Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung

Adăpostul pentru câini a devenit groapă de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din adăpostul pentru câini comunitari din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a ales praful după nici trei ani, din cauza indolenţei autorităţilor. Locul special amenajat în 2008 şi inaugurat cu primar şi popă nu mai are nici un rezident cu blană de mai bine de un an. De fapt, nu mai are nici măcar garduri şi a fost transformat de vecini în groapă de gunoi improvizată. Puţinii câini care mai sunt adunaţi de pe străzile localităţii sunt acum găzduiţi şi îngrijiţi, până li se găseşte un stăpân, acasă la un consilier local, medic veterinar.

Ideea construirii unui adăpost pentru câinii maidanezi a apărut în 2008, din două motive. Pe de o parte, animalele s-au înmulţit, aduse chiar cu maşinile de prin alte localităţi, iar pe de altă parte populaţia a fost scandalizată de metodele barbare folosite în secret de autorităţile locale pentru masacrarea câinilor.

Medicul veterinar Radu Velisar, la fel de scandalizat pe atunci, a considerat că va putea să se ocupe personal de adunarea şi îngrijirea animalelor într-un adăpost civilizat. Demersurile au început cu o colectă de fonduri realizată cu sprijinul unui ONG, apoi Consiliul Local a acceptat să aloce 100 mc de lemn pentru amenajare. În ciuda opoziţiei unor localnici din vecinătate, care credeau că animalele vor fi prea zgomotoase şi pline de microbi, adăpostul a fost ridicat şi populat, inaugurat în vârf de munte, în plină iarnă, cu alai de persoane importante şi chiar cu ceremonie religioasă şi a continuat să funcţioneze o vreme cu ajutorul unor agenţi economici şi cu alocarea unor mici sume de la Consiliul Local.

Medicul veterinar a câştigat un important capital de imagine din această activitate, a devenit şi consilier local independent, dar în final s-a lovit de imposibilitatea de a găsi destule fonduri pentru susţinerea adăpostului, pentru că nu a mai primit bani de la bugetul local. Cea mai mare problemă, conform afirmaţiilor sale, a fost plata personalului pentru strângerea câinilor de pe drum şi curăţenia adăpostului, elemente care nu au fost luate prea în serios la început. Medicul s-a trezit în final că problema îi este pasată integral de colegii care îl mai şi acuză că nu s-a ţinut de cuvânt. Este suspectat de unii localnici că ar fi făcut o afacere personală din povestea cu adăpostul, dar tot localnicii continuă să îi ceară să adune câinii de pe străzi. În prezent, medicul veterinar, dezamăgit de eşec, nu a renunţat încă la visul lui şi, în limita timpului disponibil, continuă să adune unii dintre căţeii abandonaţi şi îi îngrijeşte la domiciliul său, pe banii săi, până la găsirea unui stăpân. Nu are nici o explicaţie pentru faptul că, deşi consilier local, nu poate găsi o soluţie pentru ca adăpostul să funcţioneze din nou şi să i se asigure o minimă finanţare.

De fapt, nu prea mai are ce să funcţioneze. Câmpulungenii care au strigat că doresc adăpostul au sfârşit prin a devasta de acolo totul, de la gard până la bucăţi metalice din cuşti şi doage de butoi. Cei care se temeau că animalele ar putea face zgomot şi ar fi purtătoare de boli au acum locul liber, cum au dorit. Şi l-au transformat din iniţiativă liberă şi cetăţenească în groapă ”sănătoasă” de gunoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adăpostul pentru câini a devenit groapă de gunoi.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Adăpostul pentru câini a devenit groapă de gunoi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prea scump trimis de
(17 nov 2011, 12:21:51
cel mai ieftin si mai rapid >>>ar trebui eutanasiate tote javrele nerevendicate de nimeni in termen de 7 zile.
Cine nu mai poate de aceste javre sa le i-a acasa, sa le hraneasca, sa le plimbe cu botnita, sa aiba farasul, sacul si maturica la ei nu sa calcam in rahati pe unde mergem, sa nu ne putem scoate copii la locurile de joaca si asa putine de frica maidanezilor.
Nu se doreste acest lucru ...stiu o solutie si mai buna...putin antigel pe putina carne aruncata la un buncar si sa-i vezi dupa aia cu picioarele-n sus.
2.   CONFIRMARE trimis de
(17 nov 2011, 14:16:25
ESTE A TREIA GROAPA ,DE MARI DIMENSIUNI PE ACEST VERSANT SUDIC,DIN GUBERNA TURISTICA A LU'COSTAN.
PROIECTUL A DEMARAT FURTUNOS,SUB DEVIZA ,,CATEI PTR CATEI''[ACOLO LUCRAND SI OAMENI DE ,,INCREDERE'' AI PRIMARIEI],100 DE M.C.DE LEMN,CARE INSEAMNA APROX. 4 REMORCI,SE PARE CA A ,,INTRAT"TOT(?),PTR CATEVA CUSTI,IAR SFINTIREA S-A FACUT IN CONDITII VITREGE,PE TIMP GEROS.PRIN TARG,SE ZVONEA,CA A INGHETAT SI AGHIAZMA IN COFA,GARDIENII SI SALVAMONTISTII,TREBUIND SA SUFLE IN COFA,CA SA POATA FI SCOS BUSUIOCUL.
INTR-UN FEL,ESTE PACAT ,DE TOATA TARASENIA ACEASTA,DEOARECE,BIETII CATEI[CEI AUTENTICI],AR FI AVUT OCAZIA SA INVETE SI CATEVA LIMBI STRAINE,DE LA SOCRUL D-LUI CONSILIER,IAR LA TARGURILE ,,PRODUS IN BUCOVINA",AR FI FOST EXPUSI CA ,,MIEI COMUNITARI SI INTELECTUALI,CU ORIENTARE POLITICA DE STANGA".
POT FI FOLOSITI,LA EXIGENTELE SI NAPRAZNICELE CONTROALE ALE PROTECTIEI ,CICA A CONSUMATORILOR,DIN C-LUNG,PTR DEPISTAREA EVENTUALELOR FALSURI,SAU A PRODUSELOR EXPIRATE.
D-LUI FLUTUR,CAND VA VENI LA C-LUNG,SA INAUGUREZE CE S-A ASFALTAT ,PANA IN PREZENT[ESTE MAI LUNGA PAMBLICA CE TREBUIE TAIATA DECAT ASFALTUL],II VOM PUTEA OFERI IN DAR ,SPRE ADOPTIE,O HAITA GESTANTA,CARE RASPUNDE LA NUMELE DE ,,NUTY"-EA STIE CATE PROIECTE DE HOTARARE S-AU FACUT PTR ACEST ADAPOST,CAT AU COSTA TOATE STUDIILE INITIALE[SI CELE TOPO],ETC.
UN WEEKEND PLACUT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei