Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2011 - Anul XVI, nr. 266 (4864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident groaznic

Dacie Papuc cu şase oameni, făcută bucăţi de un tir

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un groaznic accident rutier s-a petrecut aseară, pe DN 17, la intrarea în Gura Humorului dinspre Suceava. O autoutilitară Dacia Papuc a fost lovită violent de un tir şi aruncată în şanţul de la marginea şoselei. Impactul pur şi simplu a dezintegrat Dacia, patru oameni din interior fiind proiectaţi în afara maşinii.

 

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 17.30. Conform primelor informaţii, în autoturismul Dacia Papuc se afla o echipă de muncitori care efectua lucrări în zonă, iar la acea oră oamenii îşi terminaseră treabă. Şoferul Daciei a ieşit de pe o uliţă laterală spre DN 17. Intenţia sa a fost să vireze stânga, spre Gura Humorului, deşi porţiunea respectivă este prevăzută cu linie continuă. Din păcate, nu a observat tirul care venea dinspre Gura Humorului, ori, poate, a crezut că are timp să treacă. Cert este că şoferul vehiculului greu, un bucureştean, a observat Dacia şi a frânat aproximativ 25 de metri, însă nu a putut evita impactul. Colosul a lovit autoutilitara Dacia în partea laterală, aruncând-o în şanţul de pe sens opus.

 

„Am văzut cum partea din spate a Daciei s-a decopertat precum o hârtie”

Gabriela Bobu, o şoferiţă aflată în trafic, a fost martor al accidentului.

„Eram în maşină, am văzut accidentul în faţa mea. Probabil şoferul Daciei Papuc s-a gândit că are timp să treacă, dar i-a prins în plin… Am pus frână, un flex sărit din Dacie era cât pe ce să-mi lovească parbrizul. Două persoane au ieşit din cabina Daciei, iar cele patru din dubă au fost aruncat în toate părţile. Am văzut cum partea din spate a Daciei s-a decopertat precum o hârtie”, a descris femeia scenele de coşmar.

Într-adevăr, acoperişul autoutilitarei Dacia Papuc a fost găsit la mai mulţi metri distanţă de restul autovehiculului.

 

Un decedat pe loc, altul în drum spre spital, trei răniţi grav

Echipaje de ambulanţă de la Gura Humorului şi de la Suceava s-au deplasat în grabă la faţa locului. Unul dintre cei şase ocupanţi ai maşinii a fost găsit decedat în rigola de la marginea DN 17. Un altul a fost preluat de medici în stare critică, fiind resuscitat minute în şir la marginea drumului şi apoi urcat într-o ambulanţă. Avea să moară câteva minute mai târziu, înainte de a ajunge la Spitalul Judeţean Suceava. Ulterior, medicii au precizat că acesta avea leziuni craniene incompatibile cu viaţa.

Ceilalţi patru ocupanţi ai Daciei Papuc au ajuns la Spitalul Judeţean, respectiv la Spitalul Gura Humorului. La o primă investigare medicală doar unul dintre ei avea răni superficiale, refuzând chiar internarea în spital, ceilalţi având leziuni mai serioase.

Poliţii Rutieră confirmă varianta martorilor. Doi dintre pasagerii din Dacie se aflau pe locurile din faţă, în timp ce patru erau în spate, pe o banchetă din lemn.

 

Victimele din Dacia Papuc

Din informaţiile pe care am reuşit să le adunăm, Dacia Papuc era condusă de Petru Popa, un şofer în vârstă de 40 de ani, din comuna Iacobeni, care a scăpat fără leziuni grave.

Pasagerul decedat la faţa locului este Alexandru Tipicari, în vârstă de 22 de ani, din Fundu Moldovei, în timp ce bărbatul care a decedat în drum spre spital ar fi Ştefan Grigorean, de 42 de ani, din Valea Putnei.

De asemenea, cei trei răniţi mai grav sunt Nicolae Grigore, Ştefan Tabac şi Dumitru Popa.

Ancheta de la faţa locului era desfăşurată aseară de ofiţerii de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, până la închiderea ediţiei neputându-se stabili clar poziţia celor doi decedaţi în maşină. Aproape sigur, însă, aceştia se aflau în partea din spate. De asemenea, o anchetă au demarat şi inspectorii Autorităţii Rutiere Române (ARR), agenţia Suceava. 

Urmare a accidentului, traficul de pe DN 17 a fost blocat aproximativ o oră, ulterior circulaţia desfăşurându-se cu dificultate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacie Papuc cu şase oameni, făcută bucăţi de un tir.
 Vizualizări articol: 10511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 11 voturi
Dacie Papuc cu şase oameni, făcută bucăţi de un tir4.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   2 ore trimis de
(10 nov 2011, 11:53:53
Accidentul s-a produs cu o ora mai devreme iar traficul a fost blocat aproape 2 ore, stiu sigur pentru ca am fost blocat acolo;Dumnezeu sa-i ierte!
2.   Tacere trimis de
(10 nov 2011, 12:04:39
Dacia papuc ar apartine firmei CALCARUL, iar modul cum erau saracii muncitori inghesuiti in duba, este treaba ptr. ARR, dar s-ar parea ca domnii ziaristi nu vor sa supere ''politicul'' si nu au amintit nimic de asta!
3.   Si cati or sa mai fie. trimis de
(10 nov 2011, 12:33:02
Prostie umana, cati pasageri avea voie ca transporte acea dacie? Probabil ca procuratura o sa dea un NUP si gata.Sa le fie tarana usoara!
3.1  RE: Si cati or sa mai fie. trimis de
(10 nov 2011, 12:47:06
Asta e Romanica...
Politistii aia periculosi de Gura Humor nu au vazut nici macar odata dacia aia transportind muncitori ca pe cartifi??
Dar nu au voie sa se lege de asta ei cauta alte chestii....pe care doar ei le stiu.
Astept sa apara comentariile de genul: ce are ca e o vechitura?si ce daca nu respecta legea privind transportul de persoane?
Daca masina e intradevar a lui domnul Troase de la Calcarul e clar!!!
4.   HAHA! trimis de
(10 nov 2011, 14:27:43
cum sa pui la descrierea pozei cu TIR`u: ,,Tirul implicat in accident a suferit leziuni minore"........... da bine ca au fost minore, nu ar fi incaput in ambulanta sa fie dus la spital saracurolling on the floor
4.1  RE: HAHA! trimis de
(10 nov 2011, 14:37:58
Aveti dreptate, scuze si multumim pentru sesizare. Se mai intampla, din cauza grabei si a orei tarzii. Am facut rectificarea cuvenita.
5.   Comentariu trimis de
(10 nov 2011, 15:02:15
Sunt de la drumuri da uite ca drumul nu i protejeaza daca nu respecta reguile . DE cite orri a circulat acest sofer neatent aiurea . Dumnezeu sa i ierte pe bieti nevinovati .
6.   Comentariu trimis de
(10 nov 2011, 22:51:11
bine ca patronul firmei pentru care lucrau acei oameni are pentru el si cei de pe la birourile firmei masini de lux.fraierii pe spatele carora castiga bani ,pe langa ca sunt foarte prost platiti mai sunt si transportati ca .....bostanii.ce conteaza pentru el.de suparare mai deschide un club de lux.
7.   Comentariu trimis de
(12 nov 2011, 21:52:39
Pe tanarul de 22 de ani il chema Alexandru Piticari...nu Tipicari.... si este intr-adevar o adevarata tragedie!!! Va ramane mereu in inimile noastre...desi cu sentimentul ca ar fi putut sa nu se intample asemenea drama!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei