neamului”, ”Anticipate”, ”Jos Șerban, primarul hoțoman”, ”Hoții fură țara”, ”Jos dictatura”.
Mitingul a fost supravegheat de 20 de jandarmi și a decurs civilizat, fără nici un fel de ciocniri.
La final, participanții și-au propus să revină în piață în fiecare zi la ora 18, în semn de solidaritate cu protestatarii din capitală.
Ultima acțiune consistentă de protest în Câmpulung a fost în 2011, când liberalii au pichetat cabinetul local al parlamentarilor PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de câmpulungeni au protestat în fața Primăriei.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
200 de câmpulungeni au protestat în fața Primăriei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acum trimis de
(25 ian 2012, 11:35:44
Iubiti bucovineni si dragi romani de pretutindeni,

Nu le mai faceti jocul alorlalti (PSD), e satula lumea de mizeria asta, s'avem rabdare pana'n toamna si sa luptam cu stampila'n buletin...! Zic unii ca n'avem alternativa...ei, ba avem! Si daca tot Ungaria devine mai incisiva cu al nost' popor, parerea mea e ca ACUM e vremea Partidului Nationalist sa intre'n joc! E timpul, dragii mei...sa aparam interesele tarii si natiunii si sa restauram imaginea Romaniei in lume! Comunisti am tot avut, si stim (cel putin batranii supravietuitori razboaielor si prigoanelor) cat rau poate face fiara rosie!

Mai suntem noi romani? Ce fel de romani mai suntem noi, ACUM? Ce ne defineste pe noi, ACUM, cel mai bine si mai bine?

Un gand bun, tuturor!
1.1  RE: Acum trimis de
(25 ian 2012, 14:27:08
Poec PDL-ist, ai primit tema acasa sa incepi sa scrii pe forumuri? Adica oamenii aia cunt viermi si mocirla societatii cum ziceti voi mai magarilor? Chiar asa de batut in cap sa fii sa nu vezi realitatea? Chiar asa de indoctrinat? Ce legatura are PSD cu ceea ce cereau oamenii aia, indiferent ca sunt 10 sau 50 sau 200? Doar niste nemernici PDL-isti, ca tine, pot abera asa cum aberezi tu. Ideea e ca in momentul de fata ORICE e mai bie decat MAFIA PDL-ISTA. Nu vedeti ca sunt uzi la K.U.R de frica? Au dat tema acasa si Curtii Constitutionale sa dea verdictul ca nu e constitutionala comasarea alegerilor. Oare nu e evident ca daca nu ieseau "VIERMII" in strada, alegerile erau comasate. Cat despre Flutur si Serban, cred ca si-au facut plinul. Ia sa mai dea si ei cu subsemnatul pentru chestiunile reclamate de actuala opozitie. Si eu cred ca s-a furat ca in codru de PDL. Ideea e sa se si demonstreze. Porcul de Flutur a castigat alegerile mancand K>A>K>A>T despre Marza, ca a furat si ca a dres. A dat Marza cu subsemnatul si in final a demonstrat minciunile Fluturelui. E randul acestui travestit in aparatorul judetului, larva metamorfozata in fluture, sa dea cu subsemnatul. Si repede.
Doar o intrebare simpla: Traiti bine?
2.   Comentariu trimis de
(25 ian 2012, 11:44:21
intr-adevar, un joc murdar in detrimentul tarii, asta fac golanii de la USL!
2.1  RE: Comentariu trimis de
(25 ian 2012, 12:19:56
Cel mai bine ar fi ca protestatarii sa isi dea seama de asta inainte sa le jocul celor de la USL.
2.2  RE: Comentariu trimis de
(25 ian 2012, 14:57:17
ce faci ma? scrii comment si iti raspunzi singur? Rusinica rusinica. Parca ai fi de la PDL, tu faci licitatia si tot tu o castigi!!!
3.   Emigrare trimis de
(25 ian 2012, 11:46:31
daca esti roman, te rog gandeste-te ce viitor am avea daca ar veni javrele astea din USL la putere? ar trebui sa emigram cu totii! asa ca, hai sa ne ajutam sa nu emigram cu totii!
3.1  RE: Emigrare trimis de
(25 ian 2012, 12:21:32
pROTESTATARII nu se gandesc ce viitor am avea daca ar veni USL la guvernare ei se gandesc la cei cativa lei pe care ii primesc!
3.2  RE: Emigrare trimis de
(25 ian 2012, 17:39:46
daca ar veni usl la guvernare am ajunge mai rau ca grecii.. lumea nu a inteles lucrul asta.. toate reformele si taierile care s-au facut de asta s-au facut, sa nu ajungem in colaps..
oameni buni ganditi inainte sa iesiti in strada pt 50 de lei!!
4.   Cascadorii rasului trimis de
(25 ian 2012, 11:57:09
- "Peste 200 de persoane"laughing care 50-max.60?;
- "miting spontan"laughing- cf DEX: "SPONTÁN, -Ă, spontani, -e, adj. Care se face sau se produce de la sine, care apare brusc, pe neașteptate", ori de "spontanu' " asta se stia de duminica, iar luni s-a dat si pe Facebook "indemnu' " la protest....;
- asa de spontan a fost ca "au improvizat pancarde"...pff..ai omorat limba romana...ce-i aia "parcarda"?!? poate pancarta -> "PANCÁRTĂ s.f. Bucată mare de hârtie, de pânză sau de tablă care cuprinde o lozincă, un anunț etc."laughing...in alta ordine de idei... "IMPROVIZÁT, -Ă, improvizați, -te, adj. 1. Compus, alcătuit repede și fără o pregătire prealabilă."....deducem de aici ca au improvizat pensionarii repede niste imprimante A3 laser pentru tiparirea sloganurilor(ca nah, de pe alea cu jet cerneala curge daca se uda)...totul a fost spontan...de aici deducem ca toti pensionarii o duc bine, si-au permis sa-si ia imprimante A3, si laser pe deasupralaughing ...
Iulianooo, sau Danieleee, sau ce nume mai folosesti tu...LASA-NE, LASA-NE ! mai treci pe la scoala....
5.   Intoarcerea in timp o sa vina trimis de
(25 ian 2012, 12:00:01
Daca vin astia la putere e de belea. Au ramas croiti dupa chipul si asemanarea lui nea Nelu. Romanii ca de obicei, multi, pun botul la schimbare. Cei cu capul pe umeri inteleg adevarata situatie, si u se lasa manipulati
5.1  RE: Intoarcerea in timp o sa vina trimis de
(25 ian 2012, 17:29:37
exact.. foarte bine zic... lumea nu intelege cum stau lucrurile in tara asta de fapt!!!
6.   Emigrare trimis de
(25 ian 2012, 12:09:58
@Aceausu87 Pai n'ar fi posibil ca dupa ce ajunge PN la putere, sa stimulam cumva intoarcerea romanilor la vatra? Asta nu cred c'ar fi imposibil... In schimb va fi foarte greu cu USL'ul, astia nu lasa de ciolan si's multi foarte!

Iti dai seama, in 22 de ani au avut timp&putere sa'si creeze propriul organism / sistem...Nu va fi usor, deci!

Personal, imi pare rau ca imaginea bisericii ortodoxe a suferit foarte mult in ultima vreme si mai mult ca ne'am pierdut identitatea crestin ortodoxa...altfel ``Preoți, cu crucea-n frunte căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost' pământ.``

Numai bine!
7.   Protestu lu peste trimis de
(25 ian 2012, 12:18:47
Nici Roberta Anastase,scuzata sa-mi fie expresia,nu ar fi reusit sa numere 200 ! Chiar daca veneau toti cei trei membri din noua dreapta si cei sase de la unpr si tot erau mai numerosi jandarmii si cei veniti gura-casca sa vada cum arata un miting SPONTAN.Sefii si sefutii de la suceava au sa va traga de urechi ca nu respectati sarcinile trasate de partid ! Mobilizare si bafta in zilele urmatoare,desi ninge si e cam frig asa ca amanati pentru primavara,de 1 Martie,8 Martie,dar cel mai bine de 1 aprilie !
7.1  RE: Protestu lu peste trimis de
(25 ian 2012, 12:22:59
Protestatarii sunt tradatori ca Iuda!
7.2  RE: Protestu lu peste trimis de
(25 ian 2012, 18:21:12
Protestatarii sunt oameni care nu munceasc si beau pe banii nostri.
8.   Comentariu trimis de
(25 ian 2012, 12:43:08
Nu stiu cand cei de la USL o sa inteleaga ca se fac de rusine cu protestele lor cu oamneni numarati pe degete.Mai bine si-ar vedea de treaba lor ca oricum nimeni nu-i baga in seama./
9.   Comment! trimis de
(25 ian 2012, 13:09:01
Usl-istii se decrebilizeaza singurei:)),cei din C-lung daca erau nemultumiti protestau impotriva intregii clase politice,si poate erau solidari cu cei din tara,de 20 de ani s-a furat dupa revolutie,si sacul e cam gol,iar in conditii de recesiune Fluturas a adus fonduri substantiale in Suceava,clasand orasul la loc de frunte si transformandu-l intr-un brand national,insa nah ce sa faca si opozitia,o manipulare puerila:))!
10.   Comentariu trimis de
(25 ian 2012, 13:21:42
tocami a aparut stirea ca legea comasarii alegerilor este neconstitutionala.asta a demonstratr inca o data cine sunt javre in aceasta tara.noroc de opozitie ca a contestat aceasta lege altfel ne/o bagau pe gat ca multe alte legi neconstitutionale .toti cei care a/ti comentat mai sus ciocu mic si va dorim ca de acum sa traiti la fel de "bine " cum a trait majoritatea oamenilor din popor in sub dictatura care este pe duca.
11.   Asa e trimis de
(25 ian 2012, 13:42:47
Nu mai are impactul dorit de comunistii astia moderni de la PSD. Oricum, tare faza ca sunt dupa chipul si asemanarea lui Voronin.
12.   HAZ DE NECAZ? trimis de
(25 ian 2012, 14:08:51
DUPA TERMINAREA ,,MITINGULUI'',CATIVA ADOLESCENTI CARE ASTEPTAU AUTOBUZUL IN FATA CATEDRALEI,SE DISTRAU COPIOS POVESTIND DESPRE APARITIA LA MITING A UNUI DOMN,CARE A SCOS DINTR-O BORSETA UN PUI DE DIHOR.S-AU STRANS PE LANGA EL CATIVA PROTESTATARI MAI VARSTNICI,INTREBAND CE NUME ARE PUIUL,DACA IL CHEAMA CUMVA ,,VASY'' SAU ,,VASILICA'',UNUL A PROPUS SA FIE MASCOTA FILIALEI P.C.R. C-LUNG,ALTUL A COMPLETAT CA DIHORUL POATE FI FOLOSIT SI IN CAMPANIA ELECTORALA DACA VA FI INVATAT SA JOACE DUPA MUZICA LA TROMPETA,DEMONSTRAND UN SALT CALITATIV DIN ANII '50,RESDPECTIV DE LA TOBA SI URS,LA DIHOR SI TROMPETA.
DACA INTR-ADEVAR ASA STAU LUCRURILE,LE-AS RECOMANDA CA IN CAMPANIE SA FIE ATENTI UNDE VOR DA REPREZENTATII,DEOARECE NISTE CUNOSTINTE AU FOST LA O NUNTA INTR-O LOCALITATE DE LANGA GRANITA,IAR DUPA ,,TRADITIONALA BATALIE DE LA MIEZUL NOPTII'',AU RAMAS CU BUNDITELE SMULSE DE BLANA,IAR ACUM INCEARCA SA FACA DE ROST DE ALTE BLANITE.
ATENTIONARE CATRE ALTI PROTESTATAR,IN CAZUL IN CARE PRINTRE EI S-AR PUTEA SA APARA VREUN DOMN,FIE EL SI MEDIC VETERINAR,DACA VA SCOATE DIN RUCSAC UN JDER SAU O VULPE,SA NU VA APROPIATI DE EI.CAZURILE DE RABIE IN JUDET SUNT DESTUL DE FRECVENTE,REGULATE SI PROFITABILE.NU RISCATI.
13.   COMPLETARE trimis de
(25 ian 2012, 14:28:16
POLITRUC P.C.R. = FIINTA UMBLATOARE,PARAZITARA,SCOASA IN AFARA LEGII,CARE TRAIESTE PE SPATELE,,CLASEI MUNCITOARE'' SI SE OCUPA CU MANIPULAREA,MINCIUNA DE PARTIDSI DIVERSIUNEA IEFTINA.ACTUALMENTE MAI DETINE DIFERITE FUNCTII,FIIND TOLERATI,INCLUSIV DE SOCIETATE.
14.   Ozn trimis de
(25 ian 2012, 14:42:59
Oamenii au o nemulţumire mult mai mare faţă de întreaga clasă politică.
15.   Politica trimis de
(25 ian 2012, 15:49:04
Cica miting spontan si erau numai PSD-isti!!!
16.   .... trimis de
(25 ian 2012, 15:57:55
Eu nu știu cum poți numii miting, atât timp cât sunt numai PSD-iști ? Scoți toți membri de partid, mai aduci câțiva de pe la sate și trimiți comunicat la ziar că ai făcut protest. Rușine să vă fie!
17.   CAMPANIE ELECTORALA trimis de
(25 ian 2012, 16:39:31
USL-UL A AINCEPUT DEJA SA-SI FACA CAMPANIE ELECTORALA FOLOSINDU-SE DE PROTESTELE OAMENILOR!!
18.   Neconstitutionala dar avantajoasa! trimis de
(25 ian 2012, 16:50:33
Desi comasarea e neconstitutionala ,avea ca reper reducerea cheltuielilor,avantaj de partea tuturor,insa cum opozitia nu agreeaza un punct de vedere viabil,ce sa mai zici,important e sa nege cu vehementa orice decizie fie ea buna sau rea,atat timp cat e de partea puterii!
19.   Doua campanii = 2 luni de nemunca trimis de
(25 ian 2012, 18:19:39
O singura campanie era mai productiva si nu se tocau bani in vat. Pacat de decizia curtii.
20.   Pdl... trimis de
(25 ian 2012, 20:11:21
hai sa fim seriosi...si sa lasam actuala conducere sa isi faca treaba...daca se schimba conducerea tarii ..o sa ne plagem de mila...
21.   ................ trimis de
(26 ian 2012, 01:38:12
Bine zis:D!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei