Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majorare

Preţul gigacaloriei produse de Termica Suceava a crescut cu 3%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Costul de producere a fiecărei gigacalorii de către societatea de termoficare a Sucevei a crescut cu patru lei, conform unei decizii a ANRE, aprobată la finele anului 2011.
Astfel, prin ordinul ANRE 3322 din 29.12.2011, preţul de producere a energiei termice s-a majorat de la 139,16 lei pe gigacalorie la 143,33 lei pe gigacalorie.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că această majorare nu îi va afecta şi pe suceveni, în această iarnă:
“Această creştere de 3%  a preţului de producere a energiei termice a avut la bază creşterea preţului la utilităţi, la nivel naţional – creşterea preţului la energia electrică, la gaz metan, etc. Preţul total de transport şi distribuţie a gigacaloriei este de 301,51 lei. Asta înseamnă că Primăria Suceava trebuie să plătească 116,51 lei pentru fiecare gigacalorie subvenţionată”.
Suportarea acestei noi diferenţe de preţ între costul de producere şi distribuţie al energiei termice şi preţul ei de vânzare către populaţie - 185 de lei pe gigacalorie, majorează cu aproape un milion de lei factura pe care municipalitatea trebuie să o suporte pentru subvenţionarea costului căldurii livrate populaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul gigacaloriei produse de Termica Suceava a crescut cu 3%.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţul gigacaloriei produse de Termica Suceava a crescut cu 3%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   + trimis de
( 5 ian 2012, 14:17:50
Multa bucurie in casele noastre: Sa ne triti... !
2.   Subventii anulate dar..neanulate din 2012 trimis de
( 5 ian 2012, 23:28:54
In celalalt articol cu privire la societatea de termoficare "Termica ","rotofeiul" spunea ca nu mai exista subventii din 2012,aici spune ca,citez din "cuvantarea marelui edil-sef" :...."preţul total de transport şi distribuţie a gigacaloriei este de 301,51 lei. Asta înseamnă că Primăria Suceava TREBUIE să plătească 116,51 lei pentru fiecare gigacalorie subvenţionată”.
Da,trebuie "dom' primar",adica sunteti obligat de lege,nu faceti o binefacere suceveanului din avutia acumulata prin munca cinstita de 'ingeras coborat din icoana" a dvs.Atunci,de ce nu platiti subventiile catre societate si acumulati datorii uriase.Cereti populatiei sa plateasca taxele catre primarie,dar in acelasi timp sunteti "voit si cu interes",un rau platnic.Asta da exemplu de politician ! Asadar,exista subventii dom' primar,nu mai mintiti populatia ce traieste "la nivel european" sub conducerea nemaipomenit de rentabila a dvs.Imediat ce soseste primavara in acest oras indatorat pana peste cap, datorita 'dezvoltarii de neimaginat" sub comanda dvs,iarasi va apucati de inchis societatea de termoficare.Cand o sa construiti,exploatati si livrati populatiei agent termic si energie electrica pe banii dvs,sa inchideti cand vreti obloanele,pana atunci,prin hotarare de guvern ati primit in ADMINISTRARE societatea ,"spre folosul cetateanului",nu ptr "a o falimenta" " in folosul propriu si de grup",'ntelesa-i matale,sau la Prelipca nu se intelege acest fapt ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei