Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2011 - Anul XVI, nr. 274 (4872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un altfel de sindicat

Reorganizarea Blocului Naţional Sindical, anunţată de Dumitru Costin la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare confederaţie sindicală din ţară, Blocului Naţional Sindical, este în plin proces de reorganizare, pentru a deveni “un altfel de sindicat”, după cum a spus preşedintele BNS, Dumitru Costin, prezent ieri la Suceava.

Acesta a anunţat ieri, la Suceava, începerea procesului de reorganizare, chiar de săptămâna aceasta: “Tocmai am lansat un nou format de organizare sindicală. Vom pune în mijlocul instituţiei sindicale individul, cu problemele şi nevoile lui, un sistem de comunicare tridimensional – comunicare în scris, comunicare pe mobil, prin call-centerul naţional, care distribuie apoi toate solicitările celor care trebuie să se ocupe de rezolvarea lor, şi nu în ultimul rând, pe internet. Fiecare membru de sindicat are posibilitatea să îşi comunice problemele şi nevoile, structura sindicală preia aceste probleme şi se ocupă de rezolvarea lor, iar lucrurile se vor schimba, cel puţin în cadrul familiei noastre sindicale, într-un mod cu totul spectaculos, în sens pozitiv, iar oamenilor le va reveni încrederea în mişcarea sindicală”.

Dumitru Costin a precizat că este nevoie de un concept modern de organizare sindicală deoarece vechiul model, în care predominau ieşirile în stradă, s-a dovedit tot mai ineficient, din cauza lipsei de implicare a celor care sunt afectaţi de măsuri abuzive.

“Toată lumea s-a obişnuit cu ideea că sindicaliştii trebuie să fie în stradă. Atunci când drepturile şi libertăţile lucrătorilor sunt afectate, ne asumăm răspunderea organizării de manifestaţii. Dar nu pot să particip doar eu şi colegii mei, iar membrii să stea la televizor cu telecomanda în mână. Pentru mine, ca preşedinte de sindicat, a fost extrem de dureros să constat anul trecut că cei afectaţi în mod direct, peste un milion de bugetari, nu au făcut nimic, ci au aşteptat ca alţii să protesteze pentru ei”, a spus Dumitru Costin.

El a adăugat că lipsa de participare a cetăţenilor în manifestările publice prin care trebuie să îşi apere drepturile a devenit un fenomen naţional, majoritatea mulţumindu-se să se revolte în faţa televizorului, mai ales când cineva care “vorbeşte mult şi tare” se leagă de ce îl doare pe el.

Cu toate acestea, BNS nu va renunţa de tot la proteste.

“Dacă vor fi lucruri pentru care se merită ieşit în stradă, vom ieşi în stradă, pentru a ne apăra interesele, dar, pe de altă parte, noi am intensificat alte tipuri de activităţii, pentru a le oferi ca servicii membrilor de sindicat”, a mai spus Dumitru Costin.

 

Noul BNS – un fel de “frate protector”

În concepţia liderului BNS, misiunea acestei organizaţii sindicale este cea de a avea grijă ca membrii săi să aibă un loc de muncă, pe cât posibil cât mai bine plătit şi în care să le fie respectate drepturile, iar pentru aceasta se va merge de la consiliere şi asistenţă personală, până la finanţarea unor proiecte prin care sindicaliştii să îşi pornească propriile afaceri şi să dea de lucru altor persoane.

Practic, BNS doreşte să devină un fel de “fratele mai mare, fratele protector” pentru toţi membrii familiei sindicale.

“Vrem să le dăm membrilor posibilitatea unor alternative pentru locurile de muncă, să-i ajutăm să-şi câştige existenţa mai bine. Totul se face cu eforturi, cu muncă, cu o comunicare bună şi eficientă, tocmai de aceea noul nostru sistem permite comunicarea cu fiecare individ”, a declarat Dumitru Costin.

Noua structură sindicală este orientată pe punerea la dispoziţie a trei pachete mari de servicii membrilor săi.

Principalul pachet este cel de asigurare a serviciilor precum consultanţă juridică, individuală, fiscală, asistenţă şi orientare în carieră, oferte de locuri de muncă, acces la programele de calificare şi recalificare, consultanţă în materie de discriminare pe piaţa muncii, tuturor membrilor sindicali.

Al doilea punct forte al noului sistem de organizare este sistemul de comunicare tridimensional – în scris, pe mobil şi pe internet, cu toţi membrii de sindicat.

Ce-a de-a treia componentă este cea de acordare de microfinanţări persoanelor care vor să înceapă o activitate economică.

“Dacă cineva are o idee bună, un proiect pe care poate să-l schiţeze, îi dăm şansa să aibă acces la o microfinanţare astfel încât să îşi pună în evidenţă inteligenţa, aptitudinile pe care le are. E nevoie să le dăm oamenilor şanse, alternative, pentru că lucrurile se schimbă mereu, astăzi se caută ceva pe piaţă, mâine se caută altceva”, a mai spus Dumitru Costin.

Mai nou, BNS a început să-i reprezinte şi pe agricultori, o forţă de muncă ignorată mult timp inclusiv de guvernanţi.

“Am intrat şi în mediul rural, pe zona agricolă, prin Federaţia Agrostar, şi am ajuns să le oferim micilor fermieri, agricultorilor, consultanţă şi acces la fondurile europene. Nu discriminăm nimic din piaţa muncii, încercăm să ajutăm cât mai mulţi cetăţeni”, a adăugat liderul BNS, care s-a aflat la Suceava tocmai pentru a lansa un program de formare de noi “antrenori” pentru calificarea profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi pentru specializarea în anumite domenii care au căutare pe piaţa muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reorganizarea Blocului Naţional Sindical, anunţată de Dumitru Costin la Suceava.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reorganizarea Blocului Naţional Sindical, anunţată de Dumitru Costin la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alti hoti trimis de
(19 nov 2011, 16:06:11
"Alt sindicat" dar cu aceeasi lideri. Asta de reforma! Sau ca in Caragiale..."curat murdar", coane Dumitre!.
1.1  RE: Alti hoti trimis de
(19 nov 2011, 18:35:17
Mai "paparuda",de unde stii mataluta cu ce se mananca acest proiect ? Citesti articolul,nu intelegi proiectul BNS si....hop cu aberatia .pesemne ca esti o frustrata incapabila sa faca ceva util in societate.Cerceteaza,intelege, si mai apoi critica,altfel,stii versurile :...... "si noi la Ilinca"...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei