Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2011 - Anul XVI, nr. 274 (4872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoană să plece

Duminică, 20 Noiembrie 2011 (15:49:53)

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, duminică, la Timişoara, că nimeni din PSD nu doreşte ca Mircea Geoană să plece din partid, însă niciun lider al social-democraţilor nu este mai presus de interesul acestei formaţiuni, şi anume câştigarea alegerilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoană să plece. Au fost trei elemente pe care noi le-am identificat: primul - unitatea partidului, disciplina în interiorul partidului şi coerenţa mesajului. Mircea Geoană s-a poziţionat în afara partidului refuzând, după pierderea alegerilor interne, să accepte deciziile Biroului Permanent Naţional. Biroul Permanent Naţional l-a sancţionat rugându-l şi obligându-l ca şase luni să nu mai vorbească în numele PSD", a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Timiş, Valeriu Zgonea.

Vicepreşedintele PSD a afirmat că Mircea Geoană, prin acţiunile sale, s-a situat în afara partidului nu pentru că aşa i-a cerut conducerea social-democrată, ci pentru că aşa a dorit.

"După această perioadă, Mircea Geoană nu a venit la Birourile Permanente, nu a comunicat şi nu a avut o agendă comună cu partidul care l-a propus pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Din păcate pentru noi, Mircea Geoană s-a situat în afara partidului nu pentru că noi am cerut, ci pentru că el a vrut", a spus Zgonea.

El a precizat că ţinta PSD o reprezintă PDL şi Traian Băsescu, însă sutele de mii de oameni care au lucrat în campania din 2009 pentru partid trebuie să primească un mesaj de unitate şi disciplină.

"În acest moment, PSD e concentrat pe câştigarea alegerilor. Niciun lider al partidului nu e mai presus de interesul partidului, să câştige alegerile. (...) Sute de mii de oameni au muncit, în 2009, să strângem 5,2 milioane de voturi pentru PSD şi pentru candidatul nostru. Aceşti sute de mii de oameni vor să vorbim astăzi despre unitate, disciplină şi coerenţă a mesajului, cu un singur scop: să câştigăm alegerile. Ţinta noastră nu e să ne batem între noi, ţinta noastră e PDL, ţinta noastră e Traian Băsescu", a precizat Zgonea.

Întrebat dacă PSD a pierdut capital politic în urma deciziei de a-l schimba pe Mircea Geoană de la preşedinţia Senatului, Zgonea a răspuns: "Nu cred că partidul are de pierdut. Oamenii trebuie să vadă că suntem uniţi, că avem acelaşi mesaj şi că ne batem cu PDL. Oamenii nu mai vor să vadă oameni care se bat pentru funcţiile lor, pentru o maşină şi o secretară".

Întrebat dacă Mircea Geoană este unul dintre acei oameni care se bat pentru "o maşină şi o secretară", vicepreşedintele PSD a replicat: "Întrebaţi-l pe Mircea Geoană".

Valeriu Zgonea a participat, duminică, la Timişoara, la o şedinţă a conducerilor PSD din Timiş şi Arad.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că deciziile luate până în prezent de către forurile partidului, respectiv BPN, grupul parlamentar de la Senat şi Comisia de Integritate, în cazul Mircea Geoană, nu se pot întoarce sau schimba.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, anunţa că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a transmis o scrisoare membrilor Comitetului Executiv, menţionând că nici până în prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sancţionarea sa de către CEx, scrie gândul.info.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoană să plece.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoană să plece0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei