Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest

148 de mineri disponibilizaţi de la Minbucovina sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit plăţile compensatorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 150 de mineri care au fost disponibilizaţi în cursul anului 2009 de la SC Minbucovina SA Vatra Dornei fac apel la autorităţile judeţene pentru a-i sprijini să-şi primească salariile compensatorii promise la concediere. 148 de mineri concediaţi de la Minbucovina au trimis o scrisoare Prefecturii Suceava prin care sesizează faptul că au fost disponibilizaţi în anul 2009 şi că nici în momentul de faţă nu şi-au primit plăţile compensatorii, în sumă de 2,68 milioane de lei.

În scrisoarea respectivă, salariaţii disponibilizaţi de la Minbucovina invită autorităţile judeţene, precum şi alţi factori de decizie la şedinţa Adunării Generale a acestora pentru găsirea unei soluţii prin care să-şi obţină drepturile băneşti la care au dreptul. „Menţionăm că această societate refuză să achite această sumă salariaţilor disponibilizaţi, noi fiind singura societate minieră din ţară care nu am recuperat creanţele”, se arată în scrisoarea celor 148 de foşti salariaţi ai Minbucovina.

În scrisoare se mai precizează că firma a vândut până în prezent bunuri în valoare de 15 milioane de lei. Foştii salariaţi ai societăţii miniere din Vatra Dornei ameninţă că, dacă nu li va rezolva această problemă, vor declanşa proteste.

Scrisoarea a mai fost trimisă Consiliului Judeţean Suceava, deputatului PD-L Dumitru Pardău, lichidatorului firmei Minbucovina, Corneliu Mititelu, precum şi primăriilor din Vatra Dornei şi Iacobeni.

Contactat telefonic, directorul SAC Minbucovina Vatra Dornei, Gheorghe Iordache, a dat asigurări că cei 148 de foşti salariaţi îşi vor primi banii. Iordache a explicat că, în anul 2008, SC Minbucovina SA a intrat în procedură simplă de insolvenţă, după care, împreună cu lichidatorul judiciar, s-a stabilit că angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii. El a mai spus că atunci când s-a constituit masa credală, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală avea 91% din creanţe. „Muncitorii îşi vor primi banii, însă după ce îşi vor recupera banii cei de la ANAF, AVAS şi băncile. Salariaţii sunt pe locul patru la masa credală”, a spus directorul Minbucovina, care a adăugat că de această problemă se ocupă lichidatorul judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 148 de mineri disponibilizaţi de la Minbucovina sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit plăţile compensatorii.
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
148 de mineri disponibilizaţi de la Minbucovina sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit plăţile compensatorii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   APEL trimis de
(17 nov 2011, 13:46:19
STIMATI ORTACI,ACUM AVETI OCAZIA SA DEMASCATI TOT JAFUL DIN MINERIT,IN ACEASTA ZONA ,PUTETI INCEPE CHIAR DE LA A.N.D.I.P.R.Z.M. GH. HUMORULUI-BALIVERNELE INCHIDERILOR SI CONSERVARILOR DE MINE,CAT SI CU DEPOZITARILE DUBIOASE DIN SUBTERAN.LA ISIPOAIA,MAI EXISTA CALE FERATA,INCA DIN 2007!!!!!!!!!
VAGONETI DE MINA,FUNCTIONALI,NU EXISTA???
SA CRAPE CONVERSMIN-UL,DACA NU VA SUSTIN.DEALTFEL MAI AU UN PIC DE ,,RESPIRO",CINE STIE,LA ANUL,UNII SEFI,SAU EX-SEFI,DE CE SURPRIZE VOR ,,BENEFICIA".
,,NOROC BUN" SI SA AUZIM DE BINE!
2.   Saracul!!! trimis de
(17 nov 2011, 21:07:15
Domnul Iordache pe ce loc e la masa credala??
Tot pe locul 4 cu minerii?
Nu cred,eu cred ca nu are loc la masa aia.
De ce au vandut mina unor chinezi care sunt si pe la vestitul Dragon Rosu??Si mai sunt si in insolventa??
Sanatate multa domnului Iordache si cuscrului Pardau(ca tot vor minerii ajutor de la el)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei