Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tot mai multe

Accidentele rutiere grave, un nou salt îngrijorător în ultimul an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele rutiere au continuat să crească într-un ritm îngrijorător şi pe parcursul anului trecut în judeţul Suceava, viteza excesivă, pietonii care au traversat strada neglijent dar şi şoferii băuţi făcând ca numărul victimelor să fie mai mare decât în 2010.

Conform statisticilor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, pe parcursul anului trecut în judeţ s-au petrecut 374 de accidente, cu 49 mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2010. Există şi un aspect pozitiv, de altfel foarte important. Numărul decedaţilor în accidente a fost mai mic, anul trecut înregistrându-se 77 de morţi în accidente, faţă de 99 în 2010. Creşterea numărului de accidente se vede însă la numărul de răniţi grav. Numărul acestora este cu 56 mai mare comparativ cu 2010.

Statisticile arată că cele mai multe accidente se petrec în localităţile limitrofe Sucevei, dar şi în zona Rădăuţi.

În ultima perioadă marea problemă sunt accidentele în care cad victime pietonii.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat: „Am avut foarte multe accidente grave după traversări neregulamentare ale pietonilor, în special pe sectoarele de drumuri naţionale. Aici este marea problemă cu care ne confruntăm”.

Interesat de precizat este că deşi există şi un număr important de accidente petrecute pe trecerile de pietoni, din cauza şoferilor care nu au dat prioritate, nici unul dintre acestea nu a fost mortal, în ultimul an. Tragediile apar în afara localităţilor, pe unde se circulă cu viteze mari şi unde un pieton care trece strada neglijent este victimă sigură.

În afara pietonilor care nu se asigură suficient la traversarea străzii, victime în accidente mai cad şi cei care se deplasează pe marginea carosabilului, după lăsarea întunericului, fără a purta nici un fel de elemente reflectorizante. 

În uşoară creştere este şi numărul accidentelor provocate de şoferi băuţi. În mai multe cazuri, aceştia au lăsat în urmă adevărate drame, în care au căzut victime oameni care au avut doar ghinionul de a se afla în faţa lor. Şoferii băuţi continuă să fie o mare problemă pe şoselele judeţului, deşi poliţiştii rutieri şi-au concentrat foarte mult acţiunile din ultima perioadă pe depistarea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidentele rutiere grave, un nou salt îngrijorător în ultimul an.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Accidentele rutiere grave, un nou salt îngrijorător în ultimul an5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Noi,fraierii trimis de
(10 ian 2012, 11:53:06
cum sa nu fie accidente daca criminali ai soselelor ca ILIE CIRA DIN SIRET,nu numai ca nu li se face nimic dar sunt 2 saptamani de cand a omorat femeia aia cu 3 copii si el bine mersi nici macar nu are macar permisul suspendat,conduce bine mersi si culmea ironiei,dupa accident declarase ca are probleme cu vederea.care vedere?el face curse regulate prin germania,si daca are probleme,la consultat vreun specialist?a consultat el ca de obicei portofelul si cu pilele pe care le are la judet de care stie toata lumea,a scapat iar.pe asta o sa-l judece doar DUMNEZEU.dar cum poate dormi individul asta linistit cand stie ce crime a facut.pacat de sotia lui si aia doi copii,asa un netrebnic nu merita asa o familie,asta merita puscarie pe viate.UNDEEEEEEEEE EEEEE LEGEAAAAAA ?????
2.   Comentariu trimis de
(10 ian 2012, 12:25:50
SINGURUL mod in care pot fi potoliti nenorocitii astia - pentru care viata unui om pretuieste mai putin decat a unei muste - este APLICAREA legilor. vezi pe strada turbati zilnic cand iesi in trafic, zilnic. politia nu-i vede, nu-i cunoaste... asta pana ies seara prin cluburi la una mica.

lasati-ma cu textele astea ca strazile sunt cum sunt, ca numarul de masini e cum e... daca omul NU vrea sa fie om, trebuie obligat. iar astia care sigur o sa bagati texte de astea de trei parale... puneti-va in locul cuiva care a pierdut pe cineva drag din cauza unei teribilism nepotolit la timp.

nimeni nu neaga ca se intampla multe accidente, insa marea parte a lor sunt cauzate de lipsa de creier si de bun simt a participantilor la trafic. astia trebuie opriti.

am circulat prin alte tari, credeti ca aia sunt super oameni? NU! la ei se aplica legea, ei stiu ca daca au fost prinsi ii costa, scurt! si nu risca!

conduceti prudent! la noi a disparut de pe strada cuvantul asta!

a... sa nu uit inca un aspect important. cand vedeti un BOU prin trafic, sunati la 112, puteti salva o viata!
3.   :| trimis de
(10 ian 2012, 14:44:55
Cum?! Cauciucurile de iarna nu au fost solutia?!
Normal, pentru ca problema era prostia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei