Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Controale „la sânge” printre transportatorii de persoane şi mărfuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Autorităţii Rutiere Române (ARR), agenţia Suceava şi poliţiştii rutieri au demarat o serie de controale în trafic cu efective sporite, acestea vizând cu precădere transportatorii de persoane şi de mărfuri. O primă acţiune de control s-a desfăşurat în intervalul 7-9 noiembrie, echipele de control acţionând dimineaţă, între 6.00 şi 9.00, precum şi după-amiaza, de la 15.00 la 18.00.

În cadrul controlului au fost verificate 99 de vehicule de transport, din care 74 de marfă, 22 de pasageri şi trei cu regim special, cu mărfuri periculoase.

Au fost aplicate 31 de amenzi, în valoare de peste 22.000 de lei. Dintre acestea, 28 au vizat nereguli la regimul rutier, multe amenzi ajungând şi alte categorii de şoferi, iar trei au fost strict pentru încălcarea normelor de transport, fiind aplicate de inspectorii ARR Suceava.   

Viorel Nicu Hrebenciuc, directorul ARR Suceava, a declarat: „Una dintre amenzi, în valoare de 4.000 de lei, a fost pentru lipsa tahografului, fără acesta fiind imposibilă verificarea respectării timpilor de conducere şi odihnă. De altfel, scopul principal al acestor acţiuni este depistarea şoferilor care nu respectă timpii de odihnă, ignorarea acestora putând duce la mari tragedii pe şosele”. El a mai precizat că astfel de acţiuni vor fi repetate şi în săptămânile următoare.

Controalele au fost dispuse de la nivel naţional de către ARR, după o serie de accidente deosebit de grave în care au fost implicaţi transportatori de marfă sau persoane.

În afara respectării timpilor de odihnă, controalele mai vizează existenţa şi valabilitatea documentelor de licenţiere sau autorizare, respectarea graficelor de circulaţie şi a licenţelor de trasee, existenţa şi valabilitatea certificatelor de competenţă profesională, respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor, verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune, legalitatea transporturilor şcolare etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale „la sânge” printre transportatorii de persoane şi mărfuri.
 Vizualizări articol: 2118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Controale „la sânge” printre transportatorii de persoane şi mărfuri4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(17 nov 2011, 12:20:40
Printre altele , interesant ca transportatorii de persoane ce duc oameni la lucru in germania sau alte tari europene scapa de aceste controale. Ma refer la cei care transporta cu microbuze , si aici arat faptul ca un singur sofer conduce pana la destinatie . Nu e periculos ? nu pune vietile celor cei transporta in pericol ? si a celorlalti participanti la trafic ? De ce nu verificati mai marii sefilor ai politiei rutiere firmele din judet care se ocupa cu intermedierea muncii pe teritoriul germaniei sau altor state europene ? Majoritatea au mijloace proprii de transport , cum ar fi cei din Solca , Iaslovat , Volovat , Milisauti , Cajvana , Arbore etc . Unde sunt timpii de odihna ? De ce aceste firme nu platesc doi sau trei soferi ? din economie ? Uitati-va ce se poate petrece pe sosele . Luati masuri
1.1  RE: Re trimis de
(17 nov 2011, 21:11:42
Hai si tu!!!cred ca glumesti!!
Trebuie sa respecte legile doar firmele care functioneaza legal,au cate 30sau 40 de soferi cu carte de munca,care dau bilete la calatori,care platesc impozite la stat....
Restul sunt scutite!!!! CLAR???
2.   CETATENE 001 trimis de
(18 nov 2011, 08:27:51
Cred ca tu glumesti , si astia detin firme si functioneaza legal . Oamenii pleaca la munca legal , cu contracte , cu negatii de la Casa de Pensii , find vorba de acel formular E101 , insa la capitolul TRANSPORT e problema . Au microbuze inscrise pe firma , au soferi angajati insa in documente figureaza probabil ca merg in cursa cate doi pe un mijloc de transport , pe cand in realitate conduce doar unul . Aici e problema cetatene 001 , esti paralel cu realitatea pe care am descris-o . Daca-ti spun ca sunt sofer si am facut astfel de curse .....mai vrei si alte explicatii ? Verifica-te inainte de a-ti da cu parerea .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei