Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2011 - Anul XVI, nr. 266 (4864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transfer

Erste a preluat de la Deutsche Bank creditul de 86,3 milioane de euro pentru „Suceava - utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banca austriacă Erste Bank a preluat de la Deutsche Bank creditul de 86,3 de milioane de euro pe care Consiliul Judeţean Suceava şi 61 de primării l-au contractat în anul 2004 pentru proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Potrivit spuselor administratorului public al judeţului, Irina Vasilciuc, împrumutul pentru „Suceava-utilităţi şi mediu” a fost cesionat şi transferat de la Deutsche Bank A.G. Londra către Erste Grup Bank. Anunţul cu privire la schimbarea finanţatorului a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu şi administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc, au avut-o ieri cu primarii localităţilor implicate în acest proiect. Irina Vasilciuc a precizat că, în cadrul întâlnirii, primarii celor 61 de localităţi l-au împuternicit pe şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, pentru a primi notificarea de la Erste Grup Bank prin care se anunţă faptul că vechiul finanţator, Deutsche Bank AG Londra, a cesionat drepturile pe care le-a avut prin contractul de împrumut către banca austriacă.

Creditul pentru proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu” este garantat de Ministerul de Finanţe şi a fost contractat în anul 2004, an în care la conducerea Consiliului Judeţean Suceava se afla actualul senator PSD Gavril Mîrza. Creditul a fost contractat pe o perioadă de 25 de ani, cu o perioadă de graţie de cinci ani şi o dobândă de 3,97% la care se adaugă rata EURIBOR. Proiectul a presupus, printre altele, reabilitarea  sistemelor de termoficare din şase oraşe ale judeţului şi extinderea reţelei de distribuţie a gazului metan în 61 de localităţi.

Până în momentul de faţă, primăriile implicate în acest proiect  au plătit rate totale în valoare de 6,3 milioane de euro, valoarea creditului care trebuie returnată fiind de circa 79,9 milioane de euro. De precizat că vara acestui an, Guvernul României a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care a fost alocată o sumă de aproape cinci milioane de euro pentru şase localităţi care au beneficiat de investiţii pe componenta termică a proiectului „Suceava-utilităţi şi mediu”, în vederea achitării ratelor şi restanţelor la credit. Nu în ultimul rând, trebuie spus că în anul 2010 compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele magistrale de gaz metan construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Erste a preluat de la Deutsche Bank creditul de 86,3 milioane de euro pentru „Suceava - utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erste a preluat de la Deutsche Bank creditul de 86,3 milioane de euro pentru „Suceava - utilităţi şi mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei