Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2011 - Anul XVI, nr. 274 (4872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cartea albă a guvernării PD-L în municipiul Suceava: investiţii de peste 150 de milioane de euro

Duminică, 20 Noiembrie 2011 (17:12:25)

Organizaţia Municipală Suceava a PD-L lucrează la „cartea albă” a guvernării locale, document care va fi lansat la începutul anului viitor. Anunţul a fost făcut de preşedintele organizaţiei, primarul Ion Lungu, la şedinţa Consiliului de Coordonare Local, care a avut loc sâmbătă, în sala mică a Casei de Cultură, în prezenţa a 230 de militanţi ai partidului.

Lungu a spus că documentul va conţine toate realizările din municipiul Suceava în actualul mandat. Primarul a arătat că este vorba de investiţii de peste 150 de milioane de euro în infrastructura de apă, canalizare, termoficare, în drumuri, iluminat public, ruta ocolitoare. „Avem 150 de milioane de euro fonduri nerambusabile atrase în acest mandat. De la cetăţeni încasăm anual din taxe şi impozite de aproximativ un milion de euro. Deci cele 150 de milioane de euro atrase gratuit reprezintă bugetul sucevenilor pe o perioadă de o sută de ani”, a arătat Lungu.

El a amintit de noua centrală termică a municipiului, a cărei construcţie va începe anul viitor, şi de eforturile pe care le face primăria pentru a menţine preţul gigacaloriei livrate populaţiei la 185 de lei.

Liderul democrat-liberal a trecut în revistă investiţiile de 15 milioane de euro în unităţile de învăţământ şi a amintit de sumele consistente pe care le-a alocat municipalitatea pentru modernizarea secţiilor din Spitalul Judeţean. Ion Lungu nu a uitat de proiectele pe turism, cel mai important fiind proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun sau de proiectele culturale precum construirea Centrului Tradiţiilor Populare şi a Centrului Cultural Bucovina.

Lungu a mai amintit de sistematizările rutiere care s-au făcut în municipiu şi de înnoirea parcului auto al firmei locale de transport public. „Eu zic că lucrurile în Suceava merg într-o direcţie foarte bună şi asta se poate constata. Sigur, nu ne culcăm pe o ureche. Vin oameni care sunt plecaţi la muncă în străinătate în audienţă la mine şi spun:<Domnule primar, am venit să vă felicit, nu am fost de trei ani acasă şi oraşul arată foarte bine>. Ce se întâmplă azi în Suceava nu s-a mai întâmplat de 60 de ani”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartea albă a guvernării PD-L în municipiul Suceava: investiţii de peste 150 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartea albă a guvernării PD-L în municipiul Suceava: investiţii de peste 150 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei