Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2011 - Anul XVI, nr. 277 (4875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs

Un sucevean a fost premiat în Parlamentul European

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean de 26 de ani, Alexandru Artimon, care a condus echipa formată din tineri specialişti IT din România care a urcat pe podiumul concursului de Hackathon a fost premiat în Parlamentul European. Concursul, organizat în perioada 8-9 noiembrie a.c., a fost cel mai mare eveniment de profil organizat în Parlamentul European, reunind 54 specialişti din 17 ţări.  Concursul a fost organizat de europarlamentarul Petru Luhan, în parteneriat cu Google şi Skype, şi a constat într-un un maraton de 24 de ore pentru dezvoltarea unei aplicaţii care să verifice calitatea conectării la internet de pe telefonul mobil.

Inginer sucevean care a urcat împreună cu echipa sa pe podiumul de premiere este absolvent al Colegiului „Ştefan cel Mare” din Suceava şi al programului de Master al Politehnicii din Bucureşti, iar în prezent este consultant la o firmă din Capitală. Alexandru Artimon a declarat: „Concursul de Hackathon a fost o mare provocare pentru echipa noastră. Am pornit de la bun început cu un dezavantaj. Au fost unii la care s-a văzut clar că începuseră aplicaţia dinainte. Noi în afară de tool-urile de programare nu am avut nimic la noi. Ne-am propus cam prea multe şi am fost prea cinstiţi”.

El a arătat că aplicaţia realizată în cadrul concursului poate testa calitatea propriei conexiuni la internet, atât pentru  o conexiune de mobil, cât şi pentru una fixă. De asemenea, aplicaţia permite localizarea unui utilizator pe o hartă,  cu acordul acestuia, şi prezintă o ierarhie a providerilor de internet din zonele în care au fost făcute teste. Alexandru Artimon a precizat: “Cu alte cuvinte, se foloseşte de o bază de date creată chiar de utilizatori. Construirea aplicaţiei a fost obositoare, în condiţiile în care concursul a început seara, după o zi pierdută cu transportul şi cazarea. A fost destul de dificil. La ora 18:00, când am început treaba, eram deja obosiţi. Aşa că pe la 2-3 noaptea am mers să dormim câteva ore, după care ne-am întors la lucru”.

În cele din urmă, tinerii români au reuşit să-şi surclaseze majoritatea competitorilor, clasându-se pe un onorabil loc trei, la categoria care a vizat calitatea conexiunii de internet mobil.

 

Concursul a avut premii totale de 10.000 de euro

Pe de altă parte, organizatorul concursului, Petru Luhan, a spus că în cele 24 de ore pe care le-au avut la dispoziţie, concurenţii au încercat să dezvolte soluţii tehnice pentru îmbunătăţirea serviciilor de internet pe telefonul mobil. Luhan a subliniat că aplicaţiile create de tinerii IT-işti au fost analizate de un juriu format din reprezentanţi ai Google, Harvard University şi Citizen Lab.

Europarlamentarul român a declarat că „scopul acestui eveniment a fost acela a pune la un loc minţi luminate din domeniul IT, care să identifice cele mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor de internet pe mobil. Aşteptările noastre au fost însă total depăşite de creativitatea acestor tineri, care merită toate aprecierile noastre. Sunt mândru de toţi cei care au participat, dar în special de echipa din România, care a demonstrat încă o dată că ţara noastră îşi reafirmă poziţia în elita mondială, în domeniul IT”.

Concursul a beneficiat de premii în valoare totală de 10.000 euro, pentru cele două categorii, cea care a vizat calitatea conexiunii la internet mobil şi cea pentru accesibilitate la acest tip de servicii. Pe toată perioada desfăşurării evenimentului, concurenţii au fost asistaţi de ingineri de la companiile M-Lab, SamKnows, Herdict, TOR, Google, Skype, şi Telecomix. Petru Luhan a arătat că reprezentanţii acestor companii au declarat că vor utiliza o bună parte din aplicaţiile create la concursul de Hackathon, ca bază pentru soluţiile viitoare pentru serviciile de internet mobil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean a fost premiat în Parlamentul European.
 Vizualizări articol: 1657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sucevean a fost premiat în Parlamentul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei