Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2011 - Anul XVI, nr. 274 (4872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şansă

Sindicalişti recrutaţi de pe băncile şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuri de muncă pentru elevi şi studenţi, chiar de cum ies de pe băncile şcolii – asta îşi propune să realizeze Blocul Naţional Sindical, printr-un proiect care va fi lansat în luna decembrie şi care va include şi judeţul Suceava.

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a explicat modul de funcţionare a acestui proiect inedit: “Mulţi din tinerii care termină procesul educaţional nu-şi găsesc un loc de muncă, de aceea mediem un acces la mediul economic, încurajăm firmele să recruteze din şcoală o forţă de muncă dornică, dar care de multe ori este ocolită din cauza lipsei de experienţă. Aducem firmele aproape de şcoală printr-un procedeu de <mentoring> – ucenicie plătită la locul de muncă, un instrument prin care tânărul se poate pregăti pentru o meserie, sub asistenţa unor specialişti din cadrul companiei, ambele părţi fiind plătite din fonduri nerambursabile. Toată lumea are de câştigat”.

Acest proiect va fi implementat prin intermediul unor echipe care vor merge din şcoală în şcoală, oferind tinerilor consiliere şi ajutându-i să descopere valoarea lor vocaţională.

„Dacă vei fi condamnat să faci toată viaţa un lucru care nu-ţi place nu poţi să fii performant. De aceea ne întâlnim cu tinerii din anii terminali, avem experţi care stau de vorbă cu copiii, fac consiliere şi încearcă să identifice în ei ceea ce au mai bun – aptitudini, voinţe, aspiraţiile lor”, a adăugat Dumitru Costin.

Liderul BNS consideră că doar astfel tinerii vor depăşi unul dintre marile handicapuri ale învăţământului românesc, prin trecerea de la stadiul de pregătire pur teoretică la pregătirea practică, fiind şi plătiţi în acelaşi timp.

Dumitru Costin a menţionat că tinerii care vor adera la acest program vor fi conectaţi cu structura sindicală a BNS, “în sensul că aceştia pot apela în permanenţă la noi, pot solicita mereu informaţii, pot cere sprijin suplimentar”, fără a fi obligaţi să devină membri sindicali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicalişti recrutaţi de pe băncile şcolii.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicalişti recrutaţi de pe băncile şcolii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei