Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2011 - Anul XVI, nr. 277 (4875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bivolărie

Program internaţional de perfecţionare pentru cadre didactice care lucrează cu elevi cu deficienţe de auz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soarta tinerilor absolvenţi cu deficienţe de auz, modul cum aceştia vor fi sprijiniţi şi integraţi de comunitate şi de instituţiile statului reprezintă tema unui program internaţional de perfecţionare pentru cadre didactice care lucrează cu elevi cu deficienţe de auz, program găzduit de Grupul Şcolar Bivolărie. Întâlnirea are loc în cadrul proiectului european HIPEN (Hearing Impairment Professionals European Network). HIPEN este o reţea europeană a specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul deficienţei de auz, Grupul Şcolar Bivolărie, fiind primit ca membru la Adunarea Generală HIPEN din 2010.

 

La întrunirea care se desfăşoară în perioada 21-25 noiembrie participă profesori specialişti în surdopedagogie din mai multe ţări europene. Mai multe amănunte de program ne-a oferit profesorul Mihai Stan, directorul Grupului Şcolar Bivolărie: „Unitatea noastră de învăţământ este partener în trei proiecte europene. E vorba de un proiect Comenius în derulare, au fost colegii în Germania în luna octombrie, apoi <Tineret în acţiune>, altă echipă cu patru copii care au fost în Franţa, iar acum suntem gazde într-un proiect care reuneşte 32 de profesori specialişti în surdopedagogie, profesori din opt ţări, mai precis din Finlanda, Norvegia, Franţa, Polonia, Ungaria, Slovacia, Anglia şi România. Din ţara noastră fac parte numai două unităţi de învăţământ, şcoala noastră şi Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj. Întâlnire îşi propune dezbateri având ca temă principală implicarea comunităţii şi a instituţiilor statului în integrarea absolvenţilor şcolilor de surzi după ce aceşti copii termină şcoala. Din păcate, la noi dar şi în statele care au reprezentanţi aici, statul face prea puţin pentru ei şi încercăm ca prin aceste întâlniri să tragem un semnal de alarmă. În urma unor astfel de întâlniri s-a reuşit ca printr-o hotărâre a Parlamentului European limbajul semnelor să fie oficializat ca o limba străină. De aceea, ne gândim că vom veni în sprijinul acestor copii prin intervenţiile noastre”.  

La deschiderea lucrărilor, care a avut loc în cursul zilei de ieri la Bivolărie,  a participat, şi administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc, care a prezentat modul în care această administraţia judeţeană asigură funcționarea unității de învățământ precum și prioritățile pentru 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program internaţional de perfecţionare pentru cadre didactice care lucrează cu elevi cu deficienţe de auz.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Program internaţional de perfecţionare pentru cadre didactice care lucrează cu elevi cu deficienţe de auz5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei