Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2011 - Anul XVI, nr. 266 (4864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atâta ştie

„Polonic”-ul care scuipă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Petrică Mîndrilă, zis „Polonic”, individul judecat pentru incendierea în stil mafiot a pensiunii „La Dolce Vita” şi care săptămâna trecută a fost prins în timp ce spărgea sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, vrea din nou în libertate. „Polonic” a atacat cu recurs decizia magistraţilor de la Judecătoria Suceava, care au decis sâmbătă să-l aresteze preventiv pentru 29 de zile. Recursul s-a judecat ieri la Tribunalul Suceava, ocazie cu care Mîndrilă a fost apărat de un avocat numit din oficiu. Apărătorul plătit din banii statului a justificat cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive prin aceea că „Polonic” „recunoaşte şi regretă fapta”, dar şi prin aceea că în momentul în care dorea să spargă sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În ultimul cuvânt, „Polonic” a cerut şi el înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara, pe motiv că nu este un pericol public.

La ieşirea din sala de judecată şi din Palatul de Justiţie, în timp ce era condus spre duba Poliţiei Suceava, „Polonic” s-a dat în spectacol şi după ce le-a reproşat fotoreporterilor prezenţi că-l „filmează degeaba”, a început să-i scuipe. Nu este pentru prima dată când Petrică Mîndrilă recurge la această metodă, ultima „victimă” a sa fiind Gheorghe Viorel Anton, zis „Legionarul”, individul care l-a tâlhărit pe valutistul Cristian Căjvănean.

Cererea lui „Polonic” a fost respinsă, iar el va rămâne după gratii pe tot parcursul lunii noiembrie.

 

Nu se consideră pericol public, dar are cel puţin 14 furturi dovedite

Cazierul la zi al lui Petrică Mîndrilă, de 29 de ani, din Broşteni, cuprinde condamnări pentru furturi şi spargeri relativ mărunte, el fiind trimis după gratii atât de Judecătoria Vatra Dornei, cât şi de Judecătoria Suceava. În total, „Polonic” a fost condamnat pentru 14 furturi, dar există suspiciuni că este autor al unor spargeri în alte cinci-şase cazuri. Ultima faptă care i se impută s-a petrecut în noaptea de 4 spre 5 noiembrie, când Mîndrilă a forţat un geam lateral al sediului CARP Suceava (situat pe strada Alexandru Ienceanu), pătrunzând în interior, în timp ce un complice îl aştepta afară, într-o maşină.

Ce nu a ştiut Mîndrilă era că poliţiştii îl filau şi se aflau pe urmele sale. Trei poliţişti şi un jandarm au intrat în sediul Casei de Ajutor Reciproc, surprinzându-l în timp ce cotrobăia prin biroul preşedintelui asociaţiei, Dumitru Savu, în căutarea unui seif în care credea că sunt sume mari de bani. „Polonic” avea şi un cuţit în mână, pe care l-a fluturat în faţa jandarmului, înainte ca acesta să-l imobilizeze.

 

Trimis în judecată şi pentru incendierea pensiunii „La Dolce Vita”

În afara acestor furturi, „Polonic” este judecat şi într-un alt dosar, aflat acum pe rolul Judecătoriei Năsăud. Este vorba de fapta comisă în iulie 2008, când Mîndrilă a incendiat mai întâi casa şi apoi pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece. Faptele s-au petrecut în două nopţi consecutive, vila omului de afaceri fiind parţial distrusă de incendiu, iar pensiunea „La Dolce Vita” a ars aproape în totalitate, pagubele fiind de aproximativ 700.000 de euro.

În acelaşi dosar este judecat şi Ioan Popovici, zis „Coaţă”, patronul unei pensiuni concurente, „Casa de Piatră”, cel care l-ar fi plătit pe „Polonic” pentru a pune focul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Polonic”-ul care scuipă.
 Vizualizări articol: 1544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 8 voturi
„Polonic”-ul care scuipă3.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bleah trimis de
(10 nov 2011, 11:17:44
Ce feţe de brute au. Asta e noua rasă apărută în România - Cocălarus Stupidus.
Viitor de aur, ţara noastră are...
1.1  RE: Bleah trimis de
(10 nov 2011, 13:02:00
Vai de mama lor....
Astia ar trebui bagati la munca silnica sa le piara cheful de hotii..
Dar vor sta bine mersi prin arest pe banii prostilor apoi vor iesi si la atac!!
1.2  RE: Bleah trimis de
(10 nov 2011, 13:59:30
vai de noi si de mama noastra ca tre' sa traim langa specimene de astea! mama prostilor e mereu gravida!
2.   Taran trimis de
(10 nov 2011, 15:33:14
Taranu asta de Polonic e bolnav psihic, trebuia sa-l scuipati inapoi sa vedeti ce zice.
3.   Comentariu trimis de
(10 nov 2011, 15:39:50
IN burta aia ii sta mintea deci c.... de aceea face ce face .Doamne si citi sunt alde EL> societate alterata sub mai toate aspectele .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei