Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Foc

Incendiu devastator, provocat de o mână criminală, la casa unui om de afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa din satul Molid, comuna Vama, a unui om de afaceri din Suceava, proprietar al unei firme de construcţii şi a unei unităţi hoteliere, a fost mistuită de un devastator incendiu izbucnit în noaptea de duminică spre luni, primele indicii din anchetă ducând în mod clar spre o acţiune intenţionată.

Construcţiile de pe proprietatea lui Lazăr Axinte, în vârstă de 57 de ani, din Suceava, care deţine suprafeţe importante de teren în Vama, au luat foc la aproximativ trei ore după miezul nopţii, un vecin fiind cel care a dat alarma, prin numărul unic de urgenţe 112.

La sosirea pompierilor la faţa locului, incendiul era deja extins. Focul cuprinsese o casă tip cabană şi mai multe anexe din lemn, existând pericol de propagare şi la un depozit de furaje, o magazie din lemn şi un foişor de agrement.

Aproximativ patru ore le-au trebuit pompierilor (de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama) să lichideze focul.

„Au ars casa, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, un grajd şi două magazii, pe o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, elemente de mobilier, tâmplărie din PVC, aparatură electrocasnică şi altele”, a precizat plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Ancheta preliminară a pompierilor arată că focul a avut drept cauză folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Intervenţia pompierilor nu a fost deloc uşoară, mai ales că fondul forestier era aproape şi exista riscul de extindere a flăcărilor la pădure.   

 

Un drum de acces care a stârnit nemulţumiri ar putea fi „scânteia” care a dus la incendierea intenţionată 

Lazăr Axinte, proprietarul SC Axicon SA, firmă de construcţii civile, industriale, consolidări şi renovări, dar şi al unei pensiuni în Mănăstirea Humorului,este şi el convins că la mijloc este vorba de o mână criminală.

„Cineva a dorit să-mi facă rău, nu avea de la ce să ia foc, mai ales că instalaţia electrică nu era încă funcţională. E foarte neplăcut ce s-a întâmplat. Făcusem un drum de acces până sus pe munte, am investit în amenajări, am tras apă, am făcut toaletă. De asemenea, investisem şi în numeroase amenajări interioare şi intenţionăm să ridic case de vacanţă, dar a venit criza şi am stagnat puţin afacerea”, ne-a declarat păgubitul.

Bărbatul apune că prin drumul de acces pe care l-a amenajat pe proprietatea sa a restricţionat accesul unor localnici care tranzitau zona şi crede că unul dintre aceştia ar putea fi autorii.

 

Pagube de cel puţin 150.000 de lei

El a exclus ca acţiunea să fie o răzbunare legată de alte afaceri sau probleme ale sale, susţinând că nu are duşmani, şi crede că totul pleacă de la nemulţumirea unui localnic inconştient.

Poliţiştii au demarat o anchetă în încercarea de a stabili cine este autorul incendierii.

La o primă evaluare, pagubele se ridică la cel puţin 150.000 de lei. Proprietarul are asigurare şi speră să-şi recuperez cea mai mare parte a pagubei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu devastator, provocat de o mână criminală, la casa unui om de afaceri.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu devastator, provocat de o mână criminală, la casa unui om de afaceri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei