Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2011 - Anul XVI, nr. 266 (4864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Schimbări în trafic

Capătul străzii Mărăşeşti va fi închis circulaţiei rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traficul rutier din zona Areni a municipiului Suceava va suferi modificări importante din primăvara anului viitor, când vor fi puse în practică recomandările Poliţiei Rutiere pentru fluidizarea traficului pe bulevardul principal.

Astfel, capătul străzii Mărăşeşti, la intersecţia cu bulevardul Ştefan cel Mare, adică vizavi de sediul Primăriei Suceava, va fi complet închis circulaţiei auto, fluxul de trafic de pe această porţiune urmând să fie preluat de două străzi adiacente – Mihai Viteazu şi Leca Morariu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a explicat motivele care stau la baza acestei decizii:  “Atunci când autobuzele coboară pe Mărăşeşti şi fac la stânga să iasă, blochează întreg traficul de pe bulevardul principal. Blocaje de trafic se creează şi de la maşinile mici care ies pe acolo. După mai multe discuţii cu Poliţia Rutieră am găsit o soluţie, blocarea străzii Mărăşeşti la capătul de intersecţie cu Ştefan Cel Mare, iar autobuzele care vin să circule pe strada Mihai Viteazu şi să iasă pe lângă Policlinică, unde strada va fi lărgită cu o bandă de acces la stânga. Acolo vom lua doi stâlpi, vom lărgi bulevardul înspre parcul Vladimir Florea, iar de pe partea cealaltă, înspre parcare, va mai fi luată o bucată de trotuar, pentru a fi lărgită strada”.

Pentru ca acest nou traseu al autobuzelor TPL să permită manevrele necesare pentru a ajunge la bulevardul principal, porţiunile de stradă din acea zonă vor fi lărgite şi va trebui interzisă parcarea maşinilor pe laterale, ceea ce ar gâtui complet traficul, aşa cum se întâmplă adesea şi în prezent pe străduţa de lângă Policlinică.

De asemenea, la intersecţia bulevardului principal cu porţiunea de stradă ce duce către artera de circulaţie Mihai Viteazu vor fi amplasate semafoare, care vor dirija traficul.

 

Sens giratoriu pe strada Leca Morariu

O altă noutate pe care o aduce acest proiect de sistematizare rutieră este amplasarea unui sens giratoriu pe strada Leca Murariu, la intersecţia care duce spre strada Universităţii, dar şi spre Piaţa Mică.

Odată cu închiderea capătului străzii Mărăşeşti, strada Leca Morariu va deveni una din principalele alternative pentru şoferii care vor să se deplaseze înspre bulevardul principal al Sucevei şi care pot ajunge de acolo pe strada Universităţii, aproape de intersecţia Areni.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a explicat că punerea în practică a acestor măsuri va fluidiza traficul pe bulevardul principal, eliminând acele blocaje de trafic create de cei care ieşeau de pe strada Mărăşeşti.

În acelaşi timp, un alt proiect, intitulat “Undă Verde”, are ca scop coordonarea tuturor semafoarelor de pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, de la intrarea dinspre Fălticeni şi până în Centru, astfel încât şoferii să aibă verde la semafor dintr-un capăt în altul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Capătul străzii Mărăşeşti va fi închis circulaţiei rutiere.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Capătul străzii Mărăşeşti va fi închis circulaţiei rutiere3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei